smoothie med grönkål banan kokosvatten
Recept

Smoothie med grönkål, banan och kokosvatten.

En bra sak med att vara på båtsemester är att man får väldigt mycket kvalitetstid med familjen. En mindre bra sak är att utrymmet att laga mat på oftast är begrrrrränsat, och det i kombination med att alla Sveriges hamnkrogar verkar ha varit på samma kick off och tagit i hand på att inte erbjuda några grönsaker alls på menyn gör att våra goda bakterier skriker efter näring redan efter några dagar.

Men, vi har en mixer! Och efter gårdagens besök på veganhaket Funky Fresh Foods i Oslo blev vi väldigt sugna på att försöka återskapa deras grönkålssmoothie som smakade banan. Så det ägnade vi oss åt i morse medan de andra familjemedlemmarna kastade loss snörena (och blängde surt på oss för att vi inte hjälpte till att ta in de där puttifrån-korvarna).

Resultatet? Jättegott!

Smoothie med grönkål, banan och kokosvatten
(1 tillbringare)

1 påse (200 g) grönkål
2 små avokados
2 små gröna bananer
1/2 citron
1 dl havregryn
cirka 1 liter kokosvatten

Mixa.

smoothie med grönkål banan kokosvatten

En jättegod lunchsmoothie som dessutom går att dricka s a m t i d i g t som man exempelvis tankar båten. Bara en sådan sak.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och kommande kokboken här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.Kommentarer
Natalie skriver:
6 augusti, 2017 kl. 17:58

Hur vet man hur ”mycket” smoothie som är lagom som ersättning för t.ex. lunch? Känns ju som att det skulle vara FULLT möjligt att sörpla i sig en hel kanna av era goda smoothie-recept, men gissar att det inte riktigt skulle motsvara en sund mängd näring som motsvaras av t.ex. en lunch.

Kommentera

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra.

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.