Svenskar äter mer kött än någonsin. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Svenskar äter mer kött än någonsin.

Efter en lång sommar är vi äntligen tillbaka på kontoret. Och på vårt skrivbord ligger en rapport som University of Oxford presenterade på, gäller att hålla tungan rätt i mun här, 20th Annual Conference on Global Economic Analysis.

Rapporten visar att en särskild skatt på kött och chark skulle leda till stora vinster för folkhälsan och miljön. Det är ju ingen nyhet att vi bör äta mindre kött för vår hälsas men framför allt för miljöns skull – köttindustrin är en enorm miljöbov och de globala hälsorelaterade kostnaderna för rött kött och chark beräknas uppgå till 300 miljarder dollar (!) år 2020.

Ändå äter vi svenskar mer kött än någonsin. Trots det växande intresset för vegansk och vegetarisk kost ökar köttkonsumtionen stadigt, och förra året slog vi deppigt nog rekord på 87,7 kg kött per person och år.

Ett rekord som vi inte är ett dugg stolta över och en trend som vi måste vända. Snälla riksdagen, kan ni inte beskatta livsmedel som leder till ohälsa och subventionera livsmedel som bidrar till att hålla oss friska en gång för alla?

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Jessica E skriver:

    Vad gäller miljöpåverkan från de svenska betesdjuren så borde ni läsa på lite bla härifrån: http://www.hungryandangry.se/. Då har de inte ens tagit upp biologisk mångfald, öppna landskap etc.

    Jag är intresserad av om någon redovisat miljöpåverkan och vattenåtgång vid odling av avocado, dadlar och mandlar som importeras hit? Tar ni upp det i era böcker?

  2. Jag jobbar som förskolekock och är frustrerad över detta med. Att utbilda lr öka medvetenheten hos vuxna/personal är ett måste! Föreläsningar för både kock och förskole/skolpersonal vore guld. Och om nån skulle kunna damma av livsverkets rekommendationer…. Tack för det ni gör:)

Comments are closed.

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.