Recept

Kladdkakan som får dig att vilja slänga alla andra recept på kladdkaka.

Vi gillar ju som bekant att snacka men i dag tänkte vi att bilderna får tala för sig själva. Varsågod, en stilstudie i det bästa vi vet: kladdkaka.

Tarmflorans kladdkaka
(tråkigt nog bara 1)

2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl riven kokos
10 färska dadlar
5 msk kakao
1/2 dl smält kokosolja
3 ägg
1 nypa havssalt

Smörj en form med kokosolja. Mixa dadlarna med kokosen. Blanda i resten av de torra ingredienserna och mixa igen. I med kokosoljan och äggen och mixa en sista gång.

Häll över smeten i en form och in i ugnen på strax över 100 grader. Vår vän som bjöd oss på kakan hade ugnen på 175 grader i EXAKT 10 minuter, men om du vill göra kakan ännu nyttigare så sänker du temperaturen på ugnen några snäpp och har lite mer tålamod. Bättre dock att du tar ut den lite ”för tidigt” än lite försent, eftersom det är kladdet vi vill åt.

Låt svalna i kylen och ät med färska bär.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.



Kommentarer
Cecilia skriver:
8 september, 2017 kl. 10:51

Hur länge i strax över 100 grader då??

Josefin skriver:
8 september, 2017 kl. 11:23

Önskar en perfekt kladdkaka utan animalier. Sitter ni inne med något recept?
Tack för en toppen blogg, älskar den!!

Jenny skriver:
10 september, 2017 kl. 08:59

Mums! En väldigt snarlik variant (i den är det även lite honung och vaniljpulver) finns på en annan blogg och heter då ”den bästa kladdkakan någonsin” vilket hela vår familj håller med om! 😀

Rebecca skriver:
11 september, 2017 kl. 07:59

Håller med Josefin! Går det att ersätta äggen på något vänster?

Josefine skriver:
13 september, 2017 kl. 07:19

Tiden saknas för 100 *c😊

    Food Pharmacy skriver:
    13 september, 2017 kl. 09:53

    Som sagt inte testat, men en läsare skrev att ”strax över 20 minuter” blev helt perfekt!

Lisa skriver:
14 september, 2017 kl. 09:51

Smaklös kokosolja eller med smak – vad blir godast ni som har testat?

    Food Pharmacy skriver:
    18 september, 2017 kl. 16:25

    Satsa på den med smak – den är nyttigare!

Ruth skriver:
14 september, 2017 kl. 18:56

Är allergisk mot mandlar – går det att byta mandelmjölet mot kokosmjöl eller hasselnötsmjöl?

    Food Pharmacy skriver:
    18 september, 2017 kl. 16:24

    Inte provat men det funkar bergis!

Anders Thorslund skriver:
15 september, 2017 kl. 21:14

Dåligt recept. Det förstår väl vem som helst att man inte kan ha en tesked bakpulver i en kladdkaka som skall gå på låg värme. Äggen gör ju sitt? Det blir en torr fluffkudde på nolltid.

Näe, dra ner på bakpulver och kör på 175 grader i ett par minuter så att det karamelliseras lite.
Skall man äta rawfood så behöver man inte äta choklad från ugnen..

    Food Pharmacy skriver:
    18 september, 2017 kl. 16:23

    Ja, torr blev den i vart fall inte. Och 175 grader och karamellisering undviker vi gärna.

Anna-Karin skriver:
17 september, 2017 kl. 21:18

Är det någon som testat att frysa den? Hur länge kan man spara den i kylen? Tänker om man vill förbereda lite.

Julia skriver:
18 september, 2017 kl. 13:04

God men jag tog 4 msk kakao och tyckte detta blev alldeles för mycket egentligen. Sen gick det inte att mixa dadlarna innan jag haft i ägg o kokosolja. De var liksom för hårda 🙂

    Food Pharmacy skriver:
    18 september, 2017 kl. 16:26

    Låter som att du inte använt färska dadlar. Personligen kan vi inte få nog av kakao och tycker att 5 msk är alldeles perfekt!

Kommentera

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra.

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.