Hemgjord antiinflammatorisk pepparkakskrydda. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Hemgjord antiinflammatorisk pepparkakskrydda.

Det fina med pepparkakskryddan är att den består av massa antiinflammatoriska superhjältar som våra våra Luke Skywalkers i grovtarmen älskar. Ingredienslistan innehåller nog inga större överraskningar (malen kanel, ingefära, kardemumma och nejlika) men det är proportionerna som är tricket. Givetvis kan du hålla på och mortla och ha dig också om du vill, luften är fri och valet är ditt. När kryddorna i så fall väl är malda så utgår du fortfarande från receptet nedan.

2 msk malen kanel
2 msk malen ingefära
1 msk malen kardemumma
1 msk malen kryddnejlika

Svårare än så är det inte. Och inspiration till vad du kan hysta ner detta goda i kommer här:

Pepparkaksbollar

Pepparkakssmoothie

Raw pepparkakor

Chiapudding med pepparkakskrydda

Print

Hemgjord antiinflammatorisk pepparkakskrydda

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 1 sats 1x
Scale

Ingredienser

2 msk malen kanel

2 msk malen ingefära

1 msk malen kardemumma

1 msk malen kryddnejlika

Instruktioner

Blanda alla kryddor, mortla eller blanda redan mortlade kryddor.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Stefania skriver:

  Jag måste fråga en sak. Men först: bara älskar er bok och er blogg, sättet ni skriver på, era bilder, ja allt! och bara en vecka efter att jag köpt boken köpte jag även en blender och försöker nu ta med mig en grön smoothie till jobbet varje dag. Jag ska fan inte bli sjuk! Blir också sjukt inspirerad att säga upp mig och min bästis och börja skriva blogg =D

  Tillbaka till min fråga som tyävrr inte har något med de fina pepparkakorna ovan att göra. Det skrivs mycket om hur många av oss inte kan hantera mängden fiber som vi borde få i oss utan får magbesvär gas, diarré m.m. Kan man “träna” upp magen att tåla mer fiber? Vad rekommenderas som en bra träning? Vad är mycket och vad är lite?

  Jätte tack!

  Mvh

  Stefania

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.