Guldsmoothie som skyddar mot sjukdom? – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Guldsmoothie som skyddar mot sjukdom?

fav

Med anledning av det här inlägget, skrev vi en krönika till SvD Perfect Guide där vi bjussade på ett recept på guldsmoothie. Den blev ungefär som vår gurkmejashot fast snällare och lenare, eller som vår guldmjölk fast kallare och fräschare. Tänkte att vi skulle vara schysta och bjussa på den här också.

Ta fram 1 msk gurkmeja, 1 tsk kanel, 1 krm kryddnejlika, 1 liten bit riven ingefära, 1 grön banan, 1 dl mango, en stor skvätt valfri växtbaserad mjölk, 1 tsk kokosolja och 1 krm svartpeppar

Lägg allt i en mixer. Ha eventuellt i lite is för extra fräschör. Tryck på start. Färdigt.

Jo just det ja, vi sänker tempot lite i sommar och uppdaterar bloggen måndag, onsdag och fredag hela juli – tarmfloran ringde nämligen och sa att den skulle må bra av att ta lite ledigt, den också.

Ha en riktigt fin helg så ses vi här på måndag!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Guldsmoothie

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 1 smoothie 1x
Scale

Ingredienser

1 msk gurkmeja

1 tsk kanel

1 krm kryddnejlika

1 liten bit riven ingefära

1 grön banan

1 dl mango

1 dl valfri växtbaserad mjölk

1 tsk kokosolja

1 krm svartpeppar

Instruktioner

Lägg allt i en mixer. Ha eventuellt i lite is för extra fräschör. Tryck på start. Färdigt.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Anders skriver:

  Vad är poängen med att använda kokosolja?
  Den är ju stenhård i burken och väldigt svårlöslig!
  Någon som kan tipsa om hur den skall hanteras och vilken nytta den gör?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Det beror på vad du har för temperatur i rummet, i ett varm rum är den alldeles rinnig. Kokosolja är bl a bra att steka i för den tål till skillnad från alla andra oljor upphettning!

 2. Ulrika skriver:

  Hej, jag såg ett “hälsoforskningsprogram” från England. Där jämförde de en grupp som åt gurkmejapulver tillskott & en grupp som lagade mat med gurkmeja dvs fräste den i olja. Det var bara den gruppen som lagade mat med gurkmeja som påvisade hälsoeffekter. Har ni läst på om det? Tack för er underbara bok jag älskar den♥

 3. Jag såg samma program som Ulrika så jag undrar detsamma? Borde man äta gurkmeja upphetat för bästa resultat?
  Mvh Nina

 4. Men det finns forskning som visar på sänkning av TNF alfa när man tar gurkmeja. Upp till 3 gram. Det finns inget i den rapporten som talar för att gurkmeja behövde tillagas.

 5. Hej! Jag odlar en del egna grönsaker och i odlarvärden är ett välkänt begrepp sk guldvatten. Det är vatten utspätt med kiss. Superbra för grönsakerna men det har fått en liten konsekvens för mig i mitt ätande. Eller läsande om ätande. Min hjärna läser alltid prefixet “guld” som kiss. Där av har jag svårt att läsa detta inlägg utan att ofrivilligt dra på smilbanden. Omoget, jag vet.

 6. Ann-Charlotte Jansson skriver:

  Hej!
  Såg Dr Moosleys (hur stavas hans namn????)
  härom veckan. Där framkom det efter en ganska grundlig studie att gurkmeja måste värmas upp för att få nån effekt. Vad anser ni?

 7. Vad gör svartpeppar för gott med kroppen? Eller är det bara för smaken, dvs man kan utesluta den utan att mista någon hälsoeffekt?

 8. Svartpeppar och kokosolja sägs öka upptaget av gurkmejan.
  Luddig källa men ändå: http://www.ravenpine.com/turmeric-health-benefits-make-turmeric-paste-with-black-pepper-coconut-oil-maximum-absorption/

  1. Food Pharmacy skriver:

   Sant!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.