Middag, Recept

Food Pharmacy ordinerar: Snällt ugnsbakade tomater.

I dag ska vi laga en riktigt enkel tomatsås. Frågan är förresten om den ens får kallas för sås? Nåväl, gott smakar det. Och under tre minuter tar det att förbereda. Vänligen kolla bildbevis nedan.

IMG_1830

Sätt ugnen på högst 100 grader och halvera 500 gram körsbärstomater.

IMG_1831

Skiva två vitlöksklyftor fint, gärna med en mandolin om du har bråttom. Har du ingen mandolin så kan vi starkt rekommendera dig att önska dig en i julklapp.

IMG_1832Blanda vitlöksskivorna med 4 msk olivolja, 1 msk honung, 1/2 tsk salt och massa antiinflammatoriska färska örter (vi hade basilika). Skynda skynda, vi har lovat att hålla oss under tre minuter.

IMG_1939

Lägg ner tomaterna i marinaden och rör runt. Stanna klockan på 02:49,88. Klart!

IMG_1839

Att det sedan tar närmare 60 minuter i ugnen (100 grader) är en helt annan historia. Men då behöver du ju inte sitta och glo på ugnsluckan utan kan hitta på något annat. Lägg tomaterna på en plåt och sätt in den i ugnen. Betala räkningar. Luskamma barnen. Fundera på varför Bob Dylan är en sådan surputte. Gå loss med lite tandtråd. Sticka en poncho. Ta ut plåten efter en timme och rör ner de ugnsbakade tomaterna med lite bönpasta eller durrakorn. Toppa med en nypa havsalt och några drag med svartpeppakvarnen. Kanske några pinjenötter? Mums!

 

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

 

 

stamp-glutenfreestamp-milkfreestamp-vegetarian


Kommentarer
Linda skriver:
19 oktober, 2016 kl. 10:27

Perfektion!

Lillian skriver:
19 oktober, 2016 kl. 14:58

Smarrigt! Och jag som alltid har undrat när jag ska ha tid att sticka den där ponchon, nu vet jag!

    Food Pharmacy skriver:
    19 oktober, 2016 kl. 17:33

    Ja men eller hur. Äntligen!

Maria skriver:
19 oktober, 2016 kl. 17:12

Älskar er blogg! Och boken! Undrar en sak, helt orelaterat till inlägget. Vad tar ni med er om ni behöver snacks under dagen? Istället för en gammal macka med ost?

    Food Pharmacy skriver:
    19 oktober, 2016 kl. 17:32

    Lina har alltid cashewnötter i väskan (påstår hon). Mia panikköper en grön smoothie på stan eller äter ett äpple. Men grejen är den att vi har liksom inte samma behov av snacks mitt på dagen längre. Förut åt vi typ varannan timme men nu står vi oss på lunchen så otroligt mycket längre. Riktigt stor skillnad faktiskt!

Pernilla skriver:
20 oktober, 2016 kl. 08:27

Hej!
Ville bara säga att jag nyss har hittat hit och känner mig frälst! haha =)
Gillar verkligen ert sätt att skriva, ni gör det lätt att ta det här till sig och man blir inte bortskrämd. För tidigare när jag har läst om ungefär samma saker men då har det blivit riktiga pekpinnar och lite ”hur kan de?!”. Vilket har gjort att det känns överväldigande och man har gett upp innan men ens har börjat.
Ni inspirerar verkligen =)

    Food Pharmacy skriver:
    25 oktober, 2016 kl. 21:26

    Tack snälla! Det du beskriver ovan är precis det vi velat åstadkomma, så nu blev vi väldigt glada!

Annika skriver:
20 oktober, 2016 kl. 10:44

Jag har också nötter i väskan, men precis som Lina och Mia så äter jag alltmer sällan mellis. Blir helt enkelt inte lika hungrig när jag skippar gluten och socker. Ingen frukost, helt normal lunch, inget mellis… och ändå inte vrålhungrig eller sockerdippsgnällig. Vad händer?

En annan sak jag har är en liten liten burk (tänk reseburk för hudkräm i storlek) med kokosolja. OM jag blir lite småsugen så tar jag lite i kaffet eller teet, och så försvinner suget. Lite = mellan en halv och en hel tesked. Ja, det smakar lite kokos, men jag tycker det är gott. Bättre än mjölk. Bonuseffekt: man får väldigt mjuka läppar! 😀

Therese skriver:
20 oktober, 2016 kl. 15:44

Hej!
Hur många portioner är receptet på?
Utgår ni alltid från ett visst antal portioner på era recept?
Häls från en ny följare!

    Food Pharmacy skriver:
    21 oktober, 2016 kl. 14:31

    Väldigt relevant fråga. Vi är ju lite bohemiska och kör på känn vilket inte är särskilt bra när man driver en matblogg, ha ha. Skulle tippa att receptet är för två hungriga personer som gärna fyller tallriken med lite mer tomatröra än bönpasta. Recepten vi lägger upp brukar dock vara för fyra (maträtterna) eller två (typ smoothies).

Maria skriver:
20 oktober, 2016 kl. 17:28

Åh, tack för tips! Ser verkligen, verkligen fram emot mindre sug efter mellanmål och ett stabilare blodsocker.

    Food Pharmacy skriver:
    21 oktober, 2016 kl. 14:29

    Lycka till och trevlig helg!

Natalie skriver:
22 oktober, 2016 kl. 14:11

Detta ser ju underbart ut för en tomatälskare som mig själv! Ser att ni använder bönpasta på de flesta recept. Supergott, själv har jag fastnat för pasta på 100 % gröna ärtor och undrar om det finns nån anledning att inte äta den? 🙂

    Food Pharmacy skriver:
    25 oktober, 2016 kl. 21:22

    Nej, kör på ärtpasta – älskar att det kommit så många nya spännande alternativ!

Lena skriver:
13 november, 2016 kl. 19:27

Hej!
Och tack för er superinspiration! Hela den här bloggen är som ett paket nötter i väskan om ni förstår vad jag menar. Vad är det för pasta på bilden? Ser så smarrig ut?

Bästa,
Lena

    Food Pharmacy skriver:
    13 november, 2016 kl. 19:59

    Haha, vi förstår exakt vad du menar och blir mycket stolta över denna liknelse! Det är kikärtspasta om vi inte minns fel!

Kommentera

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra.

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.