En nyttig semmelsmoothie – Food Pharmacy

Recept, Therese Elgquist

Post image
fav

En nyttig semmelsmoothie

fav

Vissa börjar längta efter fettisdagen redan runt Mårten Gås och andra går den obemärkt förbi. Oavsett vilken personlighetstyp du blir i Mitt Livs Novells semmeltest, så kan vi tipsa om vår nyttiga semmelsmoothie som vi delade med oss av i SvD Perfect Guide i går.

Med lite god vilja skulle man kunna kalla den för en nyttig semla. Okokok, det är en semmelsmoothie som i ärlighetens namn påminner rätt lite om vetebullsoriginalet. Men mandlarna och kardemumman är i alla fall på plats, liksom grädden i form av vispad kokosmjölk. Och i kombination med dadlarna (för sötman) och gröna bananerna (för fibrerna) så blir det hela utomordentligt smaskigt.

Inget för konservativa, men för alla oss andra.

semmelsmoothie
Print

Semmelsmoothie

 • Av : Therese Elgquist
Scale

Ingredienser

2 msk mandelsmör

2 färska dadlar

2 krm kardemummakärnor

2 gröna bananer

1 tsk äkta vaniljpulver

1 dl kokosmjölk + 1/2 dl av det övre hårda lagret till topping

56 dl vatten

Instruktioner

Pilla ut kärnorna ur dadlarna. Mortal kardemummakärnorna (har du en höghastighetsblender så behöver du inte mortla, det sköter blundern själv). Mixa alla ingredienser, förutom vattnet, till en slät kräm. Tillsätt vattnet, lite i taget, tills konsistensen är som du vill ha den. Häll upp i två stora glas. Vispa upp lite kokosgrädde (lättare om kokosmjölken är kall när du vispar) och toppa smoothien med den och lite pudrat vaniljpulver.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Emelie flisberg skriver:

  Åhh vad gott, måste testas!!

 2. Hej, använder ni nötsmör som innehåller rostade nötter?
  Med vänlig hälsning,
  Anna

 3. Pröva med havregryn+ havremjölk för konsistensens skull ????????/ erablerad semmelsmoothieexpert

 4. Hej! Tack för en välkomponerad och lärorik blogg! Jag har en fundering kring hur ni och Ann ställer er. Vad jag förstått verkar Ann förespråka en LCHF-diet (eller är det endast till diabetessjuka?) medan ni mer går åt GI hållet (med fokus på bra kolhydrater och mycket fibrer). I viss mån talar väl dessa emot varandra? Jag tänker på att även långsamma kolhydrater påverkar blodsockret samt att LCHF-diet kan vara mycket fiberfattig.

 5. Ska man mortal eller stoppa i blundern? Känner mig lite osäker. 😉

  (PS. Tack för en underbar blogg!)

 6. Hej älskar era böcker och blogg!
  Fick nyligen er kokbok med massa smaskiga recept i present och jag är så nyfiken på hur ni/du tycker att en mat dag ska se ut. Hur många mål mat om dagen och hur man exempel ska lägga upp sin dag med er kost/recept, frukost, lunch och middag med mellanmål?
  Tacksam för svar 🙂

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.