Avokadosmoothie med ingefära och kokos – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Avokadosmoothie med ingefära och kokos

fav

Den vanligaste frågan vi får här på bloggen är vilket mixer vi använder. Vi brukar svara att tumregeln är att använda en “high speed blender”. Inte för att vi är fartdårar utan för att det faktiskt krävs en tillräckligt stark motor för att göra sönder hårda saker.

Som avokadokärnor, till exempel. Avokadokärnor är lika nyttiga som de är hårda, och har du en dålig mixer så finns det risk att den lämnar beska bitar i smoothien eller att mixern i värsta fall går sönder. Har du en bra mixer däremot, så funkar det. I vår webbshop säljer vi ju en high speed blender som garanterat fixar att göra mos (och smoothies) av avokadokärnor. Men vi råder dig att nöja dig med en liten (högst en halv stor) kärna, för annars blir smaken för besk.

Nedan har du ett recept på en grön avokadosmoothie som vi älskar att göra på eftermiddagen när vi kommer hem från jobbet och behöver fylla på lite ny energi inför kvällens middag-, städ- och läxmarathon.

Print

Avokadosmoothie med ingefära och kokos

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 glas 1x
Scale

Ingredienser

1 avokado

1 liten avokadokärna

1 stor grön banan

2 cm färsk ingefära

2 nävar färsk bladspenat

1 fänkål

1 ekologisk citron, saft + zest

5 dl kokosvatten (eller vanligt vatten)

Instruktioner

Dela, gröp ut och kärna ur avokadon. Dela kärnan på mitten med en vass kniv. Skala bananen. Ansa fänkålen. Skrubba citronen noga, skär av de yttersta gula skalet. Mixa avokado + kärna, banan, ingefära, spenat, fänkål, citronsaft + citronzest och kokosvatten tills krämigt i High speed blender. Tillsätt eventuellt lite mer vätska för en lösare smoothie. Bon aptit!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.