Bönröran som gör underverk för blodsockret. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Bönröran som gör underverk för blodsockret.

fav

Förra veckan publicerade SvD Perfect Guide vår senaste krönika om vikten av att hålla blodsockret i schack och med ett recept på bönröran deluxe. Trevlig läsning!

Varför lär vi oss inte om blodsockrets påverkan på hälsan redan i grundskolan?

Det har vi frågat oss flera gånger sedan vi startade vår blogg. Innan vi fick upp ögonen för matens påverkan på kroppen bläddrade vi förbi artiklar om blodsocker eftersom vi avfärdade alla dieter som fokuserade på att hålla blodsockret i schack som löjliga bantningsdieter. Men, när vi sedan påbörjade vår egna pilgrimsfärd mot bättre hälsa snöade vi snabbt (till vår stora förvåning ) in på just blodsockret. Milda makter! En helt ny värld öppnade sig och vi kunde inte förstå hur vi, som ansåg oss själva som hyfsat pålästa, kunde missat hur viktigt ett stabilt blodsocker är för god hälsa? Väldigt förenklat så skapar västvärldens stora intag av socker och mat som beter sig som socker i kroppen (sk sockerliknande mat) inflammation i våra kroppar som i sin tur ökar risken för många kroniska sjukdomar. Inget ont om träslöjd, men detta om något borde ju ingå i skolans grundutbildning?

Vår underbara kompis och sockermentor – ja vi talar förstås om vetenskapsjournalisten Ann Fernholm – har lärt oss mycket om hur farligt ett ständigt högt blodsocker är. Och nu har hon uppmärksammat oss på den fantastiska nyheten att bönor sänker blodsockret, rejält. Patrik med diabetes typ 1 har gjort en rad spännande experiment med bönor, och slutsatsen är kort och gott att bönor har en undergörande effekt på blodsockret. I vissa fall slår de till och med ut blodsockertoppen helt.

Vänta, har vi inte en burk kidneybönor i skafferiet förresten? Kanske dags att göra något vettigt av den?

Kanske dags att mixa bönorna snabbt med en vitlöksklyfta, 1/2 pressad citron, 1/2 tsk spiskummin, 1 msk olivolja, lite torkad chili och en nypa salt?

Kanske dags att trycka ner en morotsstav så djupt det bara går i röran?

Kanske dags att fiska upp en redig klick och föra den mot munnen?

Kanske dags att smaka på bönröran?

Tänk att något så vansinnigt gott kan sänka blodsockret. Nästan för bra för att vara sant ju! Rekommenderar alla att prova.

Här har du krönikan i sin helhet: https://www.svd.se/food-pharmacy-bonroran-som-gor-underverk-for-blodsockret/om/perfect-guide

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.