Nötfria granolarutor med kanel – Food Pharmacy

Recept, Therese Elgquist

Post image
fav

Nötfria granolarutor med kanel

fav

Äntligen helg och lite mer tid att hänga i köket. Inte för att det tar speciellt lång tid att sno ihop de här små nötfria rackarna – 15 minuter vid mixern och en dryg halvtimme i kylen i väntan på att de ska stelna. Sedan är det fritt fram att hugga in.

Dessa snabbmixade små godbitar funkar lika bra till mellis på språng, fika till utflykten och fredagsmyset i favoritsoffan. Och glöm inte att granolarutor innehåller gra-no-la och därför funkar alldeles utmärkt att hacka i småbitar och toppa yoghurten med.

Sötade med några få dadlar, hopklistrade med krämig tahini (granolarutorkunskap: dadlarna gör även lite nytta här!) och smaksatta med härlig decemberkanel. Dessutom – inte en nöt så långt ögat kan nå så de passar de allra flesta.

Nötfria granolarutor med kanel
16 stycken

1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 msk malen kanel
1 tsk vaniljpulver
2 krm havssalt
4 urkärnade dadlar, gärna medjooldadlar
2 msk ljus tahini
1 msk kallpressad kokosolja

Kärna ur dadlarna och mixa dem med alla torra ingredienser till ett smul. Tillsätt tahini och kokosolja (och eventuellt 1 msk vatten om degen känns för torr).

Tryck ut degen mellan ett dubbelvikt bakplåtspapper till en kvadrat, cirka 1 cm tjock. Ställ i kylen i minst 30 minuter. Ta ut och skär i rutor, cirka 16 stycken. Pudra extra kakao över. Servera väl kylda.


Tips!
Mixa gärna i 2 msk kakaonibs i slutet av mixningen för en mumsig chokladtouch!

Print

Nötfria granolarutor med kanel

  • Av : Therese Elgquist
  • Portioner : 16 stycken 1x
Scale

Ingredienser

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

1 dl havregryn

1 dl kokosflingor

1 msk malen kanel

1 tsk vaniljpulver

2 krm havssalt

4 urkärnade dadlar, gärna medjooldadlar

2 msk ljus tahini

1 msk kallpressad kokosolja

Instruktioner

Kärna ur dadlarna och mixa dem med alla torra ingredienser till ett smul. Tillsätt tahini och kokosolja (och eventuellt 1 msk vatten om degen känns för torr).

Tryck ut degen mellan ett dubbelvikt bakplåtspapper till en kvadrat, cirka 1 cm tjock. Ställ i kylen i minst 30 minuter. Ta ut och skär i rutor. Pudra extra kakao över. Servera väl kylda.

Anteckningar

TIPS!

Mixa gärna i 2 msk kakaonibs i slutet av mixningen för en mumsig chokladtouch!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.