Matchabollar med kokos och citron. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Matchabollar med kokos och citron.

fav

I dag ska vi rulla små illgröna matchabollar till dig och dina goda tarmbakterier. Men eftersom vi förstår att de kanske inte är lika självklara på fredagsmyset som till exempel våra chokladbollar 2.0 så ska vi nu ägna några sekunder åt att sälja in dessa bollar på dig.

1 Ja, först och främst så är de ju inte direkt äckliga
2 Fast det kommer med stor sannolikhet dina barn tycka vilket gör att du får behålla dem för dig själv
3 De går blixtsnabbt att göra
4 Och så innehåller de massa antioxidanter ju
5 Och nästan ingen sötning alls

Slut på införsäljning. Nu kör vi.

Matchabollar
(cirka 10 stycken)

2 1/2 dl cashewnötter (gärna blötlagda)
2 1/2 dl riven kokos
2 dadlar
1 msk kokosolja

1 vaniljstång
saften från 1/2 citron
1 msk matchapulver

Mixa allt. Om degen blir för torr så addera lite mer citron eller vatten (smaksak). Forma till små bollar som du sedan rullar i kokos.

Receptet kommer från vår australiensiska vän Kristina. Det är inte första gången som hon förser oss med grymma recept, nedan ser du två andra varianter. Framför allt den antiinflammatoriska gurkmejaguckan är en stående klassiker i vårt kök:

Tarmflorans bästa gurkmejasallad.

Oslagbart god antiinflammatorisk gurkmejagucka med vitlök, persilja och tomater.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Matchabollar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 10 stycken 1x
Scale

Ingredienser

2 1/2 dl cashewnötter (gärna blötlagda)

2 1/2 dl riven kokos

2 dadlar

1 msk kokosolja

1 vaniljstång

1/2 citron, saften

1 msk matchapulver

Instruktioner

Mixa allt. Om degen blir för torr så addera lite mer citron eller vatten (smaksak). Forma till små bollar som du sedan rullar i kokos.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.