Påskgodis: påskkycklingar av hemmagjord mandelmassa – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Påskgodis: påskkycklingar av hemmagjord mandelmassa

fav

I dag tänkte vi blåsa liv i och uppdatera en av de puttenuttigaste saker vi någonsin gjort här på bloggen, nämligen små gula påskkycklingar på hemmagjord mandelmassa. Precis som ordet antyder så görs basen på en massa mandlar, vilka vi sedan låter hoppa i säng med lite honung och ett kryddmått gurkmeja.

Skålla mandlarna om du vill ha riktigt knallgula kycklingar och eller låt bli att skålla dem om du vill behålla fibrerna och nyttigheterna i skalet. Valet är ditt.

Påskkycklingar
(en liten familj och några kusiner)

1,5 dl mandlar (eller mandelmjöl)
2 msk honung 
1 krm gurkmeja
kakaonibs
gojibär

Lägg mandlarna i en mixer och kör till ett mjöl (eller köp färdigt mandelmjöl). Lägg i honungen och gurkmejan och kör igen. Tillsätt några droppar vatten om degen blir för torr. Forma till små kulor av “huvud och kropp-karaktär” (vänligen se bild för insåg just hur svårt detta var att beskriva detta i ord) som du sätter ihop två och två och dekorera med kakaonibs och gojibär. Klappa dig själv på axeln för att det ser så proffsigt ut.

Inspiration till recept: Erica Palmcrantz Aziz

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Påskkycklingar

Inspiration till recept: Erica Palmcrantz Aziz

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 10 stycken 1x
Scale

Ingredienser

1 1/2 dl mandlar (eller mandelmjöl)

2 msk honung

1 krm gurkmeja

kakaonibs

gojibär

Instruktioner

Lägg mandlarna i en mixer och kör till ett mjöl (eller köp färdigt mandelmjöl). Lägg i honungen och gurkmejan och kör igen. Tillsätt några droppar vatten om degen blir för torr. Forma till små kulor av “huvud och kropp-karaktär” (vänligen se bild för insåg just hur svårt detta var att beskriva detta i ord) som du sätter ihop två och två och dekorera med kakaonibs och gojibär. Klappa dig själv på axeln för att det ser så proffsigt ut.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Pernilla skriver:

    Ser så fint ut! Undrar vad “obs måste ändra detta receptet” i ingredienslistan, innebär?

  2. Hej på er och glad påsk!
    Jag har slukat era böcker, poddar och artiklar den senaste månaden. I skrivande stund äter jag en anti inflammatorisk kost enligt era och Stigs riktlinjer. Tyvärr gick jag in på Netflix och såg “What The health” igår kväll. Hjälp. En situation av djup förvirring har uppstått. I denna dokumentär presenteras nämligen oroväckande fakta om fisk och ägg och dess förödande effekter på människans kropp.
    Vi är inte gjorda för att bryta ner animaliska proteiner säger man. Det är animaliska proteiner som orsaker cancer inflmmation och diabetes.
    Har ni sett den här dokumentären? Vad är er eller Stigs åsikt om ovanstående fakta? Vore en vegansk kost optimal? Jag har tappat hur jag ska tänka kring det här.
    Der vore otoroligt intressant att höra vad ni säger och har ni inte Netflix så får ni gärna maila mig så ska jag ge er mina inloggningsuppgifter så att ni kan använda mitt abonnemang.
    Tack för en JÄTTE viktig podd, blogg, bok(böcker).
    Nina

  3. Karlsson skriver:

    Kan Vitaboost high speed blender mixa kletiga dadlar?

  4. Mattias Wikman skriver:

    Nina: Jag undrar också över detta! Jag själv har sett både “What the health” och “Cowspiracy” och det är lite förvirrande.

    Önskar gärna lite mer information från er på Food Pharmacy och professor Stig 🙂

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.