Krämig zucchinipasta med skogschampinjoner – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Krämig zucchinipasta med skogschampinjoner

fav

Satt och slöglodde i Green Kitchen Stories första kokbok för några dagar sedan (det händer titt som tätt att vi bläddrar planlöst i kokböcker när vi inte har något bättre för oss) och plötsligt fastnade blicken på en krämig zucchinispagetti med marinerad svamp som helt enkelt lät för god för att inte prova. Sagt och gjort, på ett huj var det nystädade köket ett minne blott. Och resultatet? Så pass smarrigt att vi nu ska försöka oss på att återberätta precis hur vi gjorde.

(Vänligen ta fram ett storpack näsdukar för nu kommer vi vara rörande pedagogiska. Och du, hela receptet hittar du som vanligt längst ner.)

Skiva svampen fint och lägg den i en skål med oljan och vinägern. Rör runt ordentligt så att svampen täcks av marinaden. Ställ åt sidan.

Häll alla ingredienser till cashew- och tomatsåsen i en mixer och mixa slätt. Späd eventuellt med vatten (det gjorde vi). Den här såsen vinner på att nötterna varit blötlagda eftersom den blir väldigt mycket krämigare då.

Skölj zucchinin och skär dem på längden med en mandolin/spirulizer/potatisskalare (alt köp färdigstrimlade som börjat dyka upp i var och varannan kyldisk – dock ej eko tyvärr).

Ja, och sedan behöver du bara blanda ihop allt. Och medan du äter så kan du ju alltid 1) gå in och lyssna på vårt senaste poddavsnitt, eller 2) fundera på hur man böjer “zucchini”i bestämd form plural.

Print

Krämig zucchinipasta med skogschampinjoner

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

Marinerad svamp:

1 pkt skogschampinjoner

1/2 dl kallpressad olivolja

1/2 dl ofiltrerad äppelcidervinäger

Cashew- och tomatsås:

150 g naturella cashewnötter (gärna blötlagda i fyra timmar men bara om det hinns med förstås)

1 citron rivet skal + saft

1 vitlöksklyfta

2 msk kallpressad olivolja

200 g soltorkade tomater

salt och svartpeppar

Pasta:

2 zucchini

Instruktioner

Marinerad svamp:
Skiva svampen fint och lägg den i en skål med oljan och vinägern. Rör runt ordentligt så att svampen täcks av marinaden. Ställ åt sidan.

Cashew- och tomatsås:
Häll allt i en mixer och mixa slätt. Späd eventuellt med vatten (det gjorde vi). Den här såsen vinner på att nötterna varit blötlagda eftersom den blir väldigt mycket krämigare då.

Pasta:
Skölj zucchinin och skär dem på längden med en mandolin/spirulizer/potatisskalare (alt köp färdigstrimlade som börjat dyka upp i var och varannan kyldisk – dock ej eko tyvärr).

Ja, och sedan behöver du bara blanda ihop allt.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Josefine skriver:

    Dum fråga kanske, men rätten ska vara kall? 🙂

  2. Har någon provlagat detta och vet om det är en portion eller flera?

  3. Var köper ni cashewnötter? Det blir ju väldigt dyrt om man ska ha större mängder (beror såklart vad man jämför med, kanske är billigare än animaliskt protein ändå?). Coop har en påse med ekologisk cashew, 1 kg (eller är det kanske 750g) för 189 kr…

  4. Christer Heed skriver:

    Först. Lyssnat på dagens (23/11) meny. Tarmbakterier, jösses vad intressant.
    Receptet är till mer än en person. Mitt förslag. Halvera alla ingredienser. För mig själv. Går äppelcidervinäger bort. Nyss blivit med ett anfall från gallan. Äpplen bl.a går bort. Vanlig vitvinsvinäger blir det istället.

  5. Zucchinisarna skrev autokorrekt när jag försökte mig på det…

    Ev fusk med autokorrekt…. men det är resultatet som räknas 😉

    Jag är faktiskt här inne för första gången… och det kommer defenitivt inte vara sista!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Haha, välkommen!

  6. […] kvällens plan på kött kändes sådär… hittade ett recept från food pharmacy som jag provade. Helt ok! Nyttigt och […]

  7. Zucchino är det italienska ordet för squash (singular) så zucchini är redan pluralformen. Fast å andra sidan kan man ju alltid försvenska som vi gjort med t ex bäbisar. Spännande recept, ska testa….

    1. Food Pharmacy skriver:

      Ah, där lärde vi oss något nytt!

  8. Supergott! Kommer definitivt att göra detta igen. Tomat- och cashewsåsen funkade även ypperligt som pålägg på fröknäcket och som dipp!

  9. Jeanette skriver:

    Kan man använda kantareller i stället för champinjoner? Och kan man byta ut cashewnötterna mot någon annan nöt? Är nämligen överkänslig mot dem har jag märkt. Ha en fortsatt fin dag! =)

  10. Jag gjort denna idag. Såsen är jättegod o krämig men blir inte alls så ljus som på bilden utan snarare orange/röd. En hel citron tog tyvärr över smaken o allt smakade mest citron så nästa fånf kör jag med endast en halv citron. ????????Tack för receptet!

  11. Johanna skriver:

    Så gott! Gjorde detta recept, mums! Men jag stekta svampen. Har hört att man inte ska äta rå svamp… vet ni ngt om det?

  12. Marianne Khoso skriver:

    Är soltorkade tomater torra eller marinerade? Lite svårt att förstå ”en förpackning skogschampinjoner”. Vet inte heller var jag hittar en sådan. Bättre att skriva gram och matsvamp, t.ex. Kastanjchampinion. Kom på att jag har en mandolin med julienneskivor. Ska testa detta med zucchinin.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.