Två snabba glassar. – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Två snabba glassar.

fav

Just hemkomna från ett somrigt och soligt Mallorca. Planen var faktiskt att blogga från flyget i går men uppkopplingen var så långsam att det inte gick. Så i går bidde det inget inlägg. Men som plåster på såren kommer vi ge dig ett extra smaskigt fredagsinlägg. I dag ska vi nämligen göra två sorters snabbglassar.

Har man väl förstått hur enkelt det är att göra egen snabbglass så är det mer eller mindre omöjligt att gå tillbaka till vanlig glass. Du behöver varken glassmaskin, socker eller tålamod. Det behöver bara följande ting:

 1. Något fryst. Gärna sött. Tänk fryst banan eller frysta bär.
 2. Något rinnigt. Tänk kokosmjölk, yoghurt eller juice. Inget måste men gör glassen krämig.
 3. Någon krydda. Valfritt men vem blir ledsen av t ex kakao eller kardemumma?

Precis innan vi reste till Mallis snodde vi ihop en glass som smakade som romerska bågar. Säger bara en sak om denna glass: mums.

Choklad- och apelsinglass
2 frysta bananer
1/2-1 liten apelsin
2 msk kakao

Alla frukter ser ju precis som vi människor olika ut så är låt säga att bananerna lite mindre och apelsinen lite större så kommer glassen bli mjukglass snarare än kulglass. Tänk på det, att ha i apelsinen i omgångar och sluta när du känner att konsistensen är som du vill ha den (det hade nämligen inte vi, så vår glass blev aningens för rinnig).

Och! Sent i går kväll när vi kom hem utsvultna men lyckliga i våra fåniga mallorcanska hattar, tömde vi frysen och snodde ihop en till glass. Var som sagt lite trötta, så prova dig fram och ta proportionerna med en nypa salt (alltså bildligt talat, vi ska inte ha något salt i glassen i dag).

Blåbär- och kardemummaglass
2 frysta bananer
1/2 dl fryst mango
1/2 dl frysta blåbär
1 tsk malen kardemumma
cirka 1/2 dl valfri växtbaserad yoghurt

Mixa allt. Dutta i lite yoghurt allteftersom tills konsistensen blir tillfredsställande.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Choklad- och apelsinglass

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 1 portion 1x
Scale

Ingredienser

2 frysta bananer

1/21 liten apelsin

2 msk kakao

Instruktioner

Alla frukter ser ju precis som vi människor olika ut så är låt säga att bananerna lite mindre och apelsinen lite större så kommer glassen bli mjukglass snarare än kulglass. Tänk på det, att ha i apelsinen i omgångar och sluta när du känner att konsistensen är som du vill ha den (det hade nämligen inte vi, så vår glass blev aningens för rinnig).

Print

Blåbär- och kardemummaglass

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 1 portion 1x
Scale

Ingredienser

2 frysta bananer

1/2 dl fryst mango

1/2 dl frysta blåbär

1 tsk malen kardemumma

1/2 dl valfri växtbaserad yoghurt

Instruktioner

Mixa allt. Dutta i lite yoghurt allteftersom tills konsistensen blir tillfredsställande.

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Jag håller med, bättre än “vanlig” glass. Detta tips är kanske lite off-season men jag kan vill tipsa om frysta bananer+SAFFRAN+kryddnejlika+mandeldryck= Ljuvligt och juligt, men funkar även en sommardag om man älskar saffran som jag.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack för grymt tips!

 2. Tack för underbart inlägg, ska testa på direkten! Hoppas ni hade det bra på Mallorca. Blir så glad när jag läser er blogg! Kram

  1. Food Pharmacy skriver:

   Gulle, tack för pepp!!!

 3. vilken yoghurt använder ni i glassen

 4. Marianne Johansson skriver:

  Hej
  Undrar över apelsinen i första receptet, skall d vara hela klyftor eller saften av en halv lr hel apelsin ?
  Marianne

 5. Karolina skriver:

  Både jag och sambon blev tagna över hur underbart god choklad och apelsinglass blev. Tror även våra barn kommer säga tummen upp.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Visst var den god!

 6. Elisabet skriver:

  Vad är det för fel på vanlig ekologisk grädde? Är det bannlyst i dessa sammanhang, och i så fall varför? ????

 7. Garskanxx skriver:

  Hello there I am so happy I found your web site, I really get anyone in mistake, while I was search in Google for something else, Well I happen here at once with would just like to say cheers designed for a incredible pole plus a complete entertaining blog (I also love the theme/design), I will not take time to look over it all at the moment although I have bookmarked it and also included your RSS feeds, when I have time I will be back to read much more, You should do carry on the wonderful job.
  my www pokrowiec na buty

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.