Ta-vad-du-har-granola

Therese Elgquist, Recept

Post image
fav

Ta-vad-du-har-granola

fav

Om du, precis som vi, har för vana att göra Luke Skywalkers granola i tid och otid, så kanske det här receptet kan vara kul att prova som variation? Ett rätt typiskt exempel på hur det det brukar gå till när vi lagar mat – vi blandar de nötter och bär vi hittar när vi öppnar skafferiet, slänger ner lite olja, kryddor och kokosflingor, och vips så både smakar det bra och gör gott för kroppen.

Precis lika stor frihet som när du väljer nötter har du när det kommer till namnet – du kan kalla den här granolan för vad du vill. R2D2:s granola? Obi-Wan Kenobis superflingor? Prinsessan Leias mysmüsli?

Vi kallar den rätt och slätt:

Ta-vad-du-har-granola
(ger cirka 12 dl)

8 dl frön/nötter/gryn
1 1/2 msk kanel
1/2 msk kardemumma
2 tsk äkta vaniljpulver
2 krm salt
1 dl vatten

1/2 dl kallpressad kokosolja
2 dl rostade kokosflingor
4 msk kakaonibs
2 dl torkat frukt/bär (så som russin, aprikoser, blåbär eller gojibär)

Värm ugnen till 100 grader. Lägg alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vatten och olja, häll över den torra blandningen och rör runt väl. Bred ut hela klabbet på ett bakplåtspapper (på en plåt, men det förstod du nog?) och rosta mitt i ugnen i cirka 75-90 minuter, tills granolan är krispig och gyllene. Tillsätt kokos, kakaonibs och torkad frukt/bär. Enjoy!

Och pssst, vill du har receptet på hallonsmoothien med kokoschiapuddingen som syns under granolan så hittar du det här.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Print

Ta-vad-du-har-granola

  • Av : Therese Elgquist
  • Portioner : 12 dl 1x
Scale

Ingredienser

8 dl frön/nötter/gryn

1 1/2 msk kanel

1/2 msk kardemumma

2 tsk äkta vaniljpulver

2 krm salt

1 dl vatten

1/2 dl kallpressad kokosolja

2 dl rostade kokosflingor

4 msk kakaonibs

2 dl torkat frukt/bär (så som russin, aprikoser, blåbär eller gojibär)

Instruktioner

Värm ugnen till 100 grader. Lägg alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vatten och olja, häll över den torra blandningen och rör runt väl. Bred ut hela klabbet på ett bakplåtspapper (på en plåt, men det förstod du nog?) och rosta mitt i ugnen i cirka 75-90 minuter, tills granolan är krispig och gyllene. Tillsätt kokos, kakaonibs och torkad frukt/bär. Enjoy!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.