Recept

Chokladbollar 2.0.

Ibland händer det att man har fel. Och det kan ju kännas tungt i några minuter, men inget ont som inte för något gott med sig, eller hur?

Som den här gången.

Förra veckan publicerade vi ett chokladbollsrecept här på bloggen. Och så hörde en glad läsare av sig och tackade så mycket för receptet och passade på att dela med sig av sitt favoritchokladbollsrecept i gengäld. Vi läste receptet. Tittade upp från datorn. Läste igen. Andades. Och insåg att vi måste prova det.

Sagt och gjort, på fredag kväll stod vi återigen med händerna i varsin stor bunke och tydliga spår av choklad i panna och mungipa. Vi smakade på smeten. Vi hummade. Rullade till små bollar. Smakade igen. Och insåg att vi var besegrade. Detta var det bästa recept på chokladbollar vi någonsin smakat.

Chokladbollar 2.0

2 dl ekologiska havregryn
7 st färska dadlar
3 msk kallpressad, rå kokosolja
0,5 dl kokosflingor
1 krm vaniljpulver (eller en vaniljstång)
1 krm salt
1 msk kakao
kokosflingor (att rulla i)

Mixa allt till en stor boll. Går inte smeten ihop späd så med lite kaffe eller vatten (räcker med typ 1 tsk). Forma bollar och rulla i kokos. Håller upp till en hel vecka i kylen. Tack snälla ”Johanna” för tipset!

Originalreceptet hittar du här: http://mittkok.expressen.se/recept/raw-chokladbollar-utan-notter/
Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

Andra smarriga bollar:

Snabba äppelkaksbollar.



Kommentarer
Johanna skriver:
5 maj, 2017 kl. 09:50

Varsågoda! 😊👍

Kul att även ni tyckte om receptet och vågade ”bekänna färg” 😆

Oj, nu blev även jag sugen att göra detta recept, igen. Man kan aldrig få för mycket av dessa chokladbollar.

Ha en toppenbra dag, bästa Lina och Mia!

Rebecka skriver:
5 maj, 2017 kl. 18:55

Mmm supergoda! De ska jag göra på min sons 5-årskalas, får se om de blir godkända!

Anna skriver:
12 maj, 2017 kl. 06:29

Hmmm…det här receptet var inte snällt… Rörde runt middagsmaten på tallriken så familjen skulle tro att jag också åt… Var proppmätt efter bakat chokladbollar 2.0. Tack för er fantastiska blogg.

    Food Pharmacy skriver:
    12 maj, 2017 kl. 16:24

    Haha, lätt hänt ju!

Petra Larson skriver:
13 maj, 2017 kl. 11:14

Ett tips är at dubbla mängden kakao. Då blir bollarna faktiskt om möjligt ÄNNU godare !!

    Food Pharmacy skriver:
    16 maj, 2017 kl. 12:55

    Tack, instämmer 100%!

Mia skriver:
11 juni, 2017 kl. 10:57

Hej, ska testa dessa till dotterns kalas. En lite fråga bara, funkar det att frysa in dem och plocka fram vid tillfälle?

    Food Pharmacy skriver:
    11 juni, 2017 kl. 15:49

    Inte provat men borde gå hur bra som helst!

Nina skriver:
18 juni, 2017 kl. 08:41

Dessa är såå goda!! Men jag sätter ca 3-5 msk kakao istället.
Å till kommenteraren Mia, dom är suveräna att frysa och speciellt att äta halvfrusna..fyy, vad gott!!
#springerifrysenheladagen 😅

    Food Pharmacy skriver:
    22 juni, 2017 kl. 23:49

    Haha, underbart!

Kommentera

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra.

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.