Påskgodis: påskkycklingar av hemmagjord mandelmassa – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Påskgodis: påskkycklingar av hemmagjord mandelmassa

fav

I dag tänkte vi blåsa liv i och uppdatera en av de puttenuttigaste saker vi någonsin gjort här på bloggen, nämligen små gula påskkycklingar på hemmagjord mandelmassa. Precis som ordet antyder så görs basen på en massa mandlar, vilka vi sedan låter hoppa i säng med lite honung och ett kryddmått gurkmeja.

Skålla mandlarna om du vill ha riktigt knallgula kycklingar och eller låt bli att skålla dem om du vill behålla fibrerna och nyttigheterna i skalet. Valet är ditt.

Påskkycklingar
(en liten familj och några kusiner)

1,5 dl mandlar (eller mandelmjöl)
2 msk honung 
1 krm gurkmeja
kakaonibs
gojibär

Lägg mandlarna i en mixer och kör till ett mjöl (eller köp färdigt mandelmjöl). Lägg i honungen och gurkmejan och kör igen. Tillsätt några droppar vatten om degen blir för torr. Forma till små kulor av “huvud och kropp-karaktär” (vänligen se bild för insåg just hur svårt detta var att beskriva detta i ord) som du sätter ihop två och två och dekorera med kakaonibs och gojibär. Klappa dig själv på axeln för att det ser så proffsigt ut.

Inspiration till recept: Erica Palmcrantz Aziz

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Påskkycklingar

Inspiration till recept: Erica Palmcrantz Aziz

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 10 stycken 1x
Scale

Ingredienser

1 1/2 dl mandlar (eller mandelmjöl)

2 msk honung

1 krm gurkmeja

kakaonibs

gojibär

Instruktioner

Lägg mandlarna i en mixer och kör till ett mjöl (eller köp färdigt mandelmjöl). Lägg i honungen och gurkmejan och kör igen. Tillsätt några droppar vatten om degen blir för torr. Forma till små kulor av “huvud och kropp-karaktär” (vänligen se bild för insåg just hur svårt detta var att beskriva detta i ord) som du sätter ihop två och två och dekorera med kakaonibs och gojibär. Klappa dig själv på axeln för att det ser så proffsigt ut.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.