En glassig chokladmilkshake – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

En glassig chokladmilkshake

fav

I fredags tog vi ett av våra gamla trogna recept och tipsade om det i SvD Perfect Guide. Det blev en iskall chokladmilkshake som går hem hos barnen, och eftersom den bara innehåller massa nyttigheter så tycker vi att den går bra att dricka alla dagar i veckan.

Lite extra gulligt är det eftersom våra barn är tre år yngre på de här bilderna. Gah, orkar inte hur snabbt tiden går? Här kommer i alla fall länken till krönikan. Och här nedanför kommer receptet.

Chokladmilkshake
(2 port)

2 frysta bananer (i skivor)
1/2 avokado
2 dl glutenfria havreflingor
4 dl vatten
3 blötlagda dadlar
1 tsk vaniljpulver
1-2 msk raw kakao
1/2 msk kanel
1 msk kokosolja

Lägg i en mixer och tryck på start.

Tricket med det här receptet är de frysta bananerna som är hela anledningen till att milkshaken blir så härligt glassig. Du tar helt enkelt två bananer, skivar upp dem och låter de ligga några timmar i frysen. Och sedan tar du alla ingredienserna och lägger bananerna en mixer. Vill du så kan du ersätta vattnet och havregrynen med valfri växtbaserad mjölk.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och kommande kokboken här

Print

Chokladmilkshake

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 glas 1x
Scale

Ingredienser

2 frysta bananer (i skivor)

1/2 avokado

2 dl glutenfria havreflingor

4 dl vatten

3 blötlagda dadlar

1 tsk vaniljpulver

12 msk raw kakao

1/2 msk kanel

1 msk kokosolja

Instruktioner

Lägg i en mixer och tryck på start.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.