Recept

Post image

Djungelsoppa på fem minuter.

Djungelskjorta kräver djungelsoppa. Det är sedan gammalt. Så i dag tar vi allt gott vi hittar i vår väns kylskåp och gör en snabb fem minuters-soppa av det.

Djungelsoppa
(2 portioner)

1/2 zucchini
1/2 cantaloupmelon
10 coctailtomater
1/2 citron
2 salladslökar (ink blast)
1 1/2 dl vatten
1 stor näve färsk koriander
salt och nymalen
svartpeppar

Mixa. Snabbt, enkelt och gott!

Eller, snabbt och snabbt förresten … Vi bor ju tillfälligt hos en vän (är i Göteborg över helgen för att gå på Way out West) och upptäckte just att hennes hem saknar en mixer. Gah. Och nu är vi ärliga mot dig Sofie, men även mixerstaven sjunger faktiskt på sista versen.

Så först fem timmar senare var fem minuters-soppan klar, men lyckligtvis kändes det inte på smaken.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och kommande kokboken här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

Dela

Kommentarer

 1. Hej! Eran gurkmejashot recept (äppelcidervinäger,gurkmeja,vatten,kanel,kryddnejlika och citron å peppar) undrar jag om den blir tokig om man tar lime istället för citron? Tänkte om citronen är mer verksam på något vis? Det blev väldigt gott iaf!

 2. Tror inte det har så stor betydelse, citron elr lime, huvudsaken är ju gurkmeja + svartpeppar/cayennepeppar för upptaget av gurkmeja!! Själv tar jag också i en bra olivolja och pressad ingefära som lite extra antiinflammatoriskt!!!
  Keep it up R.

 3. Lovar att inhandla en mixer snarast! Och från om med nu även följa bloggen slaviskt.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Haha, underbart Sofie! Köp en Vitamix eller Blendtec då. Puss!

 4. När ni äter tex denna soppa har ni då något protein till eller bara som den är? Vad säger Stig om protein? Jag är kluven hur mycket man behöver när man tränar och vill bygga/behålla muskler 🙂

 5. Ralf Woodlund skriver:

  Hej, Jag dricker eran gurkmeja shot varje dag, Jag undrar om man kan tillägga en msk rödbetspulver eller är det batter att tar en seperat dryck vatten med rödbetspulver istället.

  Tack:)

Kommentera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.