Nötfria granolarutor med kanel – Food Pharmacy

Recept, Therese Elgquist

Post image
fav

Nötfria granolarutor med kanel

fav

Äntligen helg och lite mer tid att hänga i köket. Inte för att det tar speciellt lång tid att sno ihop de här små nötfria rackarna – 15 minuter vid mixern och en dryg halvtimme i kylen i väntan på att de ska stelna. Sedan är det fritt fram att hugga in.

Dessa snabbmixade små godbitar funkar lika bra till mellis på språng, fika till utflykten och fredagsmyset i favoritsoffan. Och glöm inte att granolarutor innehåller gra-no-la och därför funkar alldeles utmärkt att hacka i småbitar och toppa yoghurten med.

Sötade med några få dadlar, hopklistrade med krämig tahini (granolarutorkunskap: dadlarna gör även lite nytta här!) och smaksatta med härlig decemberkanel. Dessutom – inte en nöt så långt ögat kan nå så de passar de allra flesta.

Nötfria granolarutor med kanel
16 stycken

1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 msk malen kanel
1 tsk vaniljpulver
2 krm havssalt
4 urkärnade dadlar, gärna medjooldadlar
2 msk ljus tahini
1 msk kallpressad kokosolja

Kärna ur dadlarna och mixa dem med alla torra ingredienser till ett smul. Tillsätt tahini och kokosolja (och eventuellt 1 msk vatten om degen känns för torr).

Tryck ut degen mellan ett dubbelvikt bakplåtspapper till en kvadrat, cirka 1 cm tjock. Ställ i kylen i minst 30 minuter. Ta ut och skär i rutor, cirka 16 stycken. Pudra extra kakao över. Servera väl kylda.


Tips!
Mixa gärna i 2 msk kakaonibs i slutet av mixningen för en mumsig chokladtouch!

Print

Nötfria granolarutor med kanel

  • Av : Therese Elgquist
  • Portioner : 16 stycken 1x
Scale

Ingredienser

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

1 dl havregryn

1 dl kokosflingor

1 msk malen kanel

1 tsk vaniljpulver

2 krm havssalt

4 urkärnade dadlar, gärna medjooldadlar

2 msk ljus tahini

1 msk kallpressad kokosolja

Instruktioner

Kärna ur dadlarna och mixa dem med alla torra ingredienser till ett smul. Tillsätt tahini och kokosolja (och eventuellt 1 msk vatten om degen känns för torr).

Tryck ut degen mellan ett dubbelvikt bakplåtspapper till en kvadrat, cirka 1 cm tjock. Ställ i kylen i minst 30 minuter. Ta ut och skär i rutor. Pudra extra kakao över. Servera väl kylda.

Anteckningar

TIPS!

Mixa gärna i 2 msk kakaonibs i slutet av mixningen för en mumsig chokladtouch!

Dela

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

0

Tillagd i varukorgen

Inga produkter i varukorgen.