Ann Fernholm, Food Pharmacy

Post image

3 enkla tips på hur du minskar ditt sockerintag.

Man kan ju nästan tro att vi är lite förälskade i vetenskapsjournalisten och författaren Ann Fernholm … och faktum är att vi är det. I förrgår var hon med i SVT Plus och pratade om sitt favoritämne socker, och som vanligt gjorde hon det med bravur. Här kan du titta på hela inslaget, som för övrigt slutar i dessa tre tips på hur man minskar sitt sockerintag:

1. Det vi får i oss mest socker ifrån är godis och läsk. Släng ut läsken och spara juicen som festdricka. Låt barnen äta max 5-6 bitar godis på lördagen.

2. Se över frukosten och mellanmålen. Se upp med socker i frukostflingor och smaksatta mjölkprodukter. Släng ut chokladmjölken.

3. När du bakar – halvera mängden socker i alla recept.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här. Och lyssna på Food Pharmacy-podden här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

 

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.