Luke Skywalkers saffransbullar med russin – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Luke Skywalkers saffransbullar med russin

fav

Det är lussetider och du har fullt upp med att plocka upp tomtedräkter från garaget och byta glödlampor i luciakronor, så vi ödslar ingen dyrbar tid på att snacka upp dessa saffransbullar. Detta är alltså en variant på Luke Skywalkers kanelbullar (som du hittar i vår kokbok), fast med russin och naturens alldeles egna guld: saffran.

Luke Skywalkers saffransbullar med russin

”Bulldeg”
2 dl cashewnötter

1 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 nypa salt
8 färska dadlar (urkärnade)
3-4 tsk vatten
1-2 pkt saffran

Fyllning
1 dl sötmandel (gärna blötlagda)

1 msk malen kanel
8 färska dadlar (urkärnade)
1 msk vatten
1/2 dl russin

Rosta cashewnötterna och havregrynen på högst 100 grader i ugnen i cirka 10 minuter. Mixa bulldegen och kavla ut mellan två bakplåtspapper. Mixa fyllningen och bred ut över bulldegen. Rulla degen (som en rulltårta typ) och kyl snabbt, för att sedan skära upp rullen i lagom stora munsbitar. Toppa med några russin.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här. Och lyssna på senaste avsnittet av Food Pharmacy-podden här

Print

Luke Skywalkers saffransbullar med russin

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 sats 1x
Scale

Ingredienser

”Bulldeg”:

2 dl cashewnötter

1 dl havregryn

1 dl riven kokos

1 nypa salt

8 färska dadlar (urkärnade)

34 tsk vatten

12 pkt saffran

Fyllning:

1 dl sötmandel (gärna blötlagda)

1 msk malen kanel

8 färska dadlar (urkärnade)

1 msk vatten

1/2 dl russin

Instruktioner

Rosta cashewnötterna och havregrynen på högst 100 grader i ugnen i cirka 10 minuter. Mixa bulldegen och kavla ut mellan två bakplåtspapper. Mixa fyllningen och bred ut över bulldegen. Rulla degen (som en rulltårta typ) och kyl snabbt, för att sedan skära upp rullen i lagom stora munsbitar. Toppa med några russin.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Pernilla skriver:

    Ni använder dadlar i många “söta recept” och dadlar är ju – ja, verkligen sött! Och blodsockerhöjande..? Men bättre än honung, brunt socker, vitt socker et c? Skulle gärna vilja förstå det där med socker och sött, varför är dadlar ett bättre alternativ?

  2. Tina Karlsson skriver:

    Helt otroligt goda saffransbullar!!! Bara en liten fråga, hur förvara man dem och går de att frysa? Tusen tack för att ni finns!!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.