Morotssoppa med ingefära och grönkålspesto – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Morotssoppa med ingefära och grönkålspesto

fav

Du vet den där high speed blendern som vi säljer i vår shop? Den har ett sopprogram! Som är 100 procent idiotsäkert – du lägger bara allt i mixern och trycker på soppknappen och vips så har du en värmande och smakrik morotssoppa klar på några sekunder. Alltså om du följer receptet här nedanför. Annars får du nog räkna med att det kommer ut en helt annan soppa.

Servera den rätt upp och ner (när du har brådis) eller med hemmagjord pesto (när du har lite mera tid), och kanske med lite groddad eller kokt quinoa om du får feeling? Receptet på peston hittar du också här nedanför. 

Print

Morotssoppa med ingefära och grönkålspesto

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

Morotssoppa

800 g morötter

8 dl vatten

4 dl kokosmjölk

2 cm färsk ingefära

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk paprikapulver

1 tsk malen kanel

1 msk äppelcidervinäger

Grönkålspesto:

100 gram grönkål

1 dl kallpressad olivolja

1 liten vitlöksklyfta

1 dl färsk persilja

1 tsk äppelcidervinäger

1/2 dl pumpakärnor

salt och svartpeppar

Topping

1 msk chiafrön

färsk koriander

Instruktioner

Skrubba och skär bort toppen på morötterna. Skala lök och vitlök. Tvätta ingefäran noga. Mixa alla ingredienser i din high speed blender med soppfunktionen (om du har en alltså) alternativt att du kör din mixern tills soppan är helt slät. 

Mixa ingredienserna till grönkålspeston med stavmixer till önskad pestokonsistens. Smaka av med salt och peppar. 

Servera soppan med en klick pesto och eventuellt färsk koriander. Strö över chiafrön.

Anteckningar

TIPS!

Pestotips deluxe! Servera överbliven pesto i en burk med tätslutande lock i kylskåp – håller sig i upp till två veckor.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.