Två snabba glassar. – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Två snabba glassar.

fav

Just hemkomna från ett somrigt och soligt Mallorca. Planen var faktiskt att blogga från flyget i går men uppkopplingen var så långsam att det inte gick. Så i går bidde det inget inlägg. Men som plåster på såren kommer vi ge dig ett extra smaskigt fredagsinlägg. I dag ska vi nämligen göra två sorters snabbglassar.

Har man väl förstått hur enkelt det är att göra egen snabbglass så är det mer eller mindre omöjligt att gå tillbaka till vanlig glass. Du behöver varken glassmaskin, socker eller tålamod. Det behöver bara följande ting:

  1. Något fryst. Gärna sött. Tänk fryst banan eller frysta bär.
  2. Något rinnigt. Tänk kokosmjölk, yoghurt eller juice. Inget måste men gör glassen krämig.
  3. Någon krydda. Valfritt men vem blir ledsen av t ex kakao eller kardemumma?

Precis innan vi reste till Mallis snodde vi ihop en glass som smakade som romerska bågar. Säger bara en sak om denna glass: mums.

Choklad- och apelsinglass
2 frysta bananer
1/2-1 liten apelsin
2 msk kakao

Alla frukter ser ju precis som vi människor olika ut så är låt säga att bananerna lite mindre och apelsinen lite större så kommer glassen bli mjukglass snarare än kulglass. Tänk på det, att ha i apelsinen i omgångar och sluta när du känner att konsistensen är som du vill ha den (det hade nämligen inte vi, så vår glass blev aningens för rinnig).

Och! Sent i går kväll när vi kom hem utsvultna men lyckliga i våra fåniga mallorcanska hattar, tömde vi frysen och snodde ihop en till glass. Var som sagt lite trötta, så prova dig fram och ta proportionerna med en nypa salt (alltså bildligt talat, vi ska inte ha något salt i glassen i dag).

Blåbär- och kardemummaglass
2 frysta bananer
1/2 dl fryst mango
1/2 dl frysta blåbär
1 tsk malen kardemumma
cirka 1/2 dl valfri växtbaserad yoghurt

Mixa allt. Dutta i lite yoghurt allteftersom tills konsistensen blir tillfredsställande.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Choklad- och apelsinglass

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 portion 1x
Scale

Ingredienser

2 frysta bananer

1/21 liten apelsin

2 msk kakao

Instruktioner

Alla frukter ser ju precis som vi människor olika ut så är låt säga att bananerna lite mindre och apelsinen lite större så kommer glassen bli mjukglass snarare än kulglass. Tänk på det, att ha i apelsinen i omgångar och sluta när du känner att konsistensen är som du vill ha den (det hade nämligen inte vi, så vår glass blev aningens för rinnig).

Print

Blåbär- och kardemummaglass

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 portion 1x
Scale

Ingredienser

2 frysta bananer

1/2 dl fryst mango

1/2 dl frysta blåbär

1 tsk malen kardemumma

1/2 dl valfri växtbaserad yoghurt

Instruktioner

Mixa allt. Dutta i lite yoghurt allteftersom tills konsistensen blir tillfredsställande.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.