Jordgubbsyoghurt med gröna hemligheter – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Jordgubbsyoghurt med gröna hemligheter

fav

Eftersom vi har börjat sälja två produkter från Bosch i vår nya webbshop så ska vi visa vad deras high speed blender går för i dag. Det här receptet på jordgubbsyoghurt innehåller bland annat frysta jordgubbar, och du som någon gång försökt äta en fryst jordgubbe vet att det inte är en särskilt god idé (om du inte har en crush på din tandläkare). Alltså behövs det en mixer med en riktigt stark motor.

Förutom frysta jordgubbar innehåller den här blålila lilla vännen både spenat, rödbeta och chiafrön. Det första man kommer att tänka på när man hör talas om denna spännande kombo är kanske inte barn, men faktum är att just våra barn älskar den! Kör bara yoghurten tillräckligt länge så att konsistensen blir len och krämig. Toppa med färska bär och ät med sked, eller tillsätt lite mer vätska och drick som smoothie.

Print

Jordgubbsyoghurt

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 2 1x
Scale

Ingredienser

2 gröna bananer

1 liten rödbeta

2 dl frysta blåbär

2 dl frysta jordgubbar

1 näve färsk bladspenat

1 msk chiafrön

1 dl kokosmjölk

Instruktioner

Skala, slanta och frys in bananerna i minst 60 minuter. Skala rödbetan (inte nödvändigt om den är ekologisk, men skalet kan ge en extra jordig smak vilket känns bra att undvika för att öka chanserna att få i barnen rödbeta). 

Mixa alla ingredienser i din blender tills yoghurten är härligt krämig. Tillsätt eventuellt lite vatten för en lösare yoghurt, eller ännu mer för att få en smoothie. Servera med barnens favorityoghurttopping, till exempel färska bär.

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Jennifer J skriver:

  Hej,
  Den här frågan har ni kanske fått och besvarat tidigare, men i så fall får ni den igen (något för podcasten kanske?). När man mixar råvarorna så pass länge och ihärdigt att alltihopa blir till en len smoothie, förstör man inte då strukturen på ett sådant sätt att det påverkar näringsinnehållet i råvarorna?

  Tack för en jätteinspirerande blogg och pod och fantasktiskt fina böcker!

  Hälsningar Jennifer J

 2. Jag har en bananvägrare i familjen och mottar gärna tips på vad man kan ta istället 🙂

 3. Hej!
  Tack för en bra blogg o böcker!! Älskar ???? jag efterfrågar förslag på grejer (mat/smoothie/godsaker) som inte innehåller banan. Jag kan inte med det o känner doften på mils avstånd ???? så gärna lite tips på det!!

 4. Adina Wiktor skriver:

  Det här ska jag definitivt testa på både mig själv och barnen! Är det för konsistensens skull som bananerna ska frysas eller finns det nån annan finess med det?

 5. Catarina skriver:

  Det här kan ni väl ändå inte kalla för yoghurt!

 6. Ann-Sofie Johansson skriver:

  Var är själva yoghurten? Ska man lägga i probiotika själv ?
  Ann-Sofie

 7. Ska testas på kidsen 🙂 Tack!

 8. Christina skriver:

  Så bra med barnvänliga recept! Med kräsna kids är det precis vad vi behöver, meeer sådana tips tack???????????????? Finns denna mixer i butik också, ngn som vet?

  1. Servera har den med, ingen annan vad jag vet????

 9. Fredrik skriver:

  Är det cocosmjölk på konserv eller typ alpros cocosmjölk?

 10. Supergott ju! 7-åringen åt glatt nästan två portioner själv.

 11. Ja skulle ni inte kunna lägga in ett filter med barnens favvo recept? Mina barn är så skeptiska ibland när dem ska prova nått nytt, och råkade de va nått dom provsmakat som var äckligt så är dem skeptiska en skit lång tid framöver! Man skulle ju liksom vilja börja med att introducera godingarna så som detta recept först så att dem tror att allt man serverar kommer vara gott, i all evighet haha

 12. Ellinor skriver:

  Nice, detta ska jag testa!

 13. Hej! Låter supersmarrigt! Ska rödbetan vara kokt eller rå? Tack för grym site, podd och börcker!!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.