kokosglass
Fredagsmys, Recept

Kokosglass med banan och choklad.

Eftersom våra familjer tenderar att vilja ha glass varje dag på sommaren så tänker vi att det är bra att alltid ha lite kokosglass i frysen när glasssuget kickar in. I dag ska vi prova ett recept på kokosglass där enda sötningen är tro det eller ej gröna bananer vilket betyder att det här är en glass som du aldrig behöver säga nej till.

Ta fram fram 4 bananer, 1 1/2 dl kokosgrädde, 1 msk raw kakao och 2 msk kakaonibs. Och en sådan där pinnglass-behållare du vet (se bilder nedan om du blir osäker på vad vi menar).

Börja med att skala bananerna. Önskar dig ett varmt lycka till med detta moment.

Kör bananerna och kokosgrädden i mixern till en jämn smet. Ta ut typ 1/3 smeten ur mixern och ställ den åt sidan. Mixa de andra 2/3 med 1 msk kakao.

Oooh, det här är ett viktigt (som i gott) moment – blanda ner 2 msk kakaonibs i smeten du ställt åt sidan.

Blanda de två färgerna i en glassbehållare. Be gärna barnen om hjälp (om du har några i närheten) och försök att inte bry dig om att det inte blir riktigt lika perfekt som om du hade gjort det själv.

 Okej då, du kan väl fixa till det i smyg lite senare när barnen inte ser.

På med locken och in i frysen. Vänta i en liten evighet (minst sex timmar) eller låt stå över natten. Ta fram glassen cirka 15 minuter innan du ska äta den så blir det betydligt lättare att få den ur formen (knäckte själva just en pinne pga bristande tålamod).

Oj, det här var riktigt gott. Framför allt chokladglassen, så nästa gång struntar vi nog att dela upp smeten i två delar och häller kakao och kakaonibs i allt istället.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

Recept från: Erica Palmcrantz Aziz ”Superfood boost”.

stamp-glutenfreestamp-milkfreestamp-vegetarian


Kommentarer
Anna-Karin skriver:
16 juni, 2017 kl. 21:15

Om man är otålig går det bra att spola formen några sekunder i varmt vatten så lossnar den lätt😊

    Food Pharmacy skriver:
    22 juni, 2017 kl. 23:50

    Alltså, hahaha. Orkar inte att vi bröt av en pinne utan minsta tanke på att man kunde spola. *rodnar nu*

Rebecca skriver:
18 juni, 2017 kl. 19:12

Bananskalartips: skär ett snitt i bananen, oppifrån o ned, o skala utifrån det.

Står och i skrivande stund i köket för att ge mig i kast med glassreceptet som verkar helt fantastiskt, tack hörrni!!

    Food Pharmacy skriver:
    19 juni, 2017 kl. 18:36

    Tack själv för ett dundertips!

ANNA skriver:
19 juni, 2017 kl. 08:03

Låter gott. Ett önskemål är att ni lägger till ikonen Pinterest som alternativ längst ner så man kan ”pinna” era goda recept.

    Food Pharmacy skriver:
    22 juni, 2017 kl. 23:48

    Självfallet – för pilen över resp bild så ska det dyka upp en lite pinterestknapp?

Maria skriver:
21 juni, 2017 kl. 18:00

På tal om bra tips, någon som kan rekommendera glassformar (inkl. köpställe)? 🙂

Anna-Karin skriver:
26 juni, 2017 kl. 14:00

Glassformar fanns iaf för några år sen på Ikea. Flying Tiger säljer det just nu också.
För övrigt tyckte inte min sexåring om glassen och jag själv tyckte väl inte den smakade så mycket. Jag förstår att det är nyttigare med gröna bananer, men nästa gång testar jag nog med mogna för att få lite mer sötma.

Anna-Karin skriver:
26 juni, 2017 kl. 14:01

Jag kollade nu på Ikea. Chosigt heter glassformarna. 6 st för 19kr.

Siv Karlsson skriver:
3 juli, 2017 kl. 13:34

Hmm, kan man bara knö ner en lagom portion i något annat än pinnform?

Andrea skriver:
12 juli, 2017 kl. 14:27

Hur mycket kolhydrater är det i en sån där helgrön banan? Har försökt leta på internet men lyckas inte hitta någon information om det, mer än att gul innehåller ca 22. Jag försöker gå över till ketogen men högvegetabilisk kost och undrar om grön banan har en plats där.

Önskan: ett inlägg med kost för en hel dag baserat på Stigs 80/10/10!

Kommentera

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra.

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.