fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Hasselnötsglass med banan och kakaokross

Hur man gör nyttig glass på en minut? Jo du, det ska vi genast tala om för dig. Det gör man snabbt och geschwindt genom att stoppa massa goda, frysta saker i en mixer och trycka på start. Och eftersom vi precis börjat sälja en high speed blender i vår minimala shop så måste vi ju få passa på och skryta lite om dess glassprogram.

Det här är för övrigt världens godaste glass med bästa smakkompanjonerna banan, hasselnöt och kakao. Aaah. Oooh. Mmm. Mixa ihop på nolltid och överraska någon till fredagsmyset.

Banan- och hasselnötsglass med kakaokross
(4 portioner)

Glass:
4 stora gröna bananer
2 medjooldadlar
3 msk hasselnötssmör
1 krm flingsalt
2 msk kokosgrädde (det tjocka övre lagret i en vanlig förpackning kokosmjölk)
2 msk kakaonibs

Topping:
1 msk hasselnötssmör
1 msk kakaonibs

Skala och skär bananerna i slantar, lägg in i frysen i minst 60 minuter eller tills de är helt frysta. Kärna ur dadlarna. Mixa dadlar, 3 msk hasselnötssmör och salt tills helt slätt. Tillsätt bananen och kokosgrädden och mixa till en krämig glass med glassfunktionen på blendern (om det finns en sådan på din blender alltså). Fördela glassmeten i fyra skålar, ringla över hasselnötssmör och strö över kakaonibs. Ät på direkten! 

Hasselnötssmörstips deluxe!
Har du ett hasselnötssmör som är för fast för att ringla? Mixa i så fall den med 1 msk vatten tills du får ett lösare hasselnötssmör.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Dela

Kommentarer

  1. Hej! vart köper ni ert hasselnötssmör? Vilket märke? Det jag ser på Ica är fullt med socker! Hälsningar från stort fan på Särö

  2. Wow, låter helt fantastiskt gott, måste prova!

  3. Margareta skriver:

    Var köper ni kakaonibs? Skickar ni efter eller finns det i vanlig mataffär?

  4. Annabella skriver:

    Kung Markatta har kakaonibs så det finns nog hos tex Ica.
    Annars, apotea.se

  5. Hej,
    Tänkte börja ge barnen synbiotikan också.
    Ville höra med er- ger ni en hel dos/dag till barnen?
    Mina kids är 4 & 6 år. Halva påsen kanske räcker per barn?
    Har ni fått rekommendationer från professorn? 🙂
    Tack tack för svar om ni hinner.
    Anna

  6. Hej, gjorde Hasselnötsglassen igår enligt ert recept. Den Var god men det var bökigt att göra den. Hur gör ni för att det inte ska fastna i botten på blendern? Jag fick stanna och peta ner/in dadlar och jordnötssmöret flera gånger. Har ni något knep ni kan dela med er av och vad föreslår Bosch? (Jag har just köpt er blender)

  7. Min blender har ingen glassfunktion. Buhuhuhu. Vad exakt är det? Mixar den fortare? Långsammare? Kyler? Nåt magiskt…? Dvs: ungefär hur ska man göra med en helt vanlig tråkblender?!

  8. Åh HERRE GUD vilken god glass! Är vanligtvis inte så förtjust i banan men denna smakar mer som en nutella-dröm. Mums!

  9. Wow – ser supergott ut, detta måste jag prova! Funderar dock på en sak – hur ser ni på att söta med sötningsmedel som är mycket mer kalorisnåla (vissa har nästan 0 kcal) istället för ex dadlar? Jag tänker på tex. xylitol, stevia, sötströ etc som finns på ICA?

    Tack för en bra blogg!

  10. Alexandra skriver:

    Kan man frysa in denna och ta fram vid ett senare tillfälle?

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.