Food Pharmacys snabba kinamat. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Food Pharmacys snabba kinamat.

fav

Vänta lite nu? Kan det verkligen stämma att vi inte delat med oss av receptet på Linas kinamat här på bloggen? Det låter konstigt, snudd på orimligt, eftersom det är ett av våra favoritrecept. Men OM det nu stämmer (så konstigt) så kommer det i alla fall här. Varsågod, vegetarisk snabbmat när den är som bäst. Funkar på stora som små. Vadå, du tror att ditt barn kommer att protestera? Var inte så säker på det. Lova oss att du provar i alla fall!

Jo, egentligen ska det vara vitkål och broccoli också men det hade vi inte hemma. Eventuellt lite talande för det här receptet eftersom det inte riktigt finns några riktiga regler. De flesta grönsaker funkar att ha i. Och luften är som bekant fri.

Linas kinamat
(3-4 portioner)

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk kokosolja
2 morötter

1/2 blomkålshuvud
1/2 zucchini
2 msk tamari
1/2 msk sesamolja
1 paket mungbönsnudlar

Hacka löken och lägg den i en kastrull med 1 msk kokosolja. Låt den mjukna lite på låg värme på spisen medan du skivar upp morötterna, blomkålshuvudet och zucchinin (och vitkålen och broccolin om du nu fick smak på det). Lägg i grönsakerna i kastrullen och på med locket. Fortsätt puttra på låg värme tills grönsakerna mjuknat något, då har du i tamarin och sesamolja. Dags att koka upp vatten förresten, dra av spisen och lägg i nudlarna. Låt dem mjukna i några minuter. Skölj av med kallt vatten och blanda ner i kinamaten. Rör runt. Smaka av med tamarin och sesamoljan. Lägg upp i skålar. Servera. Ät.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Linas kinamat

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

1 msk kokosolja

2 morötter

1/2 blomkålshuvud

1/2 zucchini

2 msk tamari

1/2 msk sesamolja

1 paket mungbönsnudlar

Instruktioner

Hacka löken och lägg den i en kastrull med 1 msk kokosolja. Låt den mjukna lite på låg värme på spisen medan du skivar upp morötterna, blomkålshuvudet och zucchinin (och vitkålen och broccolin om du nu fick smak på det). Lägg i grönsakerna i kastrullen och på med locket. Fortsätt puttra på låg värme tills grönsakerna mjuknat något, då har du i tamarin och sesamolja. Dags att koka upp vatten förresten, dra av spisen och lägg i nudlarna. Låt dem mjukna i några minuter. Skölj av med kallt vatten och blanda ner i kinamaten. Rör runt. Smaka av med tamarin och sesamoljan. Lägg upp i skålar. Servera. Ät.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Cecilia skriver:

  Vad använder ni för mungbönsnudlar? De enda jag hittar innehåller majsstärkelse. Tack för en superbra blogg!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ojdå, har inga hemma just nu så kan tyvärr inte kolla märket.

 2. Detta recept har i vår familj utvecklats till någon sorts pad thai, och vi börjar med att fräsa hackad vitlök och ingefära en stund innan vi lägger i resten av grönsakerna. Vi har i lite oystersås och rör ner två ägg på slutet och toppar med hackade cashewnötter och lite lime eller citron. Senast idag åt treåringen tre portioner och sen kom vi på henne sittandes på bordet ätandes rester direkt ur kastrullen.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.