Recept

Matcha Frappuccino.

Vi har ju som bekant en fransk praktikant som introducerat matchan i våra liv. För några dagar sedan spände vi ögonen i henne och bad henne att ta fram några goda recept med matcha som vi kan lägga upp på bloggen, vad som helst bara det är gott.

– So, can I make something with white chocolate? frågade Hema-Lou hoppfullt varpå vi skakade bestämt på våra små hjässor.

– Ok, then I know what to make! sa Hema-Lou och försvann ut i köket.

Fem minuter senare kom hon tillbaka med den här:

Matcha Frappuccino. Vi repeterar. Ma-tcha Fra-ppu-ccino. Så läskande vansinnigt ursinnigt gott.

Matcha Frappuccino
2 tsk matcha
1-2 dadlar
1/2 vaniljstång
valfri mängd soja/havre/mandelmjölk (utan socker)
massa is

Kör i en mixer och drick långsamt. Blunda. Njuter du? Bra, då har du gjort helt rätt.

Här har vi receptmakerskan förresten, i egen hög person. Merci Hema-Lou, c´est formidable!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

stamp-glutenfreestamp-milkfreestamp-vegetarian


Kommentarer
Stäni Steinbock skriver:
17 mars, 2017 kl. 11:58

Ma-tcha – är det alltså ma-te ni menar, dethär som odlas nånstans i sydamerika?

    Food Pharmacy skriver:
    4 april, 2017 kl. 10:11

    Nej, det är inte samma sak. Matcha är ett japanskt te!

Cecilia skriver:
17 mars, 2017 kl. 13:47

Kanske en dum fråga men kör ni ner hela vaniljstången eller det som är inuti?
Mvh/Cecilia

    Food Pharmacy skriver:
    4 april, 2017 kl. 10:10

    Finns inga dumma frågor.:) Vi kör bara fröna i vaniljstången, dvs inte hela.

Åsa skriver:
19 mars, 2017 kl. 18:23

Hej
Tack för er fina bok! Har druckit shoten två ggr nu!
Jag har så som många andra diagnosticerats med IBS, jag har på dietistens inrådan ätit gluten och laktosfri kost och uteslutit en rad olika råvaror såsom lök etc enl food map instruktionerna i ett år nu. Jag blev mycket bättre i magen under det första halvåret men nu känns det som att min kropp saknar eller inte tillgodogör sig mineraler eller vitaminer. Kroppen går på sparläge, vikten ökar, smärtor och svullnad har kommit tillbaka. Har ni någon kunskap om att denna kost kan ha negativa effekter på tarmfloran, närings-, vitamin- och mineralupptag samt bakteriefloran i tarmen? Är synbiotika bra att äta vid IBS kombinerat med kost enl food map? Skulle bli så tacksam om ni ville svara på mina två frågor. Tack på förhand! Bästa hälsingarna Åsa

    Food Pharmacy skriver:
    4 april, 2017 kl. 13:18

    Professor Stig är inte en förespråkare av fod map. Tvärtom – han anser att alla behöver få i sig en stor variation av fibrer, om än i minimal mängd om man är känslig, för att få en varierad fungerande tarmflora. Håller tummarna för att det ordnar sig för dig!

Maria skriver:
20 mars, 2017 kl. 09:26

Åh, låter såå gott! Skulle bli superglad om ni gjorde ett detaljerat inlägg om hur ni gör en ”vanlig” matchalatte! Min blir lite sådär när jag försöker hemma…eller har ni redan gjort det…?

Kommentera

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra.

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.