fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Marinerade tofuspett med potatis- och melonsallad.

fav

I dag ska vi laga marinerade tofuspett och potatissallad. Vi vet att det låter krångligt men det är det absolut inte. Tofuspetten sköter sig själva i ugnen medan du kokar potatis och hackar valfria grönsaker till potatissalladen (förslag på kombo nedan).

Vi lät tofun marinera i en fantastisk marinad med ingefära, gurkmeja och vitlök, men vill du göra det riktigt enkelt för dig (alt att barnen inte gillar ingefära) (eller gurkmeja) (eller vitlök) så kan du ju nöja dig med exempelvis tamari + honung. Vi gjorde hälften av spetten barnvänliga och strödde dessutom lite fetaost över melonsalladen = kanske inte Platons idévärld men ett bra knep att få våra barn att våga prova nya saker.

Marinerade tofuspett med potatis- och melonsallad
(4 portioner)

Marinad:
1-2 paket tofu
2 msk tamari
1 vitlöksklyfta
1 msk finriven färsk ingefära
1/2 lime

1/2 tsk mald gurkmeja
1 msk flytande honung

Potatissallad:
1/2 kg potatis (gärna färsk)
1/2 vattenmelon
1/2 gurka
1 avokado
1/2 rödlök
1/2 paket fetaost
1 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Riv eller finhacka vitlöken och ingefäran och rör ner i en skål med tamarin, limen, gurkmejan och honungen. Skär tofun i lagom stora stavar och vänd runt i marinaden (låt gärna stå och dra sig i en timme eller så om du har tid att vänta). Trä tofun på blötlagda spett och lägg i en ugnsfast form. In i ugnen på strax över 100 grader. Låt stå tills de blivit lagom varma, vi hade dem inne i ugnen i typ 25 minuter (men glömde i vanlig ordning att titta på klockan – förlåt!).

Dags att göra salladen! Koka potatisen och låt svalna. Dela melonen och skär den i kuber. Tärna gurkan och avokadon. Strimla rödlöken. Blanda. Toppa med 1 msk olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Servera tillsammans med tofuspetten. Färdigt!

En annan smarrig rätt med tofu:

Indisk mangogryta för hela familjen.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Marinerade tofuspett med potatis- och melonsallad

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

Marinad:

12 paket tofu

2 msk tamari

1 vitlöksklyfta

1 msk finriven färsk ingefära

1/2 lime

1/2 tsk mald gurkmeja

1 msk flytande honung

Potatissallad:

1/2 kg potatis

1/2 vattenmelon

1/2 gurka

1 avokado

1/2 rödlök

1/2 paket fetaost

1 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Riv eller finhacka vitlöken och ingefäran och rör ner i en skål med tamarin, limen, gurkmejan och honungen. Skär tofun i lagom stora stavar och vänd runt i marinaden (låt gärna stå och dra sig i en timme eller så om du har tid att vänta). Trä tofun på blötlagda spett och lägg i en ugnsfast form. In i ugnen på strax över 100 grader. Låt stå tills de blivit lagom varma, vi hade dem inne i ugnen i typ 25 minuter.

Dags att göra salladen! Koka potatisen och låt svalna. Dela melonen och skär den i kuber. Tärna gurkan och avokadon. Strimla rödlöken. Blanda. Toppa med olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Servera tillsammans med tofuspetten. Färdigt!

Dela

Kommentarer

  1. Andrea skriver:

    Jag undrar om det alltid omvandlas till mer kolhydrater/socker i grönsaker när man tex steker dem? Hur mycket? Vet ni var det finns information om det? Det verkar ju så eftersom de smakar sötare ?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.