Världens godaste lussekatter. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Världens godaste lussekatter.

fav

För några dagar sedan knackade några grannbarn på dörren och sa att de höll på att baka lussekatter och behövde låna lite vitt socker. Varpå vi var tvungna att svara att vi inte hade vitt socker, men gick det bra med några dadlar? Barnen sträckte ut varsin imponerande lång tunga, skakade väldigt intensivt på sina små hjässor och pep snabbt i väg till nästa granne, i hopp om bättre lycka. Tänk om de hade vetat vad de gick miste om.

IMG_2520

Det här, kära du, är nämligen världens bästa lussekattsrecept. Du får saffranssmaken. Du får sötman. Du slipper ugnen. Och du får dessutom massa bra saker som nötter och havre. Ah, vilka genier vi är som hittat på detta goda.

Raw lussekatter
(cirka 8 små)

1 dl havregryn
2 dl cashewnötter
1 dl riven kokos
1 pkt saffran
75 g dadlar
knappt 1/2 dl vatten

Börja med att ugnsrosta havregrynen och cashewnötterna på låg temperatur (under 100 grader) i typ tio minuter. Detta moment går att skippa om man vill vara nyttighetspolis, men vi inbillar oss att det höjer smaken ett snäpp. Kör gryn + nötter tillsammans med kokosen till ett mjöl i mixern. Häll ner 75 g dadlar (cirka 7 stycken), saffran och knappt 1/2 dl vatten. Se upp lite med vattnet så att det inte blir för mycket = kladdig smet = svårare att rulla katter av.

IMG_2522

Ta en liten klutt och rulla till en avlång mask.

IMG_2524

Forma lilla daggmasken till en gullig liten lussekatt.

IMG_2527

Peta dit två russin och klappa dig själv på axeln för att du har gjort typ världens godaste lussefika.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Raw lussekatter

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 8 stycken 1x
Scale

Ingredienser

1 dl havregryn

2 dl cashewnötter

1 dl riven kokos

1 pkt saffran

75 g dadlar

1/2 dl vatten

Instruktioner

Börja med att ugnsrosta havregrynen och cashewnötterna på låg temperatur (under 100 grader) i typ tio minuter. Detta moment går att skippa om man vill vara nyttighetspolis, men vi inbillar oss att det höjer smaken ett snäpp. Kör gryn + nötter tillsammans med kokosen till ett mjöl i mixern. Häll ner dadlar, saffran och knappt vatten. Se upp lite med vattnet så att det inte blir för mycket = kladdig smet = svårare att rulla katter av.

Ta en liten klutt och rulla till en avlång mask. Forma lilla daggmasken till en gullig liten lussekatt. Peta dit två russin och klappa dig själv på axeln för att du har gjort typ världens godaste lussefika.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.