Food Pharmacy

Post image

Nu är Food Pharmacy Kokboken äntligen här!

Sitter på Akers brygga i Oslo med ovanstående dyrgrip i handen. Här är den alltså – Food Pharmacy Kokboken. Lillsyrran till vår första bok har äntligen anlänt från tryckeriet. Och den är precis så perfekt som vi hade hoppats på.

Med ett liiitet, liiitet undantag. Den är alldeles dyblöt.

Food Pharmacy Kokboken

Vi råkar nämligen befinna oss på båtsemester. Och i natt när det var kvavt, trångt och kvalmigt så öppnade någon (Mia) ett fönster som någon (Mia) sedan glömde stänga vid avfärd. Vilket ledde till att vår efterlängtade, antiinflammatoriska kokbok som egentligen skulle fyllt näsborrarna med trycksvärta nu, i stället doftar tång, saltvatten och lite septiktank.

Men, vi försöker bläddra försiktigt i den ändå (och håller tummarna för att den inte faller sönder).

Food Pharmacy Kokboken

Vi kan väl avslöja såpass mycket som att kokboken innehåller fem kapitel: I mixern, I stället för macka, Vardagsmat, Fine Dining och Fredagsmys. Granolarutorna här ovanför är till exempel från ”Fredagsmys”-kapitlet och går minsann inte av för hackor.

Food Pharmacy Kokboken

Oh, den här Bibimbapen är ju inte heller direkt motbjudande. Den kommer från kapitlet ”Fine Dining” där vi för övrigt bjuder dig och din tarmflora på tre stycken fulländade trerättersmenyer.

Food Pharmacy Kokboken

Här får vi en glimt av våra pangbiffar från kapitlet ”Vardagsmat” (som för övrigt inte har något alls gemensamt med pannbiffarna som serverades i skolbespisningen på den tiden det begav sig).

Food Pharmacy Kokboken

Kapitlet ”I stället för macka” innehåller allt från muffins, yoghurt, glass, smoothie och guldgröt … Dvs allt förutom just macka, surprise surprise.

Food Pharmacy Kokboken

Och bokens första kapitel – ”I mixern” – innehåller nästan bara mat som går att göra under fem minuter. Inklusive soppan som du ser här ovanför – Food Pharmacys pumpasoppa med en busslast koriander.

Food Pharmacy Kokboken

Food Pharmacy Kokboken har även en gedigen/dyblöt faktadelsom är en snabbspolning och recap av första boken (fast men några nya infallsvinklar).

Och med det säger vi tack till alla inblandade. Och förlåt igen för att vi råkade dränka sötnosen i havet.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och kokboken här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

Dela

Kommentarer

  1. Grattis till nya boken och tack för all inspiration!
    Har förbeställt den så snart dimper den väl ner i lådan????
    Håller tummarna för en podd framöver.
    Ha en fortsatt skön semester!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Underbart och ja, finns stor risk att det blir en podd i höst! Kram!

  2. Åh, längtar efter att den ska landa här hemma också. Helst torr, men jag är inte petig.

    1. Food Pharmacy skriver:

      Haha!

  3. Jessica Svensson skriver:

    Underbart! Om man har förbeställt den, är det så att den snart kommer då? är den klar för kund 😀

    1. Food Pharmacy skriver:

      TROR den är beräknad att komma 15 augusti om vi inte missuppfattat. Fick du ingen info av adlibris när du beställde?

  4. Jessica Svensson skriver:

    Åh så himla fin!
    Jag förbeställde den, är det klar för leverans? Bara så man vet om man kan skutta till lådan var dag nu eller om man måste hålla sig lite? 😀

    1. Food Pharmacy skriver:

      Vet inte riktigt eftersom det är adlibris som håller i allt, fick du ingen info när du beställde? TROR att den släpps först 15 augusti …

  5. Undrar bara om det är mycket fisk, skaldjur och ägg i kokboken eller om majoriteten av recepten funkar för oss veganer också? Tänkte på första boken som innehöll fiskrecept t ex. Förstår ju att recepten på muffins innehåller ägg, men nog borde väl även tarmfloran uppskatta chia-ägg istället med alla fibrer och mineraler? Hörde för övrigt talas om er genom era inslag i tidningen Vego ????

    1. Food Pharmacy skriver:

      Vi bestämde oss tidigt för att hela boken skulle vara vegan med undantag för 2-3 ägg (som man, precis som du säger, kan byta ut mot chiaägg). Så, fullt fokus på grönsaker och sedan fritt fram för de som vill att lägga till fisk, skaldjur, kött etc … Håller tummarna för att du kommer att tycka om den!

  6. Tak for en god bog. Meget inspirerende, nem at læse og forstå.
    Er der flere bøger på dansk? Jeg har lige læst Food Pharmacy.

    1. Food Pharmacy skriver:

      Vi hoppas att även kokboken kommer att komma ut på dansk!

  7. Det står v. 33 på AdLibris. 🙂

  8. Natalie skriver:

    Vad roligt att den kommer snart! En fråga; har recepten tagits fram av er själva, eller med input från t.ex. näringsterapeut/dietist/kock/kostrådgivare eller liknande?

  9. Vad säger ni om att mixa med bananskalet och avokadokärnan?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Haha, bananskalet var nytt! Låter inte speciellt gott, har du provat? Avokadokärnan mixar vi ofta en liten bit av.

  10. Caroline skriver:

    Hej! Fina skor. Vad är det för några? Svar uppskattas från er ”tjejer på Foodpharmacy” eller andra läsare som vet. Tack 🙂

  11. Margaretha skriver:

    Hej! Har beställt kokboken som min man tar med sej ner till Myanmar där jag bor nu. En fråga, vad katten gör jag när jag absolut inte tycker om koriander? Kan helt enkelt inte få ner det.
    Annan fråga; kardemumma är superbilligt här och gott, några tips om mer användning av det?
    Tusen tack 🙂

    1. Food Pharmacy skriver:

      Ja men koriander kan du ju byta ut mot i princip vad som helst: basilika, mynta, citronmeliss för att bara nämna några … Det blir ju helt annan smak men det gör ju absolut ingenting. Och – vad lyxigt med billig kardemumma! Vi tänker att den gör sig bra i gröt, overnight oats, smoothies och alla sorters bakverk. Mums!

  12. Hej,
    Jättebra bok! Båda böckerna är förresten jättebra!
    OBS, angående Kokospanerade fuskpinnar. Har ni glömt nåt i beskrivningen? På bilden ser det ut som de ligger i sojamarinad? Men i texten och ingredienslistan står det bara om ägg!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Helt rätt – i tilltrycket har sojan lagts till. Gör som på bilden och marinera i några matskedar tamarisoja!

  13. Hej!
    Tack för många bra recept! Jag ska göra pumpasoppan på sid 44 och funderar på vad jag ska göra med limen: hel? Saft? Med/utan skal? Jag provar hel och utan skal så länge 🙂

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.