Så här bakar du eget tunnbröd – på bara två ingredienser

Recept

Post image
fav

Så här bakar du eget tunnbröd – på bara två ingredienser

fav

Det här, kära du, är livets tunnbröd. Det är gott, nyttigt och utomordentligt busenkelt att göra eftersom det bara innehåller två (2) hemliga ingredienser: potatis och bovetemjöl. Och 1/2 tsk salt, men det räknas väl inte riktigt som en ingrediens?

Men försök att hålla ingredienslistan för dig själv innan du låter någon annan smaka på det. Låt dem gissa först. Och var så säker på att de gissar fel. Hittills har ingen i vår närhet lyckats pricka in den kokta potatisen.

Vi tar det steg för steg:

tunnbröd potatis

1 Koka fyra potatisar. Låt svalna.

tunnbröd mjöl

2 Blanda med 2 1/2 dl bovetemjöl och 1/2 tsk salt.

tunnbröd baka deg

3 Work it, baby.

tunnbröd

4 Låtsas för en sekund att du är en pizzabagare och forma runda bottnar av degen. Ta lite mer bovetemjöl så att degen inte fastnar.

5 Stek i en torr gjutjärnspanna, på låg temperatur. Vänd brödet efter 2-3 minuter, typ som en pannkaka.

 tunnbröd

6 Låt svalna och rulla ihop med familjens favoritinnehåll. Ååå så smaskigt!

Recepttack till härliga bloggen Nillas Kitchen!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.