Linsgryta med sötpotatis, blomkål och curry – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Linsgryta med sötpotatis, blomkål och curry

fav

Hej! Jag heter Ludvig och jag är 9 år. För några dagar sedan så lagade min mamma Mia något som jag inte ville ha till middag. Det såg inte gott ut och maten var klibbig. Jag satte mig vid bordet och smakade. Det kändes äckligt att jag åt det, men det var gott. Sedan slukade jag upp maten. Jag rekommenderar att alla barn ska äta det. Det är nyttigt och gott. Hej då alla goa fans!

P.S Vuxna ska också äta det. Mamma lägger receptet här nedanför.

Vardagscurry
(4 portioner)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl röda linser
1 msk kokosolja
1 msk curry
1 sötpotatis
1/4 blomkålshuvud
1 stor morot
1 pkt (400 g) krossade tomater
2 dl vatten
salt och nymalen svartpeppar
babyspenat (valfritt)

Hacka löken och värm den i kokosoljan på låg temperatur, gärna tillsammans med curryn, i några minuter. Skölj linserna, tärna potatisen, dela blomkålshuvudet i mindre buketter och hacka moroten. Lägg allt i kastrullen tillsammans med de krossade tomaterna, vattnet och kryddorna. Låt puttra på låg temperatur tills grönsakerna mjuknat och en del av vätskan kokat bort, borde ta cirka 20 minuter. Vänd ner färsk babyspenat strax före servering och låt barnen välja tillbehör (vi åt det med durrakorn).

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här. Och lyssna på senaste avsnittet av Food Pharmacy-podden här

Print

Vardagscurry

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 dl röda linser

1 msk kokosolja

1 msk curry

1 sötpotatis

1/4 blomkålshuvud

1 stor morot

400 g krossade tomater

2 dl vatten

salt och nymalen svartpeppar

babyspenat (valfritt)

Instruktioner

Hacka löken och värm den i kokosoljan på låg temperatur, gärna tillsammans med curryn, i några minuter. Skölj linserna, tärna potatisen, dela blomkålshuvudet i mindre buketter och hacka moroten. Lägg allt i kastrullen tillsammans med de krossade tomaterna, vattnet och kryddorna. Låt puttra på låg temperatur tills grönsakerna mjuknat och en del av vätskan kokat bort, borde ta cirka 20 minuter. Vänd ner färsk babyspenat strax före servering och låt barnen välja tillbehör (vi åt det med durrakorn).

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.