fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Overnight oats med banana split

Fråga: Vad äter vi helst en slaskig lördagmorgon i november?
Svar: Banana split. Frågor på det?

Det här receptet är inte 100% Food Pharmacyanskt vilket du strax kommer märka eftersom vi värmer bananerna på låg temperatur i kokosolja, kanel och en matsked lönnsirap. Detta är naturligtvis syndigt gott men absolut inget måste – det går så klart bra att äta bananerna naturella med lite pudrad kanel på.

Overnight oats med banana split
(2 portioner, så gör dubbel sats)

2 dl havregryn
2 msk chiafrön
4 dl valfri växtbaserad mjölk

1 tsk malen kanel
1 nypa salt
2 bananer
1 msk lönnsirap
1 tsk kokosolja
1/2 tsk kanel
1/2 dl naturella mandlar
2 msk nutella

Lägg havregryn, chiafrön, mjölk, kanel och salt i en bunke och låt stå i kylen över natten (eller skippa overnight oatsen och gör gröten på morgonen istället genom att lägga ingredienserna i en kastrull och låta gröten sjuda på spisen i några minuter).

Skär bananerna på mitten och värm dem i en stekpanna på låg temperatur med kokosolja, lönnsirap och kanel i några minuter på varje sida, tills mjuka. Servera gröten med banan, hackade naturella mandlar, lite extra (växtbaserad) mjölk och nutella som du antingen gör själv eller köper färdig på en hälsokostbutik (var bara noga med att kolla innehållsförteckningen så att den inte innehåller för mycket socker och andra konstigheter).

Bland de snaskigaste vi lagat på bloggen, någonsin.

Receptinspo: happyhealthblog.com

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här. Och lyssna på senaste avsnittet av Food Pharmacy-podden här

SparaSpara

Print

Overnight oats med banana split

  • Författare: Food Pharmacy
  • Serverar: 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

2 dl havregryn

2 msk chiafrön

4 dl valfri växtbaserad mjölk

1 tsk malen kanel

1 nypa salt

2 bananer

1 msk lönnsirap

1 tsk kokosolja

1/2 tsk kanel

1/2 dl naturella mandlar

2 msk nutella

Så här gör du

Lägg havregryn, chiafrön, mjölk, kanel och salt i en bunke och låt stå i kylen över natten (eller skippa overnight oatsen och gör gröten på morgonen istället genom att lägga ingredienserna i en kastrull och låta gröten sjuda på spisen i några minuter).

Skär bananerna på mitten och värm dem i en stekpanna på låg temperatur med kokosolja, lönnsirap och kanel i några minuter på varje sida, tills mjuka. Servera gröten med banan, hackade naturella mandlar, lite extra (växtbaserad) mjölk och nutella som du antingen gör själv eller köper färdig på en hälsokostbutik (var bara noga med att kolla innehållsförteckningen så att den inte innehåller för mycket socker och andra konstigheter).

 

Dela

Kommentarer

  1. Hej! Tack för en fantastisk blogg och två super-böcker!

    Har börjat dricka eran gröna smoothie varje dag, mums! Undrar om det går lika bra att köra med fryst kale och spinach istället för färsk?

    Tack igen för det fantastiska jobbet ni gör!

  2. Hej!
    Ser att ni toppar gröten med Nutella, har ni gjort egen eller är det den söta som finns att köpa på burk?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Vi brukar variera – ibland egen, ibland köpe. Men alltså aldrig den där klassiska nutellan som man hade på mackan när man var liten, utan en bättre sort från hälsokosten.

  3. Josefine skriver:

    Hej! Jag undrar om det här med att värma bananerna. Förlorar de näringsinnehåll då?

    Jättegott recept! Gjort det tre morgnar i rad nu! <333

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.