Rotfruktssoppa.

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Rofruktssoppa.

fav

I dag ska vi laga en rotfruktssoppa. För ibland (rätt ofta) behöver man inte slå knut på sig själv för att laga en god och näringsrik middag. Ibland behöver man bara slanta upp lite rotfrukter och låta dem puttra i en god lantbuljong tills de blir mjuka. Och lägga dit en klick havre fraîche, dagen till ära smaksatt med vitlök (och lite finriven parmesan om du befinner dit i sinnevärlden).

Ibland är det så enkelt. Bon aptit!

Snabb rotfruktssoppa
(3-4 portioner)

3 morötter
1/2 liten rotselleri
3 palsternackor
1 broccolistam
1/2 purjolök
1,5 liter vatten
1,5 msk lantbuljong

Sås:
2 dl havre fraiche
2 vitlöksklyftor
1/2 dl parmesan (frivilligt)

Tvätta/skala och tärna morötterna, sellerin, palsternackorna och broccolin rätt smått. Strimla purjolöken. Låt allt koka upp i 1,5 liter vatten och 1,5 msk lantbuljong. Puttra tills mjukt. Rör ihop såsen med havre fraîche, finriven vitlök och eventuellt parmesanen. Servera som en klick vid sidan om eller rör ner en klick för en krämigare soppa. Låt svalna något innan du serverar soppan så att fibrerna får en chans att återhämta sig (kallas “rekristallisering” med ett lite finare ord).

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Fler smarrobarro-soppor:

En sydfransk bouillabaisse med raw rouille från Stockholms närförort.

Nudelsoppa med ingefära och koriander.

Sötpotatissoppa med jordärtskocka och timjan.

Print

Snabb rotfruktssoppa

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 34 portioner 1x
Scale

Ingredienser

3 morötter

1/2 liten rotselleri

3 palsternackor

1 broccolistam

1/2 purjolök

1 1/2 liter vatten

1 1/2 msk lantbuljong

Sås:

2 dl havre fraiche

2 vitlöksklyftor

1/2 dl parmesan (frivilligt)

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.