Ett läsarmejl. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Ett läsarmejl.

Vi fick ett mejl för några dagar sedan och vi tappade lite fattningen när vi läste det och har inte riktigt hämtat oss än. Bara vetskapen om att vår bok har hjälpt en person så här mycket gör oss alldeles … ja … vi hittar inga ord helt enkelt.

Här kommer mejlet. Tack igen för att du delade med dig av din historia.

Hej,

Vet inte hur jag ska börja, så jag börjar bara: var mullig som mindre & uppvuxen med en ensamstående mor med alla världens ätstörningar. Bantat sedan åtta års ålder. Utvecklades vid 13 års ålder till ätstörningar även för mig. Spenderat mer än halva mitt liv med att undvika, kompensera, räkna osv. Tvångsmatad, tvångsinlagd osv. Sedan två år tillbaka är jag utskriven från vården, kanske främst för att jag vägrar. Större delen av dessa två år har dock fortfarande bestått av just undvika, kompensera, räkna, osv.

Brukar ofta skoja, på min egen bekostnad, att en bulimiker är den bästa kostrådgivaren man kan tänka sig. Den kan innehåll, kalorier, blodsockerpåverkan etc på rak arm. Tyvärr har jag valt att alltid använda mitt informationsbibliotek inom kost på fel sätt.

Den 19:e januari i år läste jag er bok, Food Pharmacy, medan jag drack Pepsi Max till middag. Det mesta jag läste, var jag väl medveten om. Men ert sätt att prata om kosthållningen utifrån hälsa, och inte kropp (som varit mitt mantra så länge jag kan minnas) smittade av sig. Hur ni skojade om Lukes & Vaders, er självklarhet, er önskan om att erbjuda era barn endast det bästa…

I åratal har läkare, psykologer, vänner & familj försökt banka in det ni förespråkar. Jag har konsekvent konstaterat att de är idioter och inte vet bättre.

Men jag svalde er bok, innan Pepsin var slut. Och har i sju månader, ätit utifrån er avsmittan & inte för vågen, måttbandet, smaljeansen…

Jag vet inte hur man tackar för att besitta självuppskattning igen. Hur man tackar för att ens totala fokus inte längre kretsar kring kropp. Hur man tackar för att fått sitt liv tillbaka.

Jag försöker kompensera med att köpa era böcker till alla jag känner… och med inget mer, inget mindre att säga:

Tack.

xx

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Sååå fint! Tårögd av rörelse.
  Kram Åsa

 2. Johanna skriver:

  Wow!

 3. Vilken berättelse!!! Önskar dig lycka till i framtiden. Starkt att dela med dig!
  Kram

 4. Vilken underbar berättelse. Lycka till i fortsättningen med ditt nya tänk.

 5. Wow!!! Grattis till både brevskrivaren och till er!

 6. Wow! Vilken underbar läsning!

 7. Pernilla skriver:

  Så stort!

 8. Så himla fint, bra gjort, du ska ha all cred! Och tack till er som gjort Food Pharmacy, er bok är guld värd! Fortsätt skriva, så fortsätter vi läsa 😉 Kramar Sofia

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack snälla Sofia, vi lovar att fortsätta skriva så att tangenterna glöder!

 9. Wow vad fantastiskt!

  Jag ser väldigt mycket fram emot er kokbok som inom kort landar i min brevlåda 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Håller tummetott för att du tycker om den! Prova lasagnen, ett insidertips.:)

 10. Fantastiskt! Kan inte annat än hålla med, har själv haft ett komplicerat förhållande till mat men tack vare er så har jag helt förändrat min inställning till mat och näring.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Okej, nu klarar vi nästan inte av fler fina ord. Vad SNÄLLA ni är!

 11. Annlena Rahm skriver:

  Tusan vad häftigt!!!❤

 12. Blev ickså väldigt inspirerad av er första bok och har lagt om kosten till stor del. Känns som jag hittat en nyckel till välbefinnande o viktminskning.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Fantastiskt, grattis!

 13. Vilket fint – vilken pepp!

 14. Wow! Jag blir så rörd! Wow!

 15. Felicia Törnquist skriver:

  Vilket rörande och samtidigt otroligt glädjande mail! All lycka till på din resa och väg!

 16. Ni gör verkligen skillnad med er bok. Jag har också köpt den till flera i min närhet efter att jag läst den själv, och rekommenderat den till alla jag pratat nån form av mat med sen dess. Den är fantastisk!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Fantastiskt, du anar inte hur glada vi blir för alla fina ord. Betyder jättemycket och ger massa bränsle till att fortsätta i samma riktning!

 17. Tårögd….Sträck på er, Lina och Mia, se hur viktig hela er inställning är till “bra mat”.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack snälla. Lovar att sträcka på oss!

 18. Underbart!

 19. Så otroligt värmande läsning.

 20. Ryser och blir så glad! Ni är grymma girls, så e de bara!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack snälla för pepp!

 21. Blev så rörd av att läsa detta. Även jag har lagt om min kost utifrån välbefinnande och vetenskap om tarmen efter jag läst er bok. Och mina barn får numera diverse smaskiga juicer, grönsaker och durramuffins – helt utan protester från något håll. Till och med maken får en grön juice på morgonen som slinker ner utan suckar. Er bok och en rejäl mixer är lätt mina bästa köp senaste året ????

  1. Food Pharmacy skriver:

   Wow vilken komplimang, rodnar här vid tangentbordet!

 22. Wow, vilka förebilder ni är <3

 23. ❤️

 24. Märit Haques skriver:

  Åhhhh. Förstår o blir så rörd!!! Fick kommentaren på jobbet varför jag drack min gröna drink. Jag funderade lite o mitt svar blev För att jag vill må så bra som möjligt????????????

 25. Ja, ta åt er, sug in, ni är så fantastiska, Kör hårt och fortsätt vara er, ni är så härliga, och hjälper så många med er härliga humor och ert härliga sätt att sprida era “bakterier”!! Keep it up chicks!!!!!!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Haha, tack snälla!!!

 26. Kent Carlenäs skriver:

  Hej,
  Läser med stor behållning er bok Food Pharmacy. På sidan 114 står det att “Ett stort intag av framför allt feta mejeriprodukter och mättat fett bidrar tvärtom till att späda på inflammationen i kroppen”. En riktigt trist nyhet för mig! Jag som älskar min yoghurt-tallrik (mild naturell 3-procentig) med müsli på morgonen innan jag sticker iväg till gymmet. Har sedan länge slutat dricka vanlig mjölk och gått över till havredryck. Jag är inte överviktig. Är 176 cm och väger runt 65 kg, men jag har artros-problem. Bör jag överge min favoritfrukost?
  Mvh Kent Carlenäs, 71

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.