Hallonsmoothie med kokoschiapudding – Food Pharmacy

Therese Elgquist, Recept

Post image
fav

Hallonsmoothie med kokoschiapudding

fav

Helgen närmar sig med stormsteg och ingen kommer bli arg på dig om du ställer fram en hallonsmoothie med kokoschiapudding på frukostbordet. Snarare tvärtom faktiskt, så gott som alla kommer att bli överraskade och på ett synnerligen gott humör!

Det här är alltså två i ett – hallonsmoothie och chiapudding – för alla oss som tycker att livet är för kort för att behöva välja. Som körsbäret på toppen brukar vi dessutom servera smoothien med granola, men den går precis lika bra att toppa den med rostade fröer eller nötter eller nötsmör eller torkad frukt eller något annat som du gillar och har hemma.

Hallonsmoothie
(2 portioner)

1 avokado
1 näve ekologisk bladspenat
1 grön banan, skuren i slantar och frusen
2 dl frysta hallon
2 msk osötad växtmjölk

Kokoschiapudding
(2 portioner)

1 dl kokosmjölk
1 dl vatten
2 msk chiafrön
1 krm äkta vaniljpulver

Vispa ihop alla ingredienser till chiapuddingen. Ställ svalt i minst 30 minuter, tills pudding svällt och blivit krämig. Mixa alla ingredienser till smoothien i en blender eller stavmixer tills krämigt. Fördela smoothien och puddingen i två skålar. Toppa med något gott!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Print

Hallonsmoothie med kokoschiapudding

  • Av : Jonna Andersson
  • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

Hallonsmoothie:

1 avokado

1 näve ekologisk bladspenat

1 grön banan, skuren i slantar och frusen

2 dl frysta hallon

2 msk osötad växtmjölk

Kokoschiapudding:

1 dl kokosmjölk

1 dl vatten

2 msk chiafrön

1 krm äkta vaniljpulver

Instruktioner

Vispa ihop alla ingredienser till chiapuddingen. Ställ svalt i minst 30 minuter, tills pudding svällt och blivit krämig. Mixa alla ingredienser till smoothien i en blender eller stavmixer tills krämigt. Fördela smoothien och puddingen i två skålar. Toppa med något gott!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.