Recept

Post image

Food Pharmacys snabba kinamat.

Vänta lite nu? Kan det verkligen stämma att vi inte delat med oss av receptet på Linas kinamat här på bloggen? Det låter konstigt, snudd på orimligt, eftersom det är ett av våra favoritrecept. Men OM det nu stämmer (så konstigt) så kommer det i alla fall här. Varsågod, vegetarisk snabbmat när den är som bäst. Funkar på stora som små. Vadå, du tror att ditt barn kommer att protestera? Var inte så säker på det. Lova oss att du provar i alla fall!

Jo, egentligen ska det vara vitkål och broccoli också men det hade vi inte hemma. Eventuellt lite talande för det här receptet eftersom det inte riktigt finns några riktiga regler. De flesta grönsaker funkar att ha i. Och luften är som bekant fri.

Linas kinamat
(3-4 portioner)

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk kokosolja
2 morötter

1/2 blomkålshuvud
1/2 zucchini
2 msk tamari
1/2 msk sesamolja
1 paket mungbönsnudlar

Hacka löken och lägg den i en kastrull med 1 msk kokosolja. Låt den mjukna lite på låg värme på spisen medan du skivar upp morötterna, blomkålshuvudet och zucchinin (och vitkålen och broccolin om du nu fick smak på det). Lägg i grönsakerna i kastrullen och på med locket. Fortsätt puttra på låg värme tills grönsakerna mjuknat något, då har du i tamarin och sesamolja. Dags att koka upp vatten förresten, dra av spisen och lägg i nudlarna. Låt dem mjukna i några minuter. Skölj av med kallt vatten och blanda ner i kinamaten. Rör runt. Smaka av med tamarin och sesamoljan. Lägg upp i skålar. Servera. Ät.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

Dela

Kommentarer

  1. Cecilia skriver:

    Vad använder ni för mungbönsnudlar? De enda jag hittar innehåller majsstärkelse. Tack för en superbra blogg!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Ojdå, har inga hemma just nu så kan tyvärr inte kolla märket.

Kommentera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.