Mandelscones med torkade aprikoser.

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Glutenfria mandelscones med torkade aprikoser.

fav

Detta är ett grymt recept på glutenfria mandelscones som vi sötar med torkade aprikoser. Perfekt som frukost eller som ett komplement till soppa.

Halva grejen med semester är ju som bekant att gränsen mellan vardag och helg suddas ut. Och eftersom vår semester börjar på allvar i dag (yaaay) så säger vi härmed ajöken fröken till ordet “helgfrukost” och bakar scones mitt i veckan.

Vill inte skryta men det här är ett grymt recept på mandelscones som vi sötar med torkade aprikoser. Vill du ha dem ännu sötare kan du vispa ner ett par teskedar honung i vätskan också.

Mandelscones med torkade aprikoser
(cirka 6 scones)

3 dl mandelmjöl
3 dl bovetemjöl
1 dl torkade aprikoser
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl valfri växtbaserad mjölk
1 stort ägg

Sätt ugnen på cirka 100 grader och preppa en plåt med bakplåtspapper eller muffinsformar. Hacka aprikoserna. Rör ihop mandel- och bovetemjölet, aprikoserna, bakpulvret och saltet samtidigt som du vispar ihop mjölken och ägget i en annan bunke (eller ja, du kanske inte behöver göra det prick samtidigt).

Degen ska vara lös och kladdig, men strö över lite mer bovetemjöl om den är alltför smetig. Forma till små kluttar eller häll i muffinsformar och grädda i cirka 40 minuter eller längre (tills bröden har rest sig). Ta ut ur ugnen och låt dem svalna på galler. Hur enkelt och gott?

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Print

Glutenfria mandelscones med torkade aprikoser.

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 6 scones 1x
Scale

Ingredienser

3 dl mandelmjöl

3 dl bovetemjöl

1 dl torkade aprikoser

2 tsk bakpulver

1 krm salt

2 dl valfri växtbaserad mjölk

1 stort ägg

Instruktioner

Sätt ugnen på cirka 100 grader och preppa en plåt med bakplåtspapper eller muffinsformar. Hacka aprikoserna. Rör ihop mandel- och bovetemjölet, aprikoserna, bakpulvret och saltet samtidigt som du vispar ihop mjölken och ägget i en annan bunke (eller ja, du kanske inte behöver göra det prick samtidigt).

Degen ska vara lös och kladdig, men strö över lite mer bovetemjöl om den är alltför smetig. Forma till små kluttar eller häll i muffinsformar och grädda i cirka 40 minuter eller längre (tills bröden har rest sig). Ta ut ur ugnen och låt dem svalna på galler. Hur enkelt och gott?

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. lappkäringen skriver:

  tips på vad bovetemjöl kan bytas mot, plis, ity jag tycker det smakar härsket.

  tack!
  🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Durramjöl!

 2. Ginger Johansson Sohl skriver:

  Ska mandelsconesen verkligen gräddas i 100 grader?
  Passar på att tacka för bra recept!
  Mvh
  Ginger Johansson Sohl

  1. Food Pharmacy skriver:

   Yes!

 3. Maria skriver:

  Tack för ett bra recept!

  Funkar det att byta bovetemjöl mot durramjöl tro??

  1. Food Pharmacy skriver:

   Inte provat men det borde det ju, dock blir ju smaken annorlunda men det behöver ju inte vara till det sämre.:)

 4. Gabriella Z skriver:

  Smeten blev jättehård och mkt mer än till 6 scones, nästan det dubbla. Jag fick ta ett extra ägg och lite veg.mjölk i för att det över huvudtaget ska bli smet av den torra delen. Började misstänka att det kanske ska vara totalt 3 dl mjöl i stället för 3+3 dl som i receptet?

  Smaken blev iaf god, även utan honung, för mig som är van med gluten- och sockerfritt.

 5. Hej, testade dessa idag men dom “reste” sig aldrig. Körde i över en timme och gav upp tillslut för var så nyfiken på smaken. Ska nog testa durramjöl om jag gör dessa igen. Tyckte att dom blev för sandiga med bovetemjöl. Annars var dom goda ☺️

 6. Josephine skriver:

  Finns det någon vinning i att enbart dra ner på gluten, eller bör man sluta helt?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.