fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Luke Skywalkers kanelbullar

I dag är kanelbullens dag och vi tänker att det är världens bästa dag att få tummen ur och testa världens godaste kanelbullar från vår kokbok. Till skillnad från många andra bullrecept så är det här fyllt av nyttigheter som våra Luke Skywalkers (goda bakterier) i tarmen gillar, och dessutom smakar de här kanelbullarna som mitten i alla andra kanelbullar. Vi repeterar: de här kanelbullarna smakar alltså som mitten i alla andra kanelbullar. Du vet den där degiga saken som får alla andra delar av kanelbullen att kännas torr och tråkig. Så smakar dom här kanelbullarna.

Och nej, dom ska inte in i ugnen.

“Bulldeg”
2 dl cashewnötter
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 nypa salt
8 färska dadlar (urkärnade)
3-4 tsk vatten

Fyllning
1 dl sötmandel (gärna blötlagda)
1 msk malen kanel
8 färska dadlar (urkärnade)
1 msk vatten

Rosta cashewnötterna och havregrynen på högst 100 grader i ugnen i cirka 10 minuter. Mixa bulldegen och kavla ut mellan två bakplåtspapper. Mixa fyllningen och bred ut över bulldegen. Rulla degen (som en rulltårta typ) och kyl snabbt, för att sedan skära upp rullen i lagom stora munsbitar. Toppa med riven kokos.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här

Print

Luke Skywalkers kanelbullar

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 20 stycken 1x
Scale

Ingredienser

“Bulldeg”:

2 dl cashewnötter

1 dl havregryn

1 dl riven kokos

1 nypa salt

8 färska dadlar (urkärnade)

34 tsk vatten

Fyllning:

1 dl sötmandel (gärna blötlagda)

1 msk malen kanel

8 färska dadlar (urkärnade)

1 msk vatten

Så här gör du

Rosta cashewnötterna och havregrynen på högst 100 grader i ugnen i cirka 10 minuter. Mixa bulldegen och kavla ut mellan två bakplåtspapper. Mixa fyllningen och bred ut över bulldegen. Rulla degen (som en rulltårta typ) och kyl snabbt, för att sedan skära upp rullen i lagom stora munsbitar. Toppa med riven kokos.

Dela

Kommentarer

 1. Linda Perminger skriver:

  Älskar rawfood. Trist att allt innehåller cashewnötter bara..
  Om man är allergisk mot sådana, kan man ta mandlar istället?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Det skulle vi absolut prova!

 2. Tack för att ni delar med er av så bra recept! ???? Vad kan man ersätta havregrynen med om man inte tål det?
  Med vänlig hälsning, Sara

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hm, boveteflingor kanske?

 3. Detta måste jag testa! Snälla kan ni tipsa om en mixer som klarar dadlarna utan att börja ryka? Jag behöver nog en guidning i mixer/matberedardjungeln. Kanske till och med ett inlägg?

  Hälsningar från en som pajat alltför många stavmixrar när hon gjort raw chokladbollar det senaste året…

 4. En matberedare har jag till hummus och chokladbollar med dadlar. Krups om jag får göra reklam!

 5. Sabrina skriver:

  Testade receptet ikväll + tillsatte kardemumma!! Så goda!! Men sätt till kardemumma i receptet, typ den näst viktigaste kryddan efter kanelen i kanelbullar :))

 6. Ellinor skriver:

  Sjukt goda! Grymt recept och grym blogg!

 7. Även jag har bränt ut ett par stavmixers 🙂 men nu har vi en “minihackare” Wilfa som jag tycker fungerar toppen (kostar strax under 500 kr). Maler nötter och mixar dadlar i ett kick. Så har jag en lite enklare blender för smothies. Många maskiner blir det… men det minskar ju tröskeln att laga nyttig mat om man har bra utrustning. Vill passa på att tacka för jättebra fakta- resp kokbok, har gett mig massor att tänka på och har verkligen fått mig att ändra vad jag äter!

 8. Pernilla skriver:

  Jag bytte ut cashewnötterna mot solrosfrön. Det blev riktigt gott ????

 9. Vad använder ni för havregryn? “Vanliga” eller rent havre?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Eko och i Mias fall alltid glutenfria pga celiaki i familjen.

 10. Såå goda! Som det gottigaste i mitten i en vanlig kanelbulle.. fast bara det ????
  Byter mandel mot solroskärnor pga allergi ????????

 11. Helt magiska!!!????????

 12. Ni använder mycket dadlar istället för socker. Utifrån inflammationspåverkan, är dadlar så mycket bättre än socker? Vad är det som gör att ett “sötningsmedel” som dadlar egentligen är så mycket bättre?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Fibrerna, vitaminerna, antioxidanterna etc. Men detta är faktiskt ett av de recept som har flest dadlar – normalt sett använder vi betydligt färre. Och sötar ofta med vanlig färsk frukt och bär, som gröna bananer, äpple, jordgubbar och hallon. Precis som du påpekar så ska man inte överkonsumera dadlar heller.

 13. Hej behöver cashewnötterna blötläggas innan? 🙂

 14. GODASTE BULLARNA JAG ÄTIT. Så goda att min pojkvän som är lite skeptisk till dadelbollar och liknande tyckte att dessa var helt fantastiska. Likaså min mamma, pappa och lillebror som jag bjöd dem på. 10/10!

 15. Mildred Jonson skriver:

  Förlåt frågan, men varför skriver ni inte CEYLON-kanel i receptet? De här “bullarna” kommer ju att smaskas som godis!

 16. Annie Johansson skriver:

  Det här var det godaste jag ätit på väldigt länge!

 17. Jessica skriver:

  Jag misslyckades totalt med detta! Det blev att blanda ihop allt och rulla i kokos istället; det blev kokosbulle! 🙂 gott var det iallafall!

 18. Fröken Åke skriver:

  Hej FP!
  Guuuud vad ni inspirerar mig. Efter att ha gått på en saftig antibiotikakur och direkt efter det påbörja ytterligare en kur med penicillin, så gör jag nu ALLT för att hjälpa kroppen att må bra under tiden och skapa “några” förutsättningar för att immunförsvaret ska hålla emot denna giftperiod och inte dö ut helt.
  Så till frågan: Jag tåler inte nötter, mandlar eller solrosfrön. Ingredienser ni använder flitigt i era recept (vilket jag förstår, för det är så himla gott och bra), men vad kan jag ersätta detta med? Pumpakärnor? Något annat som påminner om nötsmak? Please, help me. STOR grönkåls-kram på er!

  1. Julia Axelsson skriver:

   Tack för peppiga ord! Du kan ersätta det med pumpakärnor och varför inte pimpa med chiafrön och linfrön?

 19. Gick inge bra. Måste tydligen ha en supermixer för att klara detta. Mixern brann nästan. Så det fick bli både halvmixade mandlar och cashewnötter. Svårrullat var det… så jag uppmuntrats till en riktigt bra mixer, och att faktiskt blötlägga mandlarna innan. Jag hann inte det, varav de blev svårmixade..

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.