Clementinsallad med granatäpple och lime till julbordet – Food Pharmacy

Recept, Podd

Post image
fav

Clementinsallad med granatäpple och lime till julbordet

fav

Du som har lyssnat på vårt senaste poddavsnitt tema julbord vet att vi lovade att lägga upp ett recept på clementinsallad i dag och voilà, här är det!

1 Börja med att skala tusen apelsiner. Eller i alla fall tio.

2 Tina 1 dl ekologiska granatäpplekärnor (besparar dig både fläckar och svordomar om du inte är en van granatäppelöppnare).

3 Sprid ut clementinklyftorna och granatäpplekärnorna över en tallrik.

4 Ta fram 1/2 dl kokossocker, 1 dl vatten, 1 lime och 1/2 vaniljstång.

5 Pressa limen och lägg limesaft, vatten, kokossocker och en halv, skårad vaniljstång i en kastrull och koka snabbt upp en lag. Låt svalna.

6 Skopa lagen över clementinsalladen och låt stå och götta till sig i minst en timme. Så god prick över i:et på julbordet (som inte innehåller något “i” men så petiga tänker vi inte vara i dag).

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.