Årets godaste midsommartårta (bonus: den är nyttig också) – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Årets godaste midsommartårta (bonus: den är nyttig också)

I dag på SvD Perfect Guide bjuder vi på årets mest ambitiösa midsommartårta – pannkakstårta med färska bär, gröna bananer, hemmagjord kolasås och kokosgrädde.

I dag ska vi baka jordens mest tålamodsprövande midsommartårta. Den innehåller precis alla jobbiga moment du kan tänka dig men när den väl står på bordet och gästerna applåderar så kommer allt att vara förlåtet.

Steg 1: Pannkakor
Vispa 3 stora ägg och rör ihop dem med 3 ½ dl bovetemjöl, 5 dl valfri växtbaserad mjölk, 2 dl vatten och en nypa salt. Stek i kokosolja på låg temperatur och svär högt när den första går sönder. Trösta dig med att här är det kvantitet och inte kvalitet som gäller – ett och annat trasigt ex kommer inte synas under alla lager av kolasås och kokosgrädde.

Steg 2: Gröna bananer
Skala och skiva tre gröna bananer. Vi önskar dig varmt lycka till med detta moment.

Steg 3: Mosade bär
Det här är ju i alla fall enkelt. Mosa 500 gram valfria bär med en gaffel.

Steg 4: Livets kolasås
Livets kolasås gör du snabbt och geschwint genom att lägga 10 dadlar (ev några fler om dadlarna är små), 2 dl valfri växtmjölk och 1 krm vaniljpulver i en mixer (bra om du trycker på start också).

Steg 5: Kokosgrädde
Ställ en burk kokosmjölk i kylen och vispa sedan den “fasta” delen med en handvisp. Är du kvar? Kul, då är sannolikheten rätt stor att du kommer att gå i mål.

Steg 6: Stomme
Börja med en pannkaka och täck den med ett tunt lager bananer. Lägg på en pannkaka och smaska på lite bär. På nästa pannkaka lägger du förslagsvis 1/3 av kolasåsen. Sedan 1/3 av grädden. Och så här håller du på tills pannkakorna är slut.

Steg 7: Tak
Toppa bygget med ett sista lager kokosgrädde och dekorera frikostigt med färska bär.

Steg 8: Hugg in
Grattis – efter tusentals timmar är du nu redo för midsommar. Vår tanke var att du skulle dela med dig av tårtan, men det är förstås helt och hållet upp till dig.

 

SparaSpara

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Hej hej!
  Detta ser underbart gott ut! Men tror ni att den klarar att stå i kylen i ca 24 timmar om man vill göra den iförväg eller måte den ätas med en gång?
  Mvh
  <3

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi gjorde den till ett kalas i helgen och då fick den stå i nästan exakt 24 timmar innan den åkte fram på kalasbordet. Det du kan göra är ju att vänta med det sista lagret och bären, då ser den nästan nygjord ut. Och smakmässigt så tycker vi nästan bara att den blir godare av att stå och gotta till sig lite.

 2. Hej! Inspirerande recept! Jag har en fråga om själva stekningen av pannkakakorna. Jag undrar vad ni använder för stekpanna (och teknik) för att få de så ljusa och fina utan att bränna fast? Jag står i valet mellan att köpa en panna med någon slags beläggning eller en kolstålpanna. Jag vill gärna kunna steka på låg värme men lite mindre fett men vill helst inte använda non-stick-pannor.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi använder faktiskt bara gjutjärn. Tar en stund att få kläm på det men sedan är det lätt som en pannkaka!

 3. Alltså ni är så himla härliga! Älskar ert sätt att skriva och alla era finurliga kommentarer. ”svär högt när den första går sönder”. Ni är fasen bäst! ????

  1. Food Pharmacy skriver:

   Haha, tack! Kul att vi delar humor!

 4. Helena skriver:

  Sån fin 🙂 men en undran, vad använder ni egentligen för kokosmjölk/kokosgrädde? Jag tycker alla sorter som verkar ha bra innehåll bara ”smular”..
  Tack!!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Japp, det är ett problem. Nu senast hade vi renée voltaires, funkade jättebra!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.