Happy supersallad med bönor, jordärtskocka och äpple

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Happy supersallad med bönor, jordärtskocka och äpple

fav

I samband med att Henrik Ennart skickade sin senaste krönika om sjukdomen ME och tarmfloran så bifogade han också ett recept på en lycklig supersallad ur sin och kocken Niklas Ekstedts senaste bok Happy Food. Olika tarmbakterier gillar som bekant olika saker så om du äter ensidigt blir det lätt slagsida i tarmen. Den här smarriga salladen innehåller en så stor bredd av skilda slags fibrer att alla middagsgäster får sitt.

Tack Henrik (och Niklas), receptet kommer garanterat att provlagas i helgen!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Print

Happy supersallad med bönor, jordärtskocka och äpple

  • Av : Niklas Ekstedt, ur boken Happy Food
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 dl kokta svarta bönor

1 dl helt korn, kokt

610 st jordärtskocka

1 äpple

1 knippe timjan

812 st champinjoner

1 dl hasselnötter, rostade

2 msk torkade tranbär

1 dl bondbönor

5 msk olivolja

2 msk rödvinsvinäger

salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 grader C. Tvätta och dela jordärtskockorna på längden. Klyfta champinjonerna. Lägg jordärtskockor och champinjoner i en ugnsfast form med timjan och häll på 2 msk olivolja och salt. Ställ i ugn och tillaga 30 minuter, eller tills jordärtskockorna nästan är mjuka i mitten. Klyfta äpplet och lägg i samma ugnsform. Fortsätt rosta 10 minuter. Blanda bönor och korn med vinäger och resterande olivolja. Smaka upp med salt och peppar. Toppa med de rostade grönsaker, bondbönor, hasselnötter och tranbär.

Anteckningar

TIPS!

Pssst … Den här salladen innehåller ju korn, men vill du göra salladen glutenfri så byter du självklart enkelt ut kornen mot till exempel durrakorn eller quinoa!

D

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.