Linsgryta med sötpotatis, blomkål och curry – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Linsgryta med sötpotatis, blomkål och curry

fav

Hej! Jag heter Ludvig och jag är 9 år. För några dagar sedan så lagade min mamma Mia något som jag inte ville ha till middag. Det såg inte gott ut och maten var klibbig. Jag satte mig vid bordet och smakade. Det kändes äckligt att jag åt det, men det var gott. Sedan slukade jag upp maten. Jag rekommenderar att alla barn ska äta det. Det är nyttigt och gott. Hej då alla goa fans!

P.S Vuxna ska också äta det. Mamma lägger receptet här nedanför.

Vardagscurry
(4 portioner)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl röda linser
1 msk kokosolja
1 msk curry
1 sötpotatis
1/4 blomkålshuvud
1 stor morot
1 pkt (400 g) krossade tomater
2 dl vatten
salt och nymalen svartpeppar
babyspenat (valfritt)

Hacka löken och värm den i kokosoljan på låg temperatur, gärna tillsammans med curryn, i några minuter. Skölj linserna, tärna potatisen, dela blomkålshuvudet i mindre buketter och hacka moroten. Lägg allt i kastrullen tillsammans med de krossade tomaterna, vattnet och kryddorna. Låt puttra på låg temperatur tills grönsakerna mjuknat och en del av vätskan kokat bort, borde ta cirka 20 minuter. Vänd ner färsk babyspenat strax före servering och låt barnen välja tillbehör (vi åt det med durrakorn).

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här. Och lyssna på senaste avsnittet av Food Pharmacy-podden här

Print

Vardagscurry

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 dl röda linser

1 msk kokosolja

1 msk curry

1 sötpotatis

1/4 blomkålshuvud

1 stor morot

400 g krossade tomater

2 dl vatten

salt och nymalen svartpeppar

babyspenat (valfritt)

Instruktioner

Hacka löken och värm den i kokosoljan på låg temperatur, gärna tillsammans med curryn, i några minuter. Skölj linserna, tärna potatisen, dela blomkålshuvudet i mindre buketter och hacka moroten. Lägg allt i kastrullen tillsammans med de krossade tomaterna, vattnet och kryddorna. Låt puttra på låg temperatur tills grönsakerna mjuknat och en del av vätskan kokat bort, borde ta cirka 20 minuter. Vänd ner färsk babyspenat strax före servering och låt barnen välja tillbehör (vi åt det med durrakorn).

Dela

Kommentarer

 1. Haha, jag älskar att ni lyckas få en blogg med er inriktning att vara rolig!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack snälla!

 2. Hej! Låter smarrigt. Är det 2 dl torkade linser eller färdigkokta?!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Torkade!

 3. 1 msk curry (eller 1 tsk gurkmeja, 1 tsk spiskummin, 1 tsk ) – 1 tsk vadå?!?!?!

 4. Katharina skriver:

  Hahaha!!! Hmm… jag ska testa att läsa upp detta för mina finsmakare. Så får vi se om de går med på att smaka på den läskiga maten…

 5. Tack för bloggen och senaste boken (precis köpt och börjat använda!) Kommer ni ha något julerbjudande på synbiotikan som ni hade 2016? Hade gärna velat köpa till famil/vänner!

 6. Kerstin skriver:

  Hej! Jag kanske inte förstår, men så här står det i ert recept ovan:

  1 msk curry (eller 1 tsk gurkmeja, 1 tsk spiskummin, 1 tsk ) och då undrar jag, 1 tsk vaddå?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ändrar!

 7. Haha…låter som hemma hos oss!
  ”Mamma, det är äckligt”
  ”Har du smakat?”
  ”Nä”
  ”Gör det”
  .
  .
  .
  ”Mmmm…det var jättegott!”
  ????????????

 8. Hej! Påminner mycket om dhal. Jag brukar göra ingefära och gurkmejashots som jag blandar med morotsjuice från råsaftcentrifug. Resterna från den (som jag skalar innan centrifugen) använder jag till dhal. Lägger till mer kryddor, passerade tomater, linser, kikärtor, jordärtskocka, kikärtor och vatten. Lite vad jag har i kylskåpet. Blir superbra och inte så mycket svinn heller.
  Tack för alla superbra recept ni delar! Ni är bara bäst!

 9. Hej! Gjorde den igår o var såååå osäker om barnen (8 och 12) skulle gilla den. Men de slukade i allt o sa att det var gott! Det enda vi inte kunde ha i är curry men byte mot ingefära o gurkmeja o det smakade ändå supergott! ???? tack för receptet!

 10. Johanna Ceder skriver:

  Gjorde denna med kokosmjölk och lite soltorkade tomater istället för krossade tomater eftersom jag inte hade det hemma. Himmel så gott, en ny favorit från era recept! ????????????

 11. Hej,
  Undrar vad ni anser om sötpotatisen när det kommer till hälsosynpunkt? Är den rätt igenom nyttig? Innehåller den ingen liknande stärkelse som potatis som blir till socker i kroppen?

 12. Cornelia skriver:

  Hej! Jag är 10 år. Min mamma lagade tyvärr den här maten när jag mådde illa. Så jag åt inte så mycket. Men det lilla jag åt gjorde så att det här blev en ny favoritmat. Nästa gång mamma lagar den här maten ska jag inte må illa, och äta mig propp-mätt……. Det var super duper gott. Alla barn och vuxna prova gärna detta recept. Alla kommer älska det/Cornelia??

 13. Agnes lillasyster till Cornelia. Hej jag tycker att maten var god jag är 7 år jag går i 1d

 14. Cornelia skriver:

  Jag älskar den här maten. Så sjukt god(även när man mår illa…../ ät bara på??

 15. Hej! Jag heter Bonnie och jag är 9 år. Idag lagade min mamma denna receptet. Jag va nyfiken at prova den för jag hade hört så bra kommentar. Men jag hade inte så höga förväntningar om maten för den såg lite klibbigt. Men den va faktiskt jätte god! 10-10, will eat again ?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Så kul att du gillade grytan, Bonnie!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.