Tre tips för att öka näringen. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Tre tips för att öka näringen.

Näringen i frukt och grönt är inte så jämnt fördelad som man kanske skulle kunna tro. Visste du att det finns massa små knep att öka näringen ytterligare när du ändå är i frukt- och grönsaks-ätar-tagen? Varsågod, här följer tre enkla tips.

1 Släng inte blasten.

Traditionellt sett har människan ätit den minst näringsrika delen på grödan. Om du ska äta en morot eller purjolök till middag så är det verkligen synd om du slänger den näringsrika blasten. Tänk om och hacka upp den också!

2 Släng inte kärnan.

Samma sak gäller faktiskt kärnhuset – de nyttigaste delarna av frukterna sitter ofta i bitarna som många av oss låter bli att äta: i kärnorna och kärnhuset. Så tveka inte att gnaga i dig hela skrutten nästa gång du äter ett äpple. Och våga prova att ha i 1/4 av avokadokärnan nästa gång du slänger ner en avokado i din smoothie (dock går gränsen någonstans just där, annars blir smaken för bitter).

3 Skala inte.

Mycket av nyttigheterna sitter i skalet! Gör bara som vana att handla eko och var noga med att tvätta grönsakerna och frukterna. Införskaffa ett litet zestjärn och finriv skalet av citron, lime och apelsin i dressingen eller över salladen. Och kom ihåg att det där vita “innerskalet” (eller vad man nu ska kalla det) i citrusfrukter också är väldigt bra att äta, så försök låta bli att pilla bort det nästa gång du ska äta låt säga en bapelsin.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.