Ugnsbakad quinoagröt med kanel och äppelmos (för morgontrötta) – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Ugnsbakad quinoagröt med kanel och äppelmos (för morgontrötta)

fav

Följande recept är dedicerat till alla morgontrötta där ute som vill ha en god, mättande och näringsrik frukost på helgen med minsta möjliga ansträngning. Innan du fortsätter läsa kan du med fördel skölja 1 dl quinoa och blanda den i en skål med 2 dl kokosmjölk, 1 dl vatten, 1 msk kanel och 1 msk kardemumma som du låter stå i kylen över natten. Borsta tänderna och gå och lägg dig. Vakna. Trött? Bra, då kör vi.

Godmorgon! Hoppas att du sovit gott?

Kommer du ihåg den där quinoagröten som du rörde ihop i går? Det har blivit dags att hälla över den i en ugnsform och ställa in den i ugnen nu. 100 grader på ugnen blir bra.

Vad sa du, du är trött? Jo tack, det förstår vi. Det är tidigt på morgonen ju. Brygg en kopp kaffe eller en kopp te och kryp ner i sängen igen om det är helg, den här gröten tar cirka en timme på sig i ugnen (har du bråttom så kan du förstås höja temperaturen på ugnen, men tumregeln är att tarmfloran gillar lite lägre temperaturer).

Om du vill kan du passa på att göra eget äppelmos på 1 äpple, 4 blötlagda aprikoser och 1 tsk kanel (recept från vår kokbok) medan du väntar. Men det är inget måste så klart. Det går precis lika bra med tärnat äpple.

Det enda du behöver komma ihåg är att ta ut gröten ur ugnen efter cirka en timme när quinoan är genomkokt. Och gärna lägga över en portion i en skål som du dekorerar med lite hackade pistagenötter, äpple och valfri växtbaserad mjölk.

 

Och så äta förstås. Glöm inte det. Att äta gröten är hela grejen med det här inlägget.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här. Och lyssna på senaste avsnittet av Food Pharmacy-podden här.

SparaSpara

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.