grön smoothie bowl grön kräm
Recept

Grön smoothie bowl för nybörjare.

Oj oj oj, nu börjar vi gå in i ett semesterlunk på allvar. Vi uppdaterar bara bloggen tre gånger i veckan, sover till 09.00 och går cirka 90% långsammare (kan iofs bero på skavsåret från cirkelträningen i onsdags).

En annat tydligt tecken på att det är sommarlov är frukosten. Vår älskade banangröt är något vi sysslar med hemma men aldrig på landet. Här ägnar vi oss åt gröna smoothie bowls som vi snor ihop på tre sekunder i mixern och serverar i djupa skålar. En av döttrarna brukar vilja ha en matsked kakao i den för att tja, hon älskar choklad. Vi andra föredrar den precis som den är: grön och lite sötsyrlig.

Det här är ett recept från nya kokboken (som du klickar hem här) och något så sympatiskt som en smoothie bowl för nybörjare. Inga förkunskaper krävs och heller inga konstiga ingredienser.

Och om du tycker att ”smoothie bowl” är svårt att uttala så säger du bara ”grön kräm” på valfri dialekt. För det är precis samma sak.

Grön smoothie bowl
(2 portioner)

2 gröna bananer
1 avokado
saft från 1/2 citron
1 liten näve babyspenat

Mixa allt till slätt. Avnjut med Luke Skywalkers granola från första boken.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

stamp-glutenfreestamp-milkfreestamp-vegetarian


Kommentarer
Lotta skriver:
14 juli, 2017 kl. 09:52

ÅÅÅÅåååååå jag längtar så efter min bok….👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽. Har förbeställt ett ex o är så pepp!!! 😆😆😆😆😆…..

-” Var det för mycket pepp kanske? 😳….” Äsch det är den gröna smoothiens fel…. 😂😂😂

Alexandra skriver:
14 juli, 2017 kl. 15:01

Mmmm, det här blir frukosten för mig och lillgrabben i morgon!

Pia Hvenegaard skriver:
15 juli, 2017 kl. 08:27

Øjjj ser lækker ud😍
Glæder mig til den nye kokbok🙌🏻
Er bestilt så jeg kan træne mit svensk🙈
Ha en bra semester
Hälsning från en fan ifrån Danmark

    Food Pharmacy skriver:
    3 september, 2017 kl. 22:28

    Och, den finns ju på danska!

Andrea skriver:
15 juli, 2017 kl. 18:27

Hej och tack för allt intressant ni gör! Jag försöker gå på keto, kan inte ni skriva ett inlägg om det, och länka till de av era recept som stämmer in som ketogen?
Tack igen !

Eva skriver:
17 juli, 2017 kl. 19:35

Herreguuud vad detta är gott!!!

    Food Pharmacy skriver:
    21 juli, 2017 kl. 14:48

    Jag vet – storfavorit hemma i våra familjer!

Ann Drevnor skriver:
12 augusti, 2017 kl. 21:37

Hej,
Jag har läst att kokosolja inte är häsosamt så jag undrar om jag kan använda någon annan olja istället?
Tycker också att det känns mårkligt att vissa säger att kokosolja är så nyttig som det står i många tidningar/recpet.
Mai-Lis Hellénius, professor i kardiovaskulär prevention vid Karolinska institutet i Stockholm säger att den inte alls är bra.
Så jag kännermig rätt kluven tlll att använda.
Tacksam för er åsikt på detta.
Vill samtidigt tacka för er hemsida med all info och alla recpt.
Har köpt er bok Food Pharmacy och skall även köpa er nya bok.
Ha det bra önskar
Ann D

    Food Pharmacy skriver:
    3 september, 2017 kl. 21:53

    Vi gillar kokosolja framför allt för att den till skillnad från andra oljor tål att upphettas, men tycker ännu bättre om att få fett från naturliga källor såsom nötter, avokado etc.

Kommentera

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra.

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.