Food prepping: Morotsstavar – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Food prepping: Morotsstavar

Hittade inget bra ord för “food prepping” på svenska. Oavsett vad man väljer att kalla det på svenska (Matplanering! Där satt den va?) så är det en himla bra grej att ägna sig åt då och då.

För några veckor sedan började vi följa ett väldigt färggrant Instagramkonto som ägs av vad som verkar vara drottningen av just food prepping, och vi insåg snabbt att en vanlig missuppfattning är att “preppa mat” och “laga stora mängder mat samtidigt” är samma sak. Stort missförstånd! Att preppa mat kan precis lika gärna bara vara att skölja och skiva råa grönsaker inför de kommande dagarnas behov – du anar inte vad mycket enklare (och roligare) det är att sedan laga maten om du har förberett några av ingredienserna i förväg.

Ta morötter, till exempel. Alla som har försökt förvara skalade morotsstavar i kylen vet hur snabbt de torkar och skrumpnar. Stort misstag! Men om du skalar dem, skivar dem i stavar och lägger dem i vatten så håller de i flera dagar. Något du inte kommer att ångra några dagar senare när du står i köket med barn som skriker av hunger och inte är i närheten av att vara färdig med middagen. Det är nämligen då du langar fram de färdigpreppade, krispiga morotsstavarna (funkar lika bra med till exempel gurkor eller paprikor) och känner dig som världens bästa förälder.

Vi hör dig. Hur jobbigt är det egentligen på en skala att skära morotsstavar à la minute?

Svinjobbigt. Och jobbet du sparar i ansträngning och disk, kommer vara värt sin vikt i guld just där och då.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

 

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.