Jordgubbsyoghurt med gröna hemligheter – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Jordgubbsyoghurt med gröna hemligheter

fav

Eftersom vi har börjat sälja två produkter från Bosch i vår nya webbshop så ska vi visa vad deras high speed blender går för i dag. Det här receptet på jordgubbsyoghurt innehåller bland annat frysta jordgubbar, och du som någon gång försökt äta en fryst jordgubbe vet att det inte är en särskilt god idé (om du inte har en crush på din tandläkare). Alltså behövs det en mixer med en riktigt stark motor.

Förutom frysta jordgubbar innehåller den här blålila lilla vännen både spenat, rödbeta och chiafrön. Det första man kommer att tänka på när man hör talas om denna spännande kombo är kanske inte barn, men faktum är att just våra barn älskar den! Kör bara yoghurten tillräckligt länge så att konsistensen blir len och krämig. Toppa med färska bär och ät med sked, eller tillsätt lite mer vätska och drick som smoothie.

Print

Jordgubbsyoghurt

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 1x
Scale

Ingredienser

2 gröna bananer

1 liten rödbeta

2 dl frysta blåbär

2 dl frysta jordgubbar

1 näve färsk bladspenat

1 msk chiafrön

1 dl kokosmjölk

Instruktioner

Skala, slanta och frys in bananerna i minst 60 minuter. Skala rödbetan (inte nödvändigt om den är ekologisk, men skalet kan ge en extra jordig smak vilket känns bra att undvika för att öka chanserna att få i barnen rödbeta). 

Mixa alla ingredienser i din blender tills yoghurten är härligt krämig. Tillsätt eventuellt lite vatten för en lösare yoghurt, eller ännu mer för att få en smoothie. Servera med barnens favorityoghurttopping, till exempel färska bär.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.