Rotfruktssoppa.

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Rofruktssoppa.

fav

I dag ska vi laga en rotfruktssoppa. För ibland (rätt ofta) behöver man inte slå knut på sig själv för att laga en god och näringsrik middag. Ibland behöver man bara slanta upp lite rotfrukter och låta dem puttra i en god lantbuljong tills de blir mjuka. Och lägga dit en klick havre fraîche, dagen till ära smaksatt med vitlök (och lite finriven parmesan om du befinner dit i sinnevärlden).

Ibland är det så enkelt. Bon aptit!

Snabb rotfruktssoppa
(3-4 portioner)

3 morötter
1/2 liten rotselleri
3 palsternackor
1 broccolistam
1/2 purjolök
1,5 liter vatten
1,5 msk lantbuljong

Sås:
2 dl havre fraiche
2 vitlöksklyftor
1/2 dl parmesan (frivilligt)

Tvätta/skala och tärna morötterna, sellerin, palsternackorna och broccolin rätt smått. Strimla purjolöken. Låt allt koka upp i 1,5 liter vatten och 1,5 msk lantbuljong. Puttra tills mjukt. Rör ihop såsen med havre fraîche, finriven vitlök och eventuellt parmesanen. Servera som en klick vid sidan om eller rör ner en klick för en krämigare soppa. Låt svalna något innan du serverar soppan så att fibrerna får en chans att återhämta sig (kallas “rekristallisering” med ett lite finare ord).

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Fler smarrobarro-soppor:

En sydfransk bouillabaisse med raw rouille från Stockholms närförort.

Nudelsoppa med ingefära och koriander.

Sötpotatissoppa med jordärtskocka och timjan.

Print

Snabb rotfruktssoppa

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 34 portioner 1x
Scale

Ingredienser

3 morötter

1/2 liten rotselleri

3 palsternackor

1 broccolistam

1/2 purjolök

1 1/2 liter vatten

1 1/2 msk lantbuljong

Sås:

2 dl havre fraiche

2 vitlöksklyftor

1/2 dl parmesan (frivilligt)

Dela

Kommentarer

 1. Hej:) tack för en härlig inspirerande blogg!
  Ni anväder er av havre fraiche men det känns märkligt att ni använder er av sådant när ni för övrigt är väldigt noga med vad som finns i maten, har ni kollat innehållsförteckning den innehåller palmolja? Ni har även nämt lite om tex broccoli som äts varm och då tas upp i tunntarmen istället för tjocktarmen. Hur vet man vilka rotfrukter samt grönsaker som blir så? Är det tex samma sak om man gör en paj gjord på sojamjöl och spenat, skall den helst ätas kall för att få så god effekt som möjligt? Vore väldigt intressant om ni kunde skriva ett inlägg om detta:)
  Må så gott å jag väntar så på er nya kokbok!
  Kram på er! / Kate

 2. Nathalie skriver:

  Hej!

  Vart hittar jag en havre fraice utan e nummer ?

  /Nathalie

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.