Krämig zucchinipasta med skogschampinjoner – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Krämig zucchinipasta med skogschampinjoner

fav

Satt och slöglodde i Green Kitchen Stories första kokbok för några dagar sedan (det händer titt som tätt att vi bläddrar planlöst i kokböcker när vi inte har något bättre för oss) och plötsligt fastnade blicken på en krämig zucchinispagetti med marinerad svamp som helt enkelt lät för god för att inte prova. Sagt och gjort, på ett huj var det nystädade köket ett minne blott. Och resultatet? Så pass smarrigt att vi nu ska försöka oss på att återberätta precis hur vi gjorde.

(Vänligen ta fram ett storpack näsdukar för nu kommer vi vara rörande pedagogiska. Och du, hela receptet hittar du som vanligt längst ner.)

Skiva svampen fint och lägg den i en skål med oljan och vinägern. Rör runt ordentligt så att svampen täcks av marinaden. Ställ åt sidan.

Häll alla ingredienser till cashew- och tomatsåsen i en mixer och mixa slätt. Späd eventuellt med vatten (det gjorde vi). Den här såsen vinner på att nötterna varit blötlagda eftersom den blir väldigt mycket krämigare då.

Skölj zucchinin och skär dem på längden med en mandolin/spirulizer/potatisskalare (alt köp färdigstrimlade som börjat dyka upp i var och varannan kyldisk – dock ej eko tyvärr).

Ja, och sedan behöver du bara blanda ihop allt. Och medan du äter så kan du ju alltid 1) gå in och lyssna på vårt senaste poddavsnitt, eller 2) fundera på hur man böjer “zucchini”i bestämd form plural.

Print

Krämig zucchinipasta med skogschampinjoner

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

Marinerad svamp:

1 pkt skogschampinjoner

1/2 dl kallpressad olivolja

1/2 dl ofiltrerad äppelcidervinäger

Cashew- och tomatsås:

150 g naturella cashewnötter (gärna blötlagda i fyra timmar men bara om det hinns med förstås)

1 citron rivet skal + saft

1 vitlöksklyfta

2 msk kallpressad olivolja

200 g soltorkade tomater

salt och svartpeppar

Pasta:

2 zucchini

Instruktioner

Marinerad svamp:
Skiva svampen fint och lägg den i en skål med oljan och vinägern. Rör runt ordentligt så att svampen täcks av marinaden. Ställ åt sidan.

Cashew- och tomatsås:
Häll allt i en mixer och mixa slätt. Späd eventuellt med vatten (det gjorde vi). Den här såsen vinner på att nötterna varit blötlagda eftersom den blir väldigt mycket krämigare då.

Pasta:
Skölj zucchinin och skär dem på längden med en mandolin/spirulizer/potatisskalare (alt köp färdigstrimlade som börjat dyka upp i var och varannan kyldisk – dock ej eko tyvärr).

Ja, och sedan behöver du bara blanda ihop allt.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.