Smoothie med grönkål, banan och kokosvatten. – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Smoothie med grönkål, banan och kokosvatten.

fav

En bra sak med att vara på båtsemester är att man får väldigt mycket kvalitetstid med familjen. En mindre bra sak är att utrymmet att laga mat på oftast är begrrrrränsat, och det i kombination med att alla Sveriges hamnkrogar verkar ha varit på samma kick off och tagit i hand på att inte erbjuda några grönsaker alls på menyn gör att våra goda bakterier skriker efter näring redan efter några dagar.

Men, vi har en mixer! Och efter gårdagens besök på veganhaket Funky Fresh Foods i Oslo blev vi väldigt sugna på att försöka återskapa deras grönkålssmoothie som smakade banan. Så det ägnade vi oss åt i morse medan de andra familjemedlemmarna kastade loss snörena (och blängde surt på oss för att vi inte hjälpte till att ta in de där puttifrån-korvarna).

Resultatet? Jättegott!

Smoothie med grönkål, banan och kokosvatten
(1 tillbringare)

1 påse (200 g) grönkål
2 små avokados
2 små gröna bananer
1/2 citron
1 dl havregryn
cirka 1 liter kokosvatten

Mixa.

smoothie med grönkål banan kokosvatten

En jättegod lunchsmoothie som dessutom går att dricka s a m t i d i g t som man exempelvis tankar båten. Bara en sådan sak.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och kommande kokboken här

Print

Smoothie med grönkål, banan och kokosvatten

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 1 kanna 1x
Scale

Ingredienser

200 g grönkål

2 små avokados

2 små gröna bananer

1/2 citron

1 dl havregryn

1 liter kokosvatten

Instruktioner

Mixa.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Finns det nåt man kan ha istället för avokado som är stört omöjligt att hitta goda i affären?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Du kan skippa den om du vill.

 2. Den må prøves ????
  Lyder rigtigt god❤️

  Glæder mig til at modtage Jeres nye kogebog

  1. Food Pharmacy skriver:

   Visst var den god!

 3. Natalie skriver:

  Hur vet man hur “mycket” smoothie som är lagom som ersättning för t.ex. lunch? Känns ju som att det skulle vara FULLT möjligt att sörpla i sig en hel kanna av era goda smoothie-recept, men gissar att det inte riktigt skulle motsvara en sund mängd näring som motsvaras av t.ex. en lunch.

 4. Är vikten på grönkålen med eller utan stjälkar? Eller mixar ni stjälkarna också?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi mixar stjälkarna också!

 5. Jag känner mig tveksam till all den avocado som era recept innehåller. Visst är den supernyttig i sitt innehåll, men jag har hört att odlingen tär hårt på vattenresurserna (bla). Jag är en miljömedveten konsument och köper därför helst avocado bara någon gång ibland. Kan jag ersätta avocado med något annat som är nästan lika nyttigt? Vad är er syn på avocado (också med tanke på miljö)?

 6. Tänk i termer av dess beståndsdelar- dricker du en fjärdedel av denna så har du “ätit” 50g grönkål, lite gröt typ, 1/2 avocado och 1/2 banan. är det typ en liten lunch för dig; eller behöver du äta något till?
  För att det inte ska kännas som att du bara “druckit” din måltid (vet att typ Soylent och näringsdrycker är trendigt just nu men personligen är jag van vid att äta “på riktigt”) så gör det till en smoothie bowl (dvs tjockare smoothie att ha i en skål och äta med sked, gör den tjockare med mer banan, avokado, jordnöttssmör eller nån matsked frön), och toppa med typ musli och uppskuren frukt 🙂

 7. Frida S skriver:

  Hur gör man kokosvatten?

 8. Hjälp,

  Jag vill så gärna ha goda gröna drinkar men i många för att de skall vara matnyttiga så är det glutenfri havre. Jag är sedan ett antal år diagnosticerad med glutenintolerans och jag är så känslig att jag inte ens kan äta soja, glutenfri havre och glutenfria produkter med vetestärkelse i. Bra för magen och äntligen frisk men vad stoppar jag i drinkarna istället för glutenfri havre.

  Tack och bock för att ni ger mig energi och massor av bra tips.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Åh, skippa bara havregrynen – det gör vi allt som oftast och blir ändå jättemätta och glada!

 9. Sorgligt nog anses det som var nyttigt igår nödvändigtvis inte vara nyttigt idag,
  Hur ställer ni er till följande information som snarare hävdar att flertalet grönsaker bör kokas p g a att de innehåller oxalsyra. I artikeln hävdar de att de annars både kan hämma upptaget av mineraler, irritera tarmarna och leda till njursten.

  https://www.thehealthyhomeeconomist.com/think-raw-veggies-are-best-think-again/

 10. Hej kan man ersätta kokosvatten med något annat

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vanligt vatten!

 11. Isabell skriver:

  Hej,
  Kan man göra eget kokosvatten? Har ni någonsin testat det? Eller vet ni hur för att få mesta av kokosvattnet?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Spännande tanke, inte testat!

 12. Christer Heed skriver:

  Om kokosvatten/mjölk
  ½ dl kokosmjöl och 2 dl vatten.
  Har gjort mandelmjölk på liknande sätt,
  där är minnet inte lika glasklart.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.