Food Pharmacy ordinerar: Snällt ugnsbakade tomater. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Food Pharmacy ordinerar: Snällt ugnsbakade tomater.

fav

I dag ska vi laga en riktigt enkel tomatsås. Frågan är förresten om den ens får kallas för sås? Nåväl, gott smakar det. Och under tre minuter tar det att förbereda. Vänligen kolla bildbevis nedan.

IMG_1830

Sätt ugnen på högst 100 grader och halvera 500 gram körsbärstomater.

IMG_1831

Skiva två vitlöksklyftor fint, gärna med en mandolin om du har bråttom. Har du ingen mandolin så kan vi starkt rekommendera dig att önska dig en i julklapp.

IMG_1832

Blanda vitlöksskivorna med 4 msk olivolja, 1 msk honung, 1/2 tsk salt och massa antiinflammatoriska färska örter (vi hade basilika). Skynda skynda, vi har lovat att hålla oss under tre minuter.

IMG_1939

Lägg ner tomaterna i marinaden och rör runt. Stanna klockan på 02:49,88. Klart!

IMG_1839

Att det sedan tar närmare 60 minuter i ugnen (100 grader) är en helt annan historia. Men då behöver du ju inte sitta och glo på ugnsluckan utan kan hitta på något annat. Lägg tomaterna på en plåt och sätt in den i ugnen. Betala räkningar. Luskamma barnen. Fundera på varför Bob Dylan är en sådan surputte. Gå loss med lite tandtråd. Sticka en poncho. Ta ut plåten efter en timme och rör ner de ugnsbakade tomaterna med lite bönpasta eller durrakorn. Toppa med en nypa havsalt och några drag med svartpeppakvarnen. Kanske några pinjenötter? Mums!

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

 

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.