Raw rocky road – godare än originalet. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Raw rocky road – godare än originalet.

fav

Alltså har du hört om något så smaskigt? Raw rocky road utan Dumle och marshmallows men ändå med seg kola och salta jordnötter. Vi kunde knappt tro våra ögon när vår vän Charlotte la upp detta sinnessjukt goda på sin blogg för några dagar sedan. Gud, munnen vattnas bara vi tänker på det. Julgodiset görs i 3 1/2 steg och vi ska försöka hålla oss lugna och pedagogiska nu fast vi egentligen bara vill jubla.

FullSizeRender-281

Steg 1 – Nötblandning

Det här är det enklaste (och minst kladdiga) momentet. Blanda 1 dl jordnötter, 1 dl gojibär och 1 dl kokochips/flingor (vi valde faktiskt rostade nötter och chips men det är ju fusk om du vill vara helt raw) med 1-2 nypor salt. Lätt som en plätt? Fortsätt till steg 2.

IMG_2601

Steg 2 – Kola

Okej, det här är nog det svåraste momentet pga helt omöjligt att inte äta upp halva smeten. Lägg 100 gram dadlar och 2 msk kokosolja och en pyttenypa salt i en mixer och kör tills det blir en seg kola. Här behöver du tålamod för det tar mycket längre tid än vad du är van vid – precis när du tror att du är klar så ska du köra den lite längre. När du har en seg kola under nästippen så ställer du in den i kylen (kolan, inte nästippen). Grattis, du är nu redo för steg 3.

FullSizeRender-282

Steg 3 – Choklad

Välkommen till det sista och avgörande momentet. Smält 1 dl kokosolja i ett vattenbad tillsammans med 1 dl raw kakao och 1/2 dl honung och smaka av. Vill du ha det ännu sötare så kan du ha i lite mer honung eller kokossocker, men kom ihåg att du ska blanda ner kolan snart som också tillför sötma.

FullSizeRender-283

Steg 3 1/2 – Släng ihop allt

På tal om kolan – ta ut den från kylen nu och dela upp den i mindre bitar. Vänd ner kolabitarna och nötblandningen i chokladen och bred ut hela klabbet över ett bakplåtspapper. Ställ in denna underbara chokladfest i kylen och låt stelna. Stålsätt dig och vänta några timmar – vi lovar att det är värt det. Ta ut chokladen och bryt den i lagom stora bitar.

IMG_2613

Grattis, du är nu klar med julens godaste godis. Barn håll för öronen nu men fy fan vad gott.

Geniet som hittat på detta goda: http://rawness.se/blogg/charlotte/
Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Britt Andersson skriver:

  Ungefär hur lång tid är lång tid? och funkar det att göra i en matberedare?

 2. Sååå underbart gott!! Får nog göra en sats till. Tusen tack för ett bra recept!
  //Emma

 3. Gjorde denna nu ikväll – mums vad gott! Jag hade i cashewnötter, pistagenötter och kokoschips.

 4. Måste genast prova ???????? Har dock en liten fråga, har alltid problem när jag ska mixa dadlar. Någon som kan rekommendera en bra mixer (inte alltför dyr) som fixar att mixa dadlar. Tusen tack på förhand ????

 5. Men seriöst! Gjorde dessa igår och det var nog det godaste jag ätit på jag vet inte hur länge. Tog med mig lite till jobbet också och de som smakade blev lika lyriska som jag! Tack för ett underbart recept!

 6. Supergott! Fantastiskt recept!

 7. Det här är bland det godaste jag ätit, någonsin! Jag hade pekannötter och rostade salta mandlar, rekommenderas!! God jul till er!

 8. Ni använder så ofta och mycket dadlar i era recept. Är det nyttigare än russin eller annan torkad frukt och är det verkligen bra för blodsockret.?

  1. Anna Lindelöw skriver:

   Du har rätt i att det påverkar blodsockret negativt, men till skillnad från att söta med vanligt socker så innehåller de också bra fibrer och även andra näringsämnen som är bra för oss.

 9. Sanne Odeh skriver:

  Riktigt riktigt gott, hade med mig till jobbet till fika och dessa små godingar gick åt snabbt (trotts att vi inte var så många på kontoret den dagen 🙂 )

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.