Kan man göra smoothies dagen före? – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Kan man göra smoothies dagen före?

Vi fick en fråga i kommentarsfältet som vi får väldigt ofta här på bloggen. Så här lät den:

Jag undrar om det fungerar bra att göra dessa gröna smoothies dagen innan de ska ätas? Det finns nämligen ingen tid att göra det på morgonen. Vissa smoothies blir beska om de står för länge och ska drickas direkt för godast smak. Dock har jag inte helt listat ut vilka ingredienser det är som man inte ska ha i för att kunna äta smoothien senare. Det bör man ju kunna göra?

Självklart kan man göra smoothies dagen före! Vi gör ofta en liter åt gången (cirka 2-3 stora glas) och låter ofta det som vi inte orkar dricka upp stå till dagen därpå. Visst att den tappar lite i näring, men om alternativet är att du inte gör den alls så är det ju hundra gånger bättre att du förbereder den kvällen före. Och det där med att den skulle bli besk av att stå lite längre vet vi inte riktigt om vi känner igen oss i? Vi brukar till exempel göra vår antiinflammatoriska supersmoothie från vår bok rätt ofta med grönkål, avokado, äpple (frivilligt), havrgryn (frivilligt), citron, ingefära och vatten och den blir inte besk om den får stå.

Ett annat tips är förstås att du lägger fram ingredienserna i mixern på kvällen men att du kör den först på morgonen. Att du helt enkelt sköljer och river grönkålen, delar ett äpple i större bitar, lägger i en halv citron, skär ner lite ingefära, häller på vatten och ställer in behållaren i kylen över natten (vänta dock med att ha i avokadon eftersom den kan bli lite brun).

Tänker att det sedan går lika fort att trycka på start på morgonen som att bre en macka eller hälla upp ett glas yoghurt? Lycka till!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Annika skriver:

  Kebnekaisesmoothie funkar också att göra kvällen innan. Jag häller den i glasburk med tätt lock. Den gröna färgen blir lite mörkare efter ett halvt dygn, men smakmässigt är det ingen skillnad tycker jag.

 2. Tack för att ni svarade på min kommentar ???? Bra o veta att det funkar (nästan) lika bra att göra den dagen innan. Jag går upp långt innan resten av familjen o beger mig till jobb. Att starta mixern så tidigt uppskattas nog inte av familjen ???? Men de som uppskattas är att de finns färdigt smoothie i kylen färdig att dricka på morgonen. Kommer försöka dricka grön smoothie så ofta jag kan ???? Tack för en super bra blogg som inspirerar mig till ett hälsosammare liv ????????

  1. Martin skriver:

   ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

   !

   … Ha i lite extra lime för att hämma oxidation, färgen håller troligtvis lite längre då men vet inte om det gör någon större skillnad på smaken över tid. Något annat man kan göra är skaffa (om man inte redan har) en vakuum förpackare med tillhörande förvaringsburkar. Häll i smoothien i containern och sug ur all luft med vakuum maskinen så bör innehållet stå sig bättre över natten.

 3. Kristina skriver:

  Hej!
  Ville bara sända en rad och säga att jag är så imponerad av er och er filosofi, er design och profil, wow! Det är sällan man ser något så genomtänkt i hälsovärlden tycker jag. Dessutom är ni roliga och läser bra! Jag har just lyssnat på er ljudbok – mycket där som jag inte visste även om min man och jag har ätit mycket av det ni talar om det senaste året, gurkemeja, kanel, periodisk fasta, gröna blad etc.
  Visste inte nåt om kalla potatisar tex. Jag har just gjort en fem dagars color cleanse och skall bryta min fasta med lite kall potatis hade jag tänkt. För ett år sen när min man gick igenom en behandling för cancer slutade vi nästa helt med kött pga. cancer risken som ni nämner, vi åter lite fisk och lite skaldjur nu, och jag äter bara kött som är kvalitet. Har inte ätit kyckling på ett år. Jag har en fråga om ägg – min man är anemisk som en följd av strålning och har fått rådet att höja sina värden med äggvitor eftersom det innehåller kanonmycket protein. Jag älskar ägg och började äta dom igen för tre månader sen. Vad tycker ni om ägg?
  Har ni tips på hur man bäst tillreder om man väljer att äta dom?
  Så glad att jag har hittat er, även om det finns mycket info här i USA där vi bor.
  Tack på förhand, ni är grymma, och NÄR kommer podden??
  K

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack för en lång härlig peppande kommentar! Vi börjar med sista frågan, haha. Podden kommer … snart! Faktum är att vi ska prova att spela in ett avsnitt i morgon bitti så håll gärna tummarna för att det går bra!

   Angående ägg så är vi tyvärr inga äggexperter och äter det själva väldigt sällan pga inget sug på det. Vet att Stig (vår professor) äter sparsamt med ägg men vågar tyvärr inte ge er något råd i frågan.

 4. Madelein skriver:

  Hej!
  Hittade ert gamla inlägg från 2014 om eko clean och dirtylista. Vet ni om den fortfarande är aktuell (med reservation för de tankar som uppstod i kommentarsfälten)?

 5. Hej. Mitt tips är att göra en större mängd grön smoothie och frysa in direkt i portionsstorlek. Jag tar fram en dagen innan och ställer i kylen.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Kanon ju!

 6. Annika skriver:

  Kompletterar med mitt tips att skära till alla ingredienser och frysa in. Ta ut kvällen innan, låt tina i kylskåpet, släng ner i mixern och hey presto! Allt utom vatten kan slängas ner i en påse. Brukar även utesluta kokosoljan vid frysning, den är ju rätt enkel att skeda upp. Så här: https://www.instagram.com/p/BLXxTyRDEn9/?taken-by=citronanka

  1. Food Pharmacy skriver:

   Kanontips! Tack!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.