Luke Skywalkers kanelbullar – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Luke Skywalkers kanelbullar

fav

I dag är kanelbullens dag och vi tänker att det är världens bästa dag att få tummen ur och testa världens godaste kanelbullar från vår kokbok. Till skillnad från många andra bullrecept så är det här fyllt av nyttigheter som våra Luke Skywalkers (goda bakterier) i tarmen gillar, och dessutom smakar de här kanelbullarna som mitten i alla andra kanelbullar. Vi repeterar: de här kanelbullarna smakar alltså som mitten i alla andra kanelbullar. Du vet den där degiga saken som får alla andra delar av kanelbullen att kännas torr och tråkig. Så smakar dom här kanelbullarna.

Och nej, dom ska inte in i ugnen.

“Bulldeg”
2 dl cashewnötter
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 nypa salt
8 färska dadlar (urkärnade)
3-4 tsk vatten

Fyllning
1 dl sötmandel (gärna blötlagda)
1 msk malen kanel
8 färska dadlar (urkärnade)
1 msk vatten

Rosta cashewnötterna och havregrynen på högst 100 grader i ugnen i cirka 10 minuter. Mixa bulldegen och kavla ut mellan två bakplåtspapper. Mixa fyllningen och bred ut över bulldegen. Rulla degen (som en rulltårta typ) och kyl snabbt, för att sedan skära upp rullen i lagom stora munsbitar. Toppa med riven kokos.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här

Print

Luke Skywalkers kanelbullar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 20 stycken 1x
Scale

Ingredienser

“Bulldeg”:

2 dl cashewnötter

1 dl havregryn

1 dl riven kokos

1 nypa salt

8 färska dadlar (urkärnade)

34 tsk vatten

Fyllning:

1 dl sötmandel (gärna blötlagda)

1 msk malen kanel

8 färska dadlar (urkärnade)

1 msk vatten

Instruktioner

Rosta cashewnötterna och havregrynen på högst 100 grader i ugnen i cirka 10 minuter. Mixa bulldegen och kavla ut mellan två bakplåtspapper. Mixa fyllningen och bred ut över bulldegen. Rulla degen (som en rulltårta typ) och kyl snabbt, för att sedan skära upp rullen i lagom stora munsbitar. Toppa med riven kokos.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.