fbpx

Recept

Post image

Sagan om den antiinflammatoriska rotfruktssoppan

Det var en gång en rotselleri och en kålrot. Eller, om man ska vara petig, en halv rotselleri och en halv kålrot. De båda vännerna var ute på promenad och plötsligt sprang dom in i en bok om antiinflammatorisk mat.

Rotfrukterna stannade upp.

– Vad tusan är det där? visade kålroten misstänksamt till rotsellerin.

– Jag vet inte … svarade rotsellerin. Men vi kanske ska ROTA lite i det?

De båda rotfruktsvännerna öppnade boken och började läsa. Sällan hade de läst något så intressant! När de kom fram till den tredje ordinationen och insåg att de kunde göra stor skillnad för tarmfloran och minska kronisk inflammation, bestämde de sig för att göra ett försök.

– Lystring allesammans! ropade den halva kålroten och rotsellerin till fyra morötter, en gul lök, en vitlöksklyfta, 2 msk lantbuljong och 1 msk persilja.

– Här gör vi ingen nytta! Låt oss hoppa ner i 1,5 liter vatten i stället.

När grönsakerna hade småputtrat i lantbuljongen i tio minuter kom ett paket kikärtspasta förbi och undrade vad de höll på med.

– Hoppa i de sista fem minuterna! ropade kålroten.

Och så kom det sig att de båda rotfrukterna blev en antiinflammatorisk rotfruktssoppa som tarmfloran och hela familjen gillar.

Och så levde de goda bakterierna i grovtarmen lyckliga i resten av sina liv.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Dela

Kommentarer

  1. Cajsa johansson skriver:

    Vad är lantbuljong?

  2. Annika skriver:

    Sen kom ett gäng edamamebönor och ropade ”Har ni fest eller?”

  3. Rebecca skriver:

    Men ni är ju helt underbara! Ska se om jag hittar dessa hjälpsamma ingredienser också så jag får smaka detta recept!

  4. Julia skriver:

    ???? vad roliga ni är!
    Tack för allt ni gör. Ni gör verkligen skillnad. Ska definitivt testa soppan. Ps min tarm hälsar å tackar oxå ????

  5. Katrin skriver:

    Hej:)
    Har en fråga, i tidigare avsnitt jag läst osv. Talar ni om att rotfrukter som man äter varm tappar sina ”goda” egenskaper. Ex broccoli. Men hur vet man vilka rotfrukter som det gäller?
    Tack för en fantastisk blogg!
    Kramkram

  6. Men när joinade pastaskruvarna festen?!

  7. Ni gör allt till en fröjd- för både kropp och själ.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.