Snabbpicklad rödlök (utan socker). – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Snabbpicklad rödlök (utan socker).

fav

Snabbpicklad rödlök. Vi kommer snart tillbaka till den. Men först måste vi berätta om när vi var i Norge för några veckor sedan och fick bläddra i den norska översättningen av vår bok för första gången (klicka genast hem den här om du talar norska).

I den svenska boken inleder vi kapitlet om grönsaker med att berätta att vi älskar grönsaker mer än allt annat. Mer än livet. Mer än Benicio del Toro. Men i den norska översättningen upptäckte vi plötsligt att vi inte längre älskar grönsaker mer än Benicio del Toro. Nej, i Norge älskar vi grönsaker mer än Leonardo di Caprio.

Haha, vi fick oss ett gott skratt. Fast vid närmare eftertanke så stämmer det ju bra det också. Grönsaker slår det mesta, ink Gilbert Grape. Och just nu har vi fått dille på grönsakernas Rolls Royce: snabbpicklad rödlök (told ya att vi skulle knyta ihop säcken).

Slår oss precis att vi kanske inte borde outa det här receptet här eftersom det kommer i kokboken men vad tusan, spelar roll? Ibland (typ jämt?) har man inte tid att fermentera och ha sig och då är det här lilla smaksensationskortet så bra att kunna dra upp ur bakfickan. Passar jättefint bredvid till exempel våra smarriga tofuspett eller, ännu bättre, tillsammans med våra magiska rödbetsburgare.

Som du inte får receptet på förrän kokboken släpps, hehe.

Snabbpicklad rödlök
(en liten burk)

1 rödlök
1 dl vatten
2 msk vit- eller rödvinsvinäger
1 krm havssalt

Skala och skiva löken mycket tunt och lägg i en värmetålig skål. Koka upp vatten, vinäger och salt och häll det över den skivade löken. Låt stå i 30 minuter (eller 15 minuter om du har en skål med lock). Krama ur löken och häll av den överflödiga vätskan. Klart!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Här kommer receptet på våra smarriga tofuspett förresten:

Marinerade tofuspett med potatis- och melonsallad.

Print

Snabbpicklad rödlök

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 burk 1x
Scale

Ingredienser

1 rödlök

1 dl vatten

2 msk vit- eller rödvinsvinäger

1 krm havssalt

Instruktioner

Skala och skiva löken mycket tunt och lägg i en värmetålig skål. Koka upp vatten, vinäger och salt och häll det över den skivade löken. Låt stå i 30 minuter (eller 15 minuter om du har en skål med lock). Krama ur löken och häll av den överflödiga vätskan. Klart!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.