Nudelsoppa med ingefära och koriander. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Nudelsoppa med ingefära och koriander.

fav

I dag lagar vi en asiatisk nudelsoppa som inte går av för hackor – soppan görs i tre kvicka steg och passar perfekt som vardagssoppa.

I går när vi strök runt i vår matbutik så fick vi plötsligt feeling. Så skönt när det händer.

Så vi bestämde oss med detsamma för att det skulle bli en snabb med gud så god nudelsoppa till middag (inspiration från senaste numret av tidningen VEGO) och fyllde raskt korgen med massa goda saker. Soppan görs i tre kvicka steg och passar perfekt som vardagssoppa. Här kommer inköpslistan, skriv ut eller tatuera på bringan.

Nudelsoppa med ingefära och koriander
(2 portioner)

Soppa:
1 liten gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
2 msk misopasta
1 msk tamarisoja
1/2 kruka koriander, stjälkarna (bladen använder du till topping)
4 cm ingefära, riven
5 dl vatten

Topping:
2 dl sojabönor
5 cm purjolök, strimlad
4 champinjoner, skivade
1 morot, strimlad
nudlar (vi hade kelpnudlar)

Steg 1. Skölj nudlarna (ev koka) och lägg upp dem i en lämplig skål/sopptallrik.

Steg 2. Mixa ingredienserna till soppan och låt den sjuda några minuter med sojabönorna och purjolöken. Häll soppan över nudlarna.

Steg 3. Toppa soppan med skivade grönsaker (obs att receptet bara är en källa till inspiration, vill du byta ut champisarna mot sockerärtisar och moröttisarna mot rödkålisar så går det förstås hur bra som helst).

Steg 4. Rör runt. Börja ät. Njut.

Några rader om Half ‘n half:
Även om tarmfloran säger ja tack till råa grönsaker så gillar vi varm mat liiite för mycket för att kunna utesluta det helt. Så vi har helt enkelt utvecklat en alldeles egen matlagningsteknik som vi kallar för Half ‘n half. Som i: hälften varmt, hälften kallt. Den här soppan är ett utmärkt exempel på just detta – en ljummen bas möter råa grönsaker. Resultatet? Varm soppa.

Andra goda soppor som vi lagat på bloggen:
Raw chilisoppa med kokos och tomat
Tomatsoppa med zucchini och lykopen

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Print

Nudelsoppa med ingefära och koriander

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

Soppa:

1 liten gul lök, hackad

3 vitlöksklyftor, hackade

2 msk misopasta

1 msk tamarisoja

1/2 kruka koriander, stjälkarna (bladen använder du till topping)

4 cm ingefära, riven

5 dl vatten

Topping:

2 dl sojabönor

5 cm purjolök, strimlad

4 champinjoner, skivade

1 morot, strimlad

nudlar (vi hade kelpnudlar)

Instruktioner

Skölj nudlarna (ev koka) och lägg upp dem i en lämplig skål/sopptallrik. Mixa ingredienserna till soppan och låt den sjuda några minuter med sojabönorna och purjolöken. Häll soppan över nudlarna.

Toppa soppan med skivade grönsaker (obs att receptet bara är en källa till inspiration, vill du byta ut champisarna mot sockerärtisar och moröttisarna mot rödkålisar så går det förstås hur bra som helst).

Rör runt. Börja ät. Njut.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Lärde mig nyligen att champinjoner absolut inte ska ätas råa. Något gift tydligen. Vad säger ni och Stig om detta?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Aldrig hört men kolla bloggen förra veckan för där värmer vi de försiktigt med vitlök – så gott!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.