Raw rocky road – godare än originalet. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Raw rocky road – godare än originalet.

fav

Alltså har du hört om något så smaskigt? Raw rocky road utan Dumle och marshmallows men ändå med seg kola och salta jordnötter. Vi kunde knappt tro våra ögon när vår vän Charlotte la upp detta sinnessjukt goda på sin blogg för några dagar sedan. Gud, munnen vattnas bara vi tänker på det. Julgodiset görs i 3 1/2 steg och vi ska försöka hålla oss lugna och pedagogiska nu fast vi egentligen bara vill jubla.

FullSizeRender-281

Steg 1 – Nötblandning

Det här är det enklaste (och minst kladdiga) momentet. Blanda 1 dl jordnötter, 1 dl gojibär och 1 dl kokochips/flingor (vi valde faktiskt rostade nötter och chips men det är ju fusk om du vill vara helt raw) med 1-2 nypor salt. Lätt som en plätt? Fortsätt till steg 2.

IMG_2601

Steg 2 – Kola

Okej, det här är nog det svåraste momentet pga helt omöjligt att inte äta upp halva smeten. Lägg 100 gram dadlar och 2 msk kokosolja och en pyttenypa salt i en mixer och kör tills det blir en seg kola. Här behöver du tålamod för det tar mycket längre tid än vad du är van vid – precis när du tror att du är klar så ska du köra den lite längre. När du har en seg kola under nästippen så ställer du in den i kylen (kolan, inte nästippen). Grattis, du är nu redo för steg 3.

FullSizeRender-282

Steg 3 – Choklad

Välkommen till det sista och avgörande momentet. Smält 1 dl kokosolja i ett vattenbad tillsammans med 1 dl raw kakao och 1/2 dl honung och smaka av. Vill du ha det ännu sötare så kan du ha i lite mer honung eller kokossocker, men kom ihåg att du ska blanda ner kolan snart som också tillför sötma.

FullSizeRender-283

Steg 3 1/2 – Släng ihop allt

På tal om kolan – ta ut den från kylen nu och dela upp den i mindre bitar. Vänd ner kolabitarna och nötblandningen i chokladen och bred ut hela klabbet över ett bakplåtspapper. Ställ in denna underbara chokladfest i kylen och låt stelna. Stålsätt dig och vänta några timmar – vi lovar att det är värt det. Ta ut chokladen och bryt den i lagom stora bitar.

IMG_2613

Grattis, du är nu klar med julens godaste godis. Barn håll för öronen nu men fy fan vad gott.

Geniet som hittat på detta goda: http://rawness.se/blogg/charlotte/
Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.