Kan man göra smoothies dagen före? – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Kan man göra smoothies dagen före?

Vi fick en fråga i kommentarsfältet som vi får väldigt ofta här på bloggen. Så här lät den:

Jag undrar om det fungerar bra att göra dessa gröna smoothies dagen innan de ska ätas? Det finns nämligen ingen tid att göra det på morgonen. Vissa smoothies blir beska om de står för länge och ska drickas direkt för godast smak. Dock har jag inte helt listat ut vilka ingredienser det är som man inte ska ha i för att kunna äta smoothien senare. Det bör man ju kunna göra?

Självklart kan man göra smoothies dagen före! Vi gör ofta en liter åt gången (cirka 2-3 stora glas) och låter ofta det som vi inte orkar dricka upp stå till dagen därpå. Visst att den tappar lite i näring, men om alternativet är att du inte gör den alls så är det ju hundra gånger bättre att du förbereder den kvällen före. Och det där med att den skulle bli besk av att stå lite längre vet vi inte riktigt om vi känner igen oss i? Vi brukar till exempel göra vår antiinflammatoriska supersmoothie från vår bok rätt ofta med grönkål, avokado, äpple (frivilligt), havrgryn (frivilligt), citron, ingefära och vatten och den blir inte besk om den får stå.

Ett annat tips är förstås att du lägger fram ingredienserna i mixern på kvällen men att du kör den först på morgonen. Att du helt enkelt sköljer och river grönkålen, delar ett äpple i större bitar, lägger i en halv citron, skär ner lite ingefära, häller på vatten och ställer in behållaren i kylen över natten (vänta dock med att ha i avokadon eftersom den kan bli lite brun).

Tänker att det sedan går lika fort att trycka på start på morgonen som att bre en macka eller hälla upp ett glas yoghurt? Lycka till!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.