Mandelscones med torkade aprikoser.

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Glutenfria mandelscones med torkade aprikoser.

fav

Detta är ett grymt recept på glutenfria mandelscones som vi sötar med torkade aprikoser. Perfekt som frukost eller som ett komplement till soppa.

Halva grejen med semester är ju som bekant att gränsen mellan vardag och helg suddas ut. Och eftersom vår semester börjar på allvar i dag (yaaay) så säger vi härmed ajöken fröken till ordet “helgfrukost” och bakar scones mitt i veckan.

Vill inte skryta men det här är ett grymt recept på mandelscones som vi sötar med torkade aprikoser. Vill du ha dem ännu sötare kan du vispa ner ett par teskedar honung i vätskan också.

Mandelscones med torkade aprikoser
(cirka 6 scones)

3 dl mandelmjöl
3 dl bovetemjöl
1 dl torkade aprikoser
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl valfri växtbaserad mjölk
1 stort ägg

Sätt ugnen på cirka 100 grader och preppa en plåt med bakplåtspapper eller muffinsformar. Hacka aprikoserna. Rör ihop mandel- och bovetemjölet, aprikoserna, bakpulvret och saltet samtidigt som du vispar ihop mjölken och ägget i en annan bunke (eller ja, du kanske inte behöver göra det prick samtidigt).

Degen ska vara lös och kladdig, men strö över lite mer bovetemjöl om den är alltför smetig. Forma till små kluttar eller häll i muffinsformar och grädda i cirka 40 minuter eller längre (tills bröden har rest sig). Ta ut ur ugnen och låt dem svalna på galler. Hur enkelt och gott?

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Print

Glutenfria mandelscones med torkade aprikoser.

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 6 scones 1x
Scale

Ingredienser

3 dl mandelmjöl

3 dl bovetemjöl

1 dl torkade aprikoser

2 tsk bakpulver

1 krm salt

2 dl valfri växtbaserad mjölk

1 stort ägg

Instruktioner

Sätt ugnen på cirka 100 grader och preppa en plåt med bakplåtspapper eller muffinsformar. Hacka aprikoserna. Rör ihop mandel- och bovetemjölet, aprikoserna, bakpulvret och saltet samtidigt som du vispar ihop mjölken och ägget i en annan bunke (eller ja, du kanske inte behöver göra det prick samtidigt).

Degen ska vara lös och kladdig, men strö över lite mer bovetemjöl om den är alltför smetig. Forma till små kluttar eller häll i muffinsformar och grädda i cirka 40 minuter eller längre (tills bröden har rest sig). Ta ut ur ugnen och låt dem svalna på galler. Hur enkelt och gott?

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.