En glassig chokladmilkshake – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

En glassig chokladmilkshake

fav

I fredags tog vi ett av vĂ„ra gamla trogna recept och tipsade om det i SvD Perfect Guide. Det blev en iskall chokladmilkshake som gĂ„r hem hos barnen, och eftersom den bara innehĂ„ller massa nyttigheter sĂ„ tycker vi att den gĂ„r bra att dricka alla dagar i veckan.

Lite extra gulligt Àr det eftersom vÄra barn Àr tre Är yngre pÄ de hÀr bilderna. Gah, orkar inte hur snabbt tiden gÄr? HÀr kommer i alla fall lÀnken till krönikan. Och hÀr nedanför kommer receptet.

Chokladmilkshake
(2 port)

2 frysta bananer (i skivor)
1/2 avokado
2 dl glutenfria havreflingor
4 dl vatten
3 blötlagda dadlar
1 tsk vaniljpulver
1-2 msk raw kakao
1/2 msk kanel
1 msk kokosolja

LÀgg i en mixer och tryck pÄ start.

Tricket med det hĂ€r receptet Ă€r de frysta bananerna som Ă€r hela anledningen till att milkshaken blir sĂ„ hĂ€rligt glassig. Du tar helt enkelt tvĂ„ bananer, skivar upp dem och lĂ„ter de ligga nĂ„gra timmar i frysen. Och sedan tar du alla ingredienserna och lĂ€gger bananerna en mixer. Vill du sĂ„ kan du ersĂ€tta vattnet och havregrynen med valfri vĂ€xtbaserad mjölk.

Följ oss gĂ€rna pĂ„ Facebook och Instagram, och handla vĂ„r första bok hĂ€r och kommande kokboken hĂ€r

Print

Chokladmilkshake

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 glas 1x
Scale

Ingredienser

2 frysta bananer (i skivor)

1/2 avokado

2 dl glutenfria havreflingor

4 dl vatten

3 blötlagda dadlar

1 tsk vaniljpulver

12 msk raw kakao

1/2 msk kanel

1 msk kokosolja

Instruktioner

LÀgg i en mixer och tryck pÄ start.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.