Odla skott på hushållspapper – steg för steg – Food Pharmacy

Recept, Podd

Post image
fav

Odla skott på hushållspapper – steg för steg

fav

I förra veckans poddavsnitt (tema vabbruari så lyssna ikapp här om du missat) pratade Mia sig alldeles svettig om groddning. Och du som följer bloggen nitiskt har ju tatuerat vår steg för steg-guide i svanken för länge sedan.

Men det var förra veckan det. Den här veckan ska vi prova på att odla skott. Och inte på vad som helst inte, utan på hushållspapper. Okokok, det må vara hänt att vi är sist på bollen med att odla på papper men sent ska syndarna vakna. Vi börjar med senapsfrön!

1 Köp senapsfrön helt enkelt. Finns på påse bland kryddorna i kryddhyllan.

odla skott

2 Köp hushållspapper. Finns bland hushållspapperna i hushållspappershyllan.

odla skott

3 Ta fram den där blomsprutan som du aldrig använder och konstatera 1) att du aldrig använder den men 2) att du är glad att du äntligen får användning för den.

odla skott

4 Lägg tre stycken ark av hushållspappret på en tallrik …

odla skott

5 … och placera en näve frön på pappret.

odla skott

6 Duscha fröna så att allt blir fuktigt. Täck med plastfolie men låt det inte sluta helt tätt. 


7 Duscha sedan minst två gånger om dagen. Ta av plasten och ställ skotten ljust när det börjat växa.

8 Skörda efter 5-7 dagar. Använd skotten som krydda i alla sammanhang där senap normalt används.

Eller gör en dipp/marinad på 1/2 dl tamari, 1/2 msk honung, 1 msk sesamolja, 1 msk äppelcidervinäger och massa senapsskott? Mmm … Senapsskotten ger gott sting i såser och dressingar!

Våra tidigare inlägg om groddar:

Grodda steg-för-steg

Tack till: Lina Wallentinson och hennes finfina bok “Groddar, skott & mikrogrönt”

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

 

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Jag undrar lite över vilka frö en kan grodda. Går det att ta “vanliga” torkade frön eller kikärter eller liknande som finns i vanliga mataffärer?
    Har för mig att jag har läst att fröna ska vara pastöriserade? Det står på paketet med färdiga groddar som jag brukar köpa att de kommer från pastöriserade frön.

  2. Sofia Egeholm skriver:

    Linas bok om groddar har verkligen öppnat en ny värld för mig! Groddar är ju grymt nytttiga! Tack!

  3. Helena skriver:

    Hej
    För ett tag sedan pratade man om kemikalier i hushållspapper. Finns det risk att kemikalier i hushållspapper sugs in i groddar?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.