Recept

Två snabba glassar.

Just hemkomna från ett somrigt och soligt Mallorca. Planen var faktiskt att blogga från flyget i går men uppkopplingen var så långsam att det inte gick. Så i går bidde det inget inlägg. Men som plåster på såren kommer vi ge dig ett extra smaskigt fredagsinlägg. I dag ska vi nämligen göra två sorters snabbglassar.

Har man väl förstått hur enkelt det är att göra egen snabbglass så är det mer eller mindre omöjligt att gå tillbaka till vanlig glass. Du behöver varken glassmaskin, socker eller tålamod. Det behöver bara följande ting:

 1. Något fryst. Gärna sött. Tänk fryst banan eller frysta bär.
 2. Något rinnigt. Tänk kokosmjölk, yoghurt eller juice. Inget måste men gör glassen krämig.
 3. Någon krydda. Valfritt men vem blir ledsen av t ex kakao eller kardemumma?

Precis innan vi reste till Mallis snodde vi ihop en glass som smakade som romerska bågar. Säger bara en sak om denna glass: mums.

Choklad- och apelsinglass
2 frysta bananer
1/2-1 liten apelsin
2 msk kakao

Alla frukter ser ju precis som vi människor olika ut så är låt säga att bananerna lite mindre och apelsinen lite större så kommer glassen bli mjukglass snarare än kulglass. Tänk på det, att ha i apelsinen i omgångar och sluta när du känner att konsistensen är som du vill ha den (det hade nämligen inte vi, så vår glass blev aningens för rinnig).

Och! Sent i går kväll när vi kom hem utsvultna men lyckliga i våra fåniga mallorcanska hattar, tömde vi frysen och snodde ihop en till glass. Var som sagt lite trötta, så prova dig fram och ta proportionerna med en nypa salt (alltså bildligt talat, vi ska inte ha något salt i glassen i dag).

Blåbär- och kardemummaglass
2 frysta bananer
1/2 dl fryst mango
1/2 dl frysta blåbär
1 tsk malen kardemumma
cirka 1/2 dl valfri växtbaserad yoghurt

Mixa allt. Dutta i lite yoghurt allteftersom tills konsistensen blir tillfredsställande.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.Kommentarer
Sara skriver:
21 april, 2017 kl. 08:13

Jag håller med, bättre än ”vanlig” glass. Detta tips är kanske lite off-season men jag kan vill tipsa om frysta bananer+SAFFRAN+kryddnejlika+mandeldryck= Ljuvligt och juligt, men funkar även en sommardag om man älskar saffran som jag.

  Food Pharmacy skriver:
  21 april, 2017 kl. 15:35

  Tack för grymt tips!

Lisa skriver:
21 april, 2017 kl. 13:04

Tack för underbart inlägg, ska testa på direkten! Hoppas ni hade det bra på Mallorca. Blir så glad när jag läser er blogg! Kram

  Food Pharmacy skriver:
  21 april, 2017 kl. 15:36

  Gulle, tack för pepp!!!

Kommentera

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra.

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.