Avokadosmoothie med ingefära och kokos – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Avokadosmoothie med ingefära och kokos

fav

Den vanligaste frågan vi får här på bloggen är vilket mixer vi använder. Vi brukar svara att tumregeln är att använda en “high speed blender”. Inte för att vi är fartdårar utan för att det faktiskt krävs en tillräckligt stark motor för att göra sönder hårda saker.

Som avokadokärnor, till exempel. Avokadokärnor är lika nyttiga som de är hårda, och har du en dålig mixer så finns det risk att den lämnar beska bitar i smoothien eller att mixern i värsta fall går sönder. Har du en bra mixer däremot, så funkar det. I vår webbshop säljer vi ju en high speed blender som garanterat fixar att göra mos (och smoothies) av avokadokärnor. Men vi råder dig att nöja dig med en liten (högst en halv stor) kärna, för annars blir smaken för besk.

Nedan har du ett recept på en grön avokadosmoothie som vi älskar att göra på eftermiddagen när vi kommer hem från jobbet och behöver fylla på lite ny energi inför kvällens middag-, städ- och läxmarathon.

Print

Avokadosmoothie med ingefära och kokos

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 2 glas 1x
Scale

Ingredienser

1 avokado

1 liten avokadokärna

1 stor grön banan

2 cm färsk ingefära

2 nävar färsk bladspenat

1 fänkål

1 ekologisk citron, saft + zest

5 dl kokosvatten (eller vanligt vatten)

Instruktioner

Dela, gröp ut och kärna ur avokadon. Dela kärnan på mitten med en vass kniv. Skala bananen. Ansa fänkålen. Skrubba citronen noga, skär av de yttersta gula skalet. Mixa avokado + kärna, banan, ingefära, spenat, fänkål, citronsaft + citronzest och kokosvatten tills krämigt i High speed blender. Tillsätt eventuellt lite mer vätska för en lösare smoothie. Bon aptit!

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Hej!
  Jag undrar ifall det går lika bra att använda sig av frysta grönsaker?
  /Johanna

 2. Hur är det att använda fryst spenat? Den är väl förvälld? Hur blir det med fibrer och andra nyttigheter då?

 3. Hej, vill bara inleda med ett stort tack. Är så väldigt glad i er bok som jag snubblade över på storytel och har nu börjat “värva” människor till höger och vänster bara för att jag tycker att den är så väldans bra. Hittills är det åtminstone fyra som gett sig i kast med er bok och jag hoppas på fler. Känner mig verkligen hoppfull inför vad min nya kosthållning kan bidra med för hälsofördelar! Till mig fråga, har en liten kille på två år som alltid fått äta det vi äter och han får såklart smaka våra smoothies mm. Dock slog det mig häromdagen att jag läst något om att gröna bladgrönsaker och barn inte är en så bra kombination. Tänker att han får i sig betydligt mer i en smoothie än om jag skulle lägga spenat på hans tallrik (då skulle han inte äta den alls!). Har ni koll? Är det fritt fram att ge honom? Och en annan snabb fundering, hela familjen föll på en gång för grönkålschips så det mumsas gärna ett par gånger i veckan eller mer. När ni anger ugnstemperatur i era recept är det då varmluft eller “vanlig”?

 4. Hej!
  Har nu köpt Belendern och är jättenöjd.
  Vet ni om om näringsämnen och fibern verkligen finns kvar när man mixat smoothie´n?

 5. Inga Almström skriver:

  Någonstans har jag läst att avokadokärna skulle vara nyttigt. Men så läste jag någon annanstans att man absolut inte skulle äta avokadokärnor. Kommer inte ihåg varför. Så vad gäller?

 6. Christer Heed skriver:

  Använder stavmixer i en liten rostfri kastrull.
  Oftast ingen avokadokärna. Har testat äta en kvarts.
  Gör den smoothie ni pratade om i P1 meny.
  Har lagt till en halv grovriven rödbeta.
  Ätit detta som mellis, ihop med 100 g grovriven
  rotfrukt, clementin, banan, blåbär, russin o kakao, ibland blötlagd eller ej
  naturell cashew/jordnöt.
  Har ett fröknäcke som blivit gräddat a la food pharmacy.
  Tyvärr så sprött.
  Gjorde på gamla sättet. Äter det med skepsis p. g av färgen.
  Får mecka så det blir en avvägning.
  Varje dag, hemma, kall potatis!

 7. Hej! Var köper ni gröna bananer? Min affär har nästan aldrig några… och hur gröna bör de vara, ok med lite gula fläckar?

 8. Sofia skriver:

  Fråga, eftersom ni förespråkar omogna frukter osv. Hur tänker ni kring avokado i dess omogna form? Och andra frukter typ mango?

 9. Kikki skriver:

  Men varför äta kärnan till avocadon?

 10. Linda skriver:

  Hej!
  Älskar avocado men mår inte alls bra av det. Får magont och blir bubblig. Vad kan jag byta mot?

 11. Sofia F skriver:

  Jättegod! Jag tog även i 2 dadlar och 1 tsk spirulina. Bra kvällsmat!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.